Dead Kennedys, альбом "Frankenchrist"

"Система перекриває тобі крани, намагаючись повністю взяти тебе під контроль, система тримає одну руку на крані, а іншою рукою, що вона робить іншою рукою, ти знаєш що вона робить іншою рукою? Ні? А ти хочеш про це дізнатись? Так. Напевне хочеш? Так, я хочу. Скажи — я хочу знати, що система робить іншою рукою в той час, як однією перекриває мені кран. Добре. Так от, іншою рукою система в цей час дрочить" (Сергій Жадан, "Червоний Елвіс")

 

Запальний сьорф-панк, який грають ДК, начебто спеціально призначений, щоб стати кісткою в горлянці жирного американського обивателя -- опори й надії країни. "Світовий жандарм імперіалізму" -- так свого часу сказав про США легендарний Че Гевара. "Франкен-Крайст" -- так назвали ДК американського обивателя: потворного монстра, святого, зібраного зі шматків лайна й мертвої плоті -- який є, на думку ДК, головним ворогом людства.

Історія цього альбома цікава вже сама по собі.

Це той самий альбом, тираж якого в квітні 86-го було конфісковано каліфорнійською поліцією за непристойне оформлення та шокуючий зміст. Звісно, гостросоціальні тексти ДК можуть довести до білого каління будь-яку владу, а тут ще в оформленні геть непристойна картина художника Джайгера -- орнамент з дуп та членів, такий собі масовий статевий акт!

Ну що це таке -- не дає поліція Сан-Франциско хлопцям вільно панкувати в рідному місті! А як же демократія, а де ж свобода слова? :)

Звісно, альбом вийшов трохи пізніше, через рік. Картинку з дупами та членами було переміщено до конверту, але лідер ДК пан Біафра ледь не потрапив за грати, коли намагався качати права стосовно цього :)

Треба сказати, що в своїх текстах ДК відверто висміюють недоліки правової системи США та обивателів, що за неї тримаються. Добре, що ця система нічого не тямить в музиці, інакше вона (система) образилась би ще більше на хлопців :)

А сьогодні слухаємо пісню ДК, яка називається "Ем-Ті-Ві -- йди геть з ефіру!"

[ Читать дальше ]

 

Якутський психодел

От деякі тут кажуть: "русскій рок, русскій рок"...

Я вчора знайшов в музичних архівах цікаву групу, яку давно вже хотів послухати -- якутська група "Чолбон" ("Ранкова зоря"). І вперше пошкодував, що не знаю якутської мови.

В будь-якому разі -- справжній шаманський рок.

"Белая ночь / белое тепло"

Пам'ятаєте Velvet Underground с их "White Light / White Heat"? 

А зараз слухаємо Майка Науменка і його інтерпретацію класичного хіта. Ясна річ, це не наглий ксерокс і аж ніяк не переклад з англійської, це -- погляд Майка на старий хіт 60-х років.

Особисто мені до вподоби саме цей варіант, сам не знаю, чому ;)

White Light / White Heat

Пам'ятаєте таку групу, як Velvet Underground? ;)

Є у них цікавий альбом, називається "White Light / White Heat ("Біле світло / біле тепло").

Цей альбом найбільш цікавий тим, як він записувався. Під час запису звукорежисер на деякий час вийшов зі студії і музиканти починали відриватися, як могли. Геть забувши при цьому, що йде запис :)

 

Артемий Троицкий, "Back in USSR" -- кто-то читал эту книжку?

Вчера в книжном магизине увидел эту книгу. Толстенькая, с фотками. Вот пытаюсь решится -- покупать или не стоит? Кто-то уже читал? Какие мнения?

Качаємо тут!

Поки ще чорні пазурі глобалізації не наклали лапу на цей ресурс, качаємо "Гадів" тут:

Афоризми.

  • 01.04.08, 10:56

Спелеологами стають ті скелелази, що бояться висоти. Скелелазами стають ті спелеологи, що бояться темряви.

Сноубордистами стають ті серфінгисти, які не вміють плавати. Серфінгистами стають ті сноубордисти, які бояться холоду.

Бейс-джамперами стають ті парашутисти, які бояться літати літаком чи гелікоптером. Парашутистами стають ті бейс-джампери, якім в лом залізти на хмарочос.