Профіль

struva

struva

Україна, Вінниця

Рейтинг в розділі:

Що таке патріотизм?

 

Звернемося до Вікіпедії (ru.wikipedia.org). Ось яке визначення дає Вікіпедія.

 

Патріоти (грец. - співвітчизник, вітчизна) - моральний і політичний принцип, соціальне почуття, змістом якого є любов до Батьківщини і готовність підпорядкувати його інтересам свої приватні інтереси. Патріотизм припускає гордість досягненнями і культурою своєї Батьківщини, бажання зберігати її характер і культурні особливості та ідентифікація себе з іншими членами народу, прагнення захищати інтереси Батьківщини і свого народу.

 

Патріотизм - особливе емоційне переживання своєї приналежності до країни і свого громадянства, мови, традицій.

 

З листопада 2013р. в Україні відбуваються події, які об'єднують патріотів України всередині країни та за її межами. Сотні тисяч патріотів України в грудні 2013р. вийшли на Майдани і вулиці Києва, щоб показати свою любов до України, заявити про бажання змінити свою державу - Україну в кращу сторону. Саме патріотичні почуття об'єднують мільйони українців, які відстоюють незалежність України від зовнішньої агресії Росії.

 

За 23 роки побудови нової держави незалежної України виросло нове покоління громадян України, які є патріотами своєї країни. І в Україні ніколи не піднімалося питання, хто за національністю ці молоді люди. Росіяни, грузини, євреї, греки, угорці, українці? Вони виросли в Україні, і вважають своєю Батьківщиною Україну. Вони люблять і бережуть культуру України, мову, історію України, спадщину українського народу. Вони патріоти України. Вони хочуть будувати, розвивати, жити, створювати сім'ю, народжувати дітей у своїй державі - у вільній, незалежній і демократичній Україні.

 

Їхні батьки, які виховали цих молодих людей, також українці, громадяни України. Багато з них розуміють, з якими труднощами зіткнулася нова, молода держава - Україна.

 

Спадщина СРСР у вигляді продажної корупційної верхівки влади КПРС. Дуже мала громадянська активність, не здатна вплинути на люстрацію старої влади і формування нової влади в незалежній Україні.

 

Економічна криза 90-х років, коли руйнувалися старі виробничі зв'язки підприємств. Приватизація державних підприємств і перерозподіл власності. Поява дуже багатих олігархів в Україні. Зародження нового класу - малого та середнього бізнесу, підприємців України.

 

Недостатнє фінансування медицини, освіти, науки, культури, спорту, оборони України. Малі пенсії і соціальні проблеми пенсіонерів, літніх людей.

 

Так, цих проблем і зараз досить багато в Україні, як, втім, і в іншій пострадянській державі. Але українці не хочуть з цим миритися, вони бажають побудувати нову Україну.

 

Україну, в якій будуть справедливі суди, в якій правоохоронні органи будуть захищати закон і порядок, в якій чиновника будуть контролювати громадяни і не давати йому красти, в якій гарантуються права і свободи громадян, у якій росте економіка, інвестиції та державний бюджет, в якій закладаються кращі світові стандарти освіти і медицини. Саме таку державу хочуть побудувати патріоти України.

 

І хіба не любов до України звучить у вітальному гаслові: «Слава Україні!», «Героям слава!». І те, що ці гасла вже звучали в історії України, тільки додають їм внутрішнього наповнення і значення того, що Україна жива і буде жити.

 

Путінська ж пропаганда в Росії робить з патріотів України ізгоїв, називаючи їх фашистами. І найстрашніше в тому, що неправдива ТВ-картинка і пропаганда робить свою «чорну справу» і багато росіян повірили в те, що в Україні владу захопили фашисти.

 

Давайте розберемося. Що таке фашизм?

 

Відкриємо Вікіпедія. Слово фашизм походить від італійського fascio (фашо) - «союз». Зародився це рух в Італії в 20-ті роки минулого століття під керівництвом Б. Муссоліні. Ось визначення в російській Вікіпедії. Фашизм (італ. fascismo, від fascio «союз, пучок, зв'язка, об'єднання) - узагальнена назва вкрай правих політичних рухів, ідеологій і відповідна їй форма правління диктаторського типу, характерними ознаками яких є мілітаристський націоналізм (у широкому розумінні), антикомунізм, ксенофобію і шовінізм, містичний вождізм, презирство до виборної демократії і лібералізму, віра в панування еліт і природну соціальну ієрархію, етатизм і в ряді випадків геноцид.

 

Ось як трактує поняття фашизму українська Вікіпедія.

 

Фашизм (італ. fascismo, від італ. fascio - «зв'язки язка», «об'єднання») - різновид політичного режиму, концепція, а також радикальна авторитарна імперіалістична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея постійної війни й панування. Спочатку - самоназва політичного руху в Італії під Беніто Муссоліні, який правив з 1922 по 1943 рр. Вже в 1920-і роки, супротивники фашизму поширили поняття на інші праві, авторитарні, тоталітарні і націоналістичні режими, диктатури та на політичні групи, в тому числі на німецький національно-соціалізм хоча вони самі себе не називали словом «фашизм» та за своїми ідеологіями і політичними практиками дуже відрізнялися від італійського фашизму.

 

Скажіть, хіба можна назвати боротьбу громадян країни на Майдані за демократію і свободу вибору - фашизмом?

 

Хіба новий ліберальний коаліційний уряд України - це диктатура та авторитаризм?

 

Хіба є в Україні на державному рівні ксенофобія?

 

Нічого цього немає. Немає диктаторів, немає вождизму, немає імперіалізму, немає радикалів у владі. Навпаки, Україна повернулася до Конституції парламентсько-президентської республіки. У керівництві областей, в уряді працюють люди різної національності, але це не заважає їм бути українцями.

 

На президентських виборах в Україні в травні 2014р. переміг кандидат з ліберально-демократичними поглядами. Кандидати від ліво-радикальних поглядів, право-радикальних поглядів не набрали в сумі і 5% всіх голосів виборців в Україні! Про яких українців-фашистів йдеться в російських ЗМІ?

 

Так, влада в Україні не ідеальна, так як парламент формувався в 2012р. під керівництвом корупціонера і казнокрада В. Януковича і партії Регіонів. А новий Уряд України сформований цим парламентом. Так в українців багато питань і до нинішньої влади і новому Президентові П. Порошенко. Але саме в цьому і полягає суть вільного вибору українців, можливість впливати на владу, вимагати від неї кращої роботи, виконання взятих на себе зобов'язань. Побудови нового сильного громадянського суспільства в Україні.

 

Чи не цього фактора «Свободи вибору», внутрішньої і державної в Україні, побоюється Володимир Путін?

 

В. Путіну вигідно збереження авторитарного режиму в Росії. А побудова незалежної, вільної і демократичної сусідньої держави України на європейських стандартах дасть приклад росіянам зміни та повалення авторитарного путінського ладу в Росії. Саме цього він побоюється.

 

Більше того, Президент Росії В. Путін заявляє про відтворення Російської імперії. Саме для цього з українців роблять російські ЗМІ і ТБ образ ворога. Для того, щоб почати війну з Україною, захопити і анексувати Крим потрібен образ ворога - українця. Саме на це спрямована путінська брехня і пропаганда.

 

Дуже шкода, що багато росіян в неї повірили і прийшли зі зброєю в руках в Україну. Війна двох слов'янських народів - це трагедія. Українські міста, села обстрілюються з артилерії, сучасних ракетних комплексів, гинуть тисячі українців, в тому числі і мирних жителів. Гинуть росіяни. Хіба можна війною нав'язати своє панування цілого народу?

 

Історія показує, що навіть тимчасовий такий успіх обертається крахом і розпадом імперій!

 

Українці захищають свою країну, свою Батьківщину, своє право на власну, незалежну державу. В українців немає ненависті до росіян. Українці розуміють, що саме авторитарний режим В. Путіна привів два народи до цієї трагедії, до війни.

 

Українці хочуть миру. Миру для всієї України. А не миру ціною втрати своєї держави і поневолення України.

Як вибрати хороший дитячий шампунь?

  • 26.01.15, 22:38



Хороший дитячий шампунь можна купити в будь-якому дитячому магазині. Не раджу ганятися за дешевизною, ви ж хочете бути впевненими в тому, що дана покупка була по душі і ви отримали від неї очікуване.

 

Існує думка серед батьків, що гарні дитячі шампуні виключно імпортного виробника, але це не зовсім так. Серед вітчизняних виробників є хороші шампуні, наприклад Маленька Фея, Дракоша, Вухатий нянь та інше.

 

Не варто вибирати дитячий шампунь, у яких занадто насичені аромати, так як це може говорити про додавання занадто багато ароматизаторів, вони можуть потрапити в організм при ковтанні. Сильно яскраві кольори говорять про те, що до складу шампуню додано багато барвників.

 

І найголовніше, коли вибираєте дитячий шампунь, звертайте увагу на наявність позначки на етикетці «без сліз», такий шампунь убезпечить дитячі оченята вашої дитини.

 

На закінчення скажу, що основним завданням батьків при виборі дитячого шампуню це не нашкодити здоров'ю вашої дитини.

Стресові ситуації і їх види

 

Єдина гарантія в ситуації виживання полягає в тому, що вам нічого не гарантовано. Вам допоможуть вижити ваш досвід, підготовка, особисті погляди на життя, фізичний та психічний стан, а також рівень впевненості в собі.

 

Для того, щоб вижити, ви повинні знати види стресу і його фактори, з якими ви можете зіткнутися. Давайте поглянемо на деякі стресові ситуації.

 

Травми, Хвороби і Смерть

 

Мабуть, немає нічого важчого, ніж опинитися одному в незнайомому середовищі, де можна загинути від ворожих дій, аварій або, наприклад, смертоносної їжі. Сюди також можна віднести хвороби і травми, які можуть обмежити ваші можливості рухатися, харчуватися, знайти притулок або захищати себе.

 

Навіть якщо хвороба або травма не призведуть до смерті, вони принесуть біль і дискомфорт. Тільки розуміючи і усвідомлюючи це, людина може контролювати стрес, пов'язаний з ситуаціями уразливості до травм, хвороб або смерті, і мати мужність прийняти на себе ризики, пов'язані з завданням виживання.

 

Невпевненість і Відсутність Контролю

 

Деякі люди мають проблеми, працюючи в установах чи ситуаціях, де не все ясно. Це може бути великим стресом, коли ви працюєте або дієте при обмеженій інформації і в умовах, коли у вас є обмежений контроль над вашим оточенням. Вся ця невизначеність і відсутність контролю також сприяють тому, щоб стрес спричинив за собою хворобу, травму або смерть.

 

Небезпечні Природні Умови

 

Навіть у самих ідеальних умовах, природа дуже складна і небезпечна. Для виживання, ви будете боротися зі стресовими факторами погоди, ландшафту і різноманітних тварин і комах, що населяють область, де ви знаходитесь. Холод, спека, вітер, дощ, болота, пустелі, гори, небезпечні рептилії і інші істоти - ось лише кілька проблем, з якими ви можете зіткнутися і з якими будете мати справу, щоб вижити.

 

В залежності від того, як ви зможете управляти стресом в такій ситуації, навколишнє середовище може стати для вас джерелом їжі та захисту, або, у протилежному випадку, може бути причиною крайнього дискомфорту, ведучого до травми, хвороби або смерті.

 

Голод і Спрага

 

Ми знаємо, що без води і їжі людина буде слабшати і, в кінцевому підсумку, помре. Тому, отримання і збереження харчових продуктів і води набуває особливого значення при виживанні. Для людини, яка не звикла навіть на короткий час обходитися без їжі, ця ситуація може бути великим джерелом стресу.

 

Навіть коли ви змушуєте себе вижити протягом довгого часу - це може призвести до втоми і виснаження. У важкій ситуації напруження всіх душевних сил - це стрес сам по собі.

 

Стресові ситуації, згадані в цій статті - аж ніяк не єдині, з якими ви можете зіткнутися. Пам'ятайте, що стресова ситуація для однієї людини може не виявитися стресовою ситуацією для іншої. Сфокусуйтеся не на тому, щоб уникати стресових ситуацій, а на те, щоб керувати ними і змусити їх працювати на вас.

страх одиночества

  • 06.01.15, 21:04


И не страшно, что мы одиноки,
И не больно, что мы не нужны.
Грустно только, что с нами жестоки
Те, с кем ласковы мы и нежны.

Електронні сигарети

  • 01.01.15, 15:27


Ймовірно, більшість людей, які курять сигарети, час від часу намагаються відмовитися від цієї згубної звички. Але не так вже багато курців можуть насправді кинути палити без допомоги фахівця. Щоб полегшити цей непростий процес, вчені придумують різні способи, за допомогою яких відмова від куріння буде більш простою, тим не менше, проблема залишається все такою ж гострою. Тому наукові дослідження тривають і вчені придумують все нові і нові засоби, які повинні допомогти курцям знизити тягу до використання тютюнових виробів.

Одним таким, здавалося б, багатообіцяючим засобом, стали так звані електронні сигарети.


Доповнення:


"Не було б так смішно, якби не було так грішно".
Розкажу і я Вам одну ситуацію із свого життя.
Зустрів дівчину, вона курила. Не так курила, як просто покурювала. Навіть бігала по туалетам від мене, щоб затягнутися кілька разів. Я така людина, яка принципіально не буду далі вести свої відношення якщо дівчина курить. Мої друзі їй це сказали. І вона так по чуть-чуть, кожен день і покинула це діло. Їла всяку херню, пила, ще щось жувала, навіть якісь "канхвети" там жувала. Але через деякий час я їй говорю, що хоча б одне, але вона запамятає мене, що я їй допоміг кинути курити.
Через деякий час, пройшли роки, вона не курила, але життя таке в нас, що тут не тільки курити почнеш, а готовий вбити когось. Ну і я дізнався що знову, "взялась за старе". Питаю: "ну, що від того, що ти куриш, тобі що легше? Ти ж проблеми цим не вирішиш. Вони як були, так і зостануться, після викуреної сигарети". Вона мені говорить, що коли куриш, то трішки це тебе розслабляє. Я їй, то найди когось, нехай тебе ввечері розслабляє в ліжку. І задоволення і приємне і ще багато чого... Але... Правда після цієї розмови і до сьогодні і не бере в рот "пустушку".
Скільки в житті "гадості" і ми все це беремо, вбираємо. Немає, щоб щось хороше взяти з життя, ні нам давай, щось "етаке". Людина якби не купувала сигарети, могла б щось купити, а якби всі ці гроші помножити на 10 років. Це сумма. 

Мої друзі, сімейна пара, вона так покурювала раніше. Коли була вагіта, то не курила, а як діти підросли, то вона тепер заявляє, що покине курити тільки тоді, коли покине її чоловік. "- Ти ж мама, який ти приклад подаєш своїм дітям?" (у них двоє хлопчиків). І ти також молодець, кажу до товариша, пахаєш, щоб купити дві пачки сигарет до додому. Нема щоб купити, щось корисне дітям, ти сигарети таскаєш.

Кожен повинен думати своєю головою, а не дивитися, що роблять інші люди. Інше не значить добре, корисне.

Як вибрати розмальовку для дитини





Діти будь-якого віку обожнюють малювати - тому немає нічого дивного, що розмальовки користуються настільки високою популярністю у малечі. Адже це, з одного боку, помітно простіше, ніж малювати самому - красивий малюнок уже фактично готовий. А з іншого боку, виходить навіть якісніше і яскравіше! Але щоб малюк по-справжньому захопився розфарбуванням, потрібно її правильно вибрати...

 

Асортимент розмальовок в сучасних магазинах дуже широкий. І при грамотному підході ви отримаєте не просто чергову забаву для дитини, але і море користі для його розвитку. Адже розфарбовування, як і інші вправи з олівцями, фломастерами, крейдою або фарбами, покращує дрібну моторику, розвиває посидючість і наполегливість, зробить дитину акуратніше в діях і рухах. Плюс маленькі художники завдяки розмальовок пізнають форму і колір, що може прищепити їм любов до малювання зокрема і творчості в цілому і стати непоганим базисом для формування в майбутньому гарного смаку.

 

Вибір залежить від віку

 

З чого ж почати вибір розмальовки? Насамперед з визначення того, для якого віку вона призначена. Завдяки нехитрим правилам ви зможете підібрати ту книжку або альбом, який зачепить саме вашу дитину:

 

від року до трьох

 

У цьому віці малюк не те що малювати - часто правильно тримати олівець не може. Відповідно його рухи ще неточні, різковаті, навіть провести рівну лінію велика проблема. Тому розмальовка для самих маленьких має максимально спрощені малюнки з мінімумом деталей: різні схематичні фрукти і квіти, сонечко і хмарки, будиночок (складні візерунки можуть відбити інтерес до процесу). Головне, щоб ці фігури були знайомі художнику, він зміг їх дізнатися і відповідно підібрати правильний колір (в деяких моделях, до речі, на нього натякає відтінок контуру). Товщина обведення бажана в діапазоні 5-10 мм, а форми для розфарбовування повинні бути великі - тоді навіть не дуже акуратні, розмашисті рухи дитини не зіпсують малюнка, він зможе залишитися в заданих межах. А ще папір у розмальовки цієї вікової групи потрібен товстіший, щоб знизити ризик псування, коли малюк, не розрахувавши силу натиску, проткне її олівцем або маркером.

 

від трьох до п'яти років

 

Дитина в цей період вже вміє поводитися з усіма базовими інструментами художника: креслити ними лінії, рівномірно зафарбовувати потрібну ділянку. Тому, з одного боку, розмальовки можна брати більш складні - з великою кількістю деталей, з формами не тільки з плавних, але і різких ліній з великою кількістю кутів (у малюків з їх зафарбуванням зазвичай проблеми), з витонченим контуром (шириною до 3-5 мм). З іншого ж боку, всі дії дітей вже стають осмисленими, вони не просто повторюють, а самі намагаються експериментувати, створювати щось нове. Тому, наприклад, добре йдуть розмальовки, де є багато вільного місця, щоб можна було домалювати «від себе» відсутні елементи і деталі. А ось рекомендація, щоб усе зображене в альбомі було впізнаваним для дитини, залишається в силі - просто до стандартних фігур додаються вже машинки, поїзди, літаки, люди, тварини, персонажі мультфільмів і т. п.

 

від п'яти років і старше

 

Дітвора такого віку із задоволенням візьметься вже за складний візерунок з великою кількістю дрібних деталей - чим їх більше, тим цікавіше для маленького дослідника. Товщина контуру, розміри самого малюнка також не відіграють такої ролі, як раніше. Навіть використовувані кольори не дуже важливі - бо навіть незнайомий об'єкт не викличе труднощі, дитина із задоволенням придумає, що це може бути, і за своїм розсудом вибере відповідний, як йому здається, варіант розфарбовування. До речі, з цієї причини особливої необхідності в допомозі батьків вже немає, малюка можна залишити наодинці, щоб ніщо не відволікало його від «творчості». Також при виборі розмальовки потрібно обов'язково орієнтуватися на інтереси художника: хлопчики з більшою радістю сприймуть альбом з машинками або супергероями з коміксів, а дівчатка - з принцесами або кошенятами. Хоча тут як не можна краще підходить правило: якщо дитина любить розмальовки, то чим їх більше, тим краще.

 

Як захопити розфарбуванням?

 

У будь-якому випадку, коли знайомите малюка з розмальовками як такими або ж пропонуєте йому їх новий тип, спочатку покажіть, навіщо це потрібно, як цим можна грати, як краще впоратися з запропонованим завданням. Також правильно вибрати момент для цього: чадо має бути в хорошому настрої (поганий настрій створить негативний фон для нової забави), але не занадто активному (інакше всидіти на місці йому буде важко). Іноді для ще більшого захоплення дитини запропонуєте йому оригінальний сюжет малюнка - наприклад, у вигляді казки, присвяченій тому, що намальовано в альбомі (її можна розповісти як батькам, так і запропонувати пофантазувати на задану тему самому малюку). Якщо ж дитина не може довго сидіти над розфарбуванням, не наполягайте - краще з часом повернутися до неї знову.

 

Також зверніть увагу, що тільки класичними альбомами обмежуватися не варто - сучасна індустрія пропонує великий асортимент розмальовок самих незвичайних типів. Серед найбільш популярних згадаємо:

 

-         точкові: в них, перш ніж зафарбовувати деталі малюнка, потрібно завершити сам візерунок, з'єднавши послідовно точки з відповідними цифрами;

-         тематичні: малюнки присвячені одній темі - транспорту, тварин, професій, країнам, що допомагає малюкові дізнатися більше про світ;

-         навчальні: крім малюнків в них можна розфарбовувати букви або цифри - по суті це ті ж букварі, тільки для самостійного прикраси;

-         ігрові: припускають ще й виконання певних завдань - пошук персонажа на малюнку, відповідь на якесь питання, з ним пов'язаний, тощо;

-         багаторазові: спеціальне покриття паперу дозволяє легко видалити плоди дитячої праці, щоб він зміг розфарбувати альбом по-новому;

-         водні: візерунок на папері зі спеціальним покриттям містить необхідні кольору, але для прояву треба провести по ньому намоченої пензликом;

-         об'ємні: рамки, невеликі гіпсові статуетки або іграшки, які можна розфарбувати на свій розсуд і зберегти на пам'ять.

 

 Головне - не бійтеся експериментувати і пропонуйте несподівані формати розмальовок для дітей. Це дозволить бути йому сміливіше, відчувати впевненість у власних силах і прагнути пізнавати для себе щось нове. Відмінні розвиваючі ігри з такими альбомами будуть гарантовані!

Правильно вибираємо якісний одяг для дитини

  • 29.12.14, 00:19



Одяг для дітей - це продукція повсякденного використання, що користується високим попитом серед населення і її якість має бути на належному високому рівні. Контроль над продукцією такого роду зобов'язані здійснювати державні структури,різні товариства і т. п. Але ці структури і організації не завжди можуть простежити за потоками товару і на ринках з'являються речі дуже низької якості. З цієї статті ви дізнаєтеся, як вибрати якісний та зручний одяг для своєї дитини.

 

Дитячий одяг, який ви хочете купити дитині, повинен бути виготовлений тільки з натуральних матеріалів екологічно чистих і безпечних для вашої дитини. Шкіра дитини раннього віку дуже чутлива і вона повинна постійно дихати через тканину. Бавовняні тканини відмінно пропускають повітря (дихає), і у малюків, які носять одяг з бавовни не буде виникати попрілостей, висипання і подразнення на тілі. У протилежному випадку, якщо одяг виготовлений з синтетичних матеріалів, то у дитини можуть виникнути різні шкіряні захворювання, з'явиться вірогідність зниження імунітету, малюк стане неспокійним і буде погано спати. Хіба ми цього хочемо? Одяг для дітей віком старше одного року повинен відповідати високим вимогам, так як малюки активні і постійно перебувають у русі. Тканини з натуральних матеріалів допомагають дитині не перегрітися і підтримують природний теплообмін.

 

При виборі одягу для маляти, важливо враховувати грамотність в плані її створення: вікову категорію, наприклад, маєчки або костюмчики і зручність їх використання. Зазвичай одяг для дітей віком до 1 року виготовляється за технологією зовнішнього шва. Технологія зовнішнього шва дуже зручна, а ось внутрішні шви можуть дратувати ніжну шкіру дитини або навіть її травмувати. Сучасний одяг для новонароджених дітей, призначений, на відміну від одежинки попередніх поколінь, зручним кроєм. Приміром, крій конвертом істотно полегшує одягання та роздягання дитини після прогулянки. Найкраще дітям до 3 років не купувати одяг з різними намистинками, стразами і т. п. Діти цього віку люблять все помацати і затягнути в ротик, вони можуть непомітно відірвати аксесуар і проковтнути його, а це дуже небезпечно!

 

Вибираючи одяг дитині переконайтеся, що вона ідеально підходить йому за розміром. Тому що одяг малого розміру буде здавлювати тіло і кровообіг дитини може бути порушено, а коли річ велика, то він може в ній заплутатись і ні до чого хорошого це не призведе. Колір повсякденного одягу, як для хлопчиків, так і дівчаток може бути обраний на ваш розсуд, але стежте за тим, щоб фарба, використана для фарбування тканини, була якісною. Перевірити якість фарби досить просто. Змочіть серветку і проведіть нею по одязі, якщо на серветці не залишилося слідів фарби, тоді все в порядку, але пофарбована серветка - це тривожний сигнал і ні в якому разі не купуйте таку річ. При виборі та купівлі одягу для своєї дитини рекомендується понюхати одяг і в свою чергу вона не повинна виділяти стороннього запаху. Яскравий одяг, безумовно, може опинитися в гардеробі вашої дитини, але спати він буде краще в одязі та постільній білизні постільного тону, так як яскраві кольори збуджують малюка на дію, а часом при тривалому використанні дратують його несформовану психіку і призводять до порушення сну!

Як відсвяткувати перший день народження

  • 22.12.14, 23:08

Для молодих батьків перший рік виховання дитини - найскладніший. Він наповнений тривогами з-за темпів зростання і ваги, хвилюючими моментами: малюк вперше перекинувся, навчився повзати, у нього прорізався перший зубик... Кожна нова подія в житті дитини стає причиною для неспокою і гордості. І коли цей рік залишається позаду, мимоволі відчуваєш полегшення - ось чадо і вийшло з несвідомого віку, потроху починає говорити і ходити, одним словом, справжній дорослий хлопець (або дівчина)!

 

У такому віці дитина ще не знає, що таке «день народження», не вміє щось святкувати - зате чудово вміє веселитися і дуже цінує батьківську увагу, якої йому може не вистачати з-за постійної зайнятості тата і мами. Тому перший день народження дитини - відмінний привід подарувати малюкові найцінніше з того, що ви можете запропонувати, свою любов і радість.

  

Звичайно, в першу чергу це свято для батьків, які заслужили визнання таким важливим досягненням - цілим роком уважного догляду і виховання. Але день народження все-таки у дитини, так що його потреби обов'язково потрібно враховувати, плануючи майбутнє свято.

 

Поради по влаштуванню свята для годовалового малюка:

 

-         Дорослим людям звично планувати вечірки і свята на пізній вечір. У маленьких дітей переваги зовсім інші. Узгодьте намічені веселощі з режимом дня вашої крихітки - найкраще підійде період неспання після денного сну, коли дитина повна сил, енергії і бажання гратися.

 

-         Довге свято навряд чи виявиться дитині по силам, тому доведеться обмежитися двома-трьома годинами.

 

-         У зв'язку з цим краще не придумувати занадто великий сценарій свята, інакше до середини урочистості малюк почне плакати і вередувати від втоми.

 

-         Перший день народження дитини - подія дуже значуща, його неодмінно треба зафіксувати. Це відповідний день для того, щоб закласти якусь сімейну традицію - скажімо, кожен наступний день народження малюка фотографуватися в одному і тому ж місці всією родиною, щоб потім скласти галерею фотознімків, на яких буде видно, як дитина росла і дорослішала. Та хіба мало що ще можна придумати! Пам'ятайте, що чим більше цікавих традицій, тим святковіший настрій.

 

-         Не треба квапити час і пропонувати однорічній дитині дорослі розваги: прийом гостей, запрошення сторонніх дітей, довгі посиденьки за святковим столом - все це не для маленької дитини, він тільки втомиться і засумує. Краще обійтися без сторонніх людей.

 

-         Який же день народження без торта? Мабуть, дитячий. Солодкі масляні креми, велика кількість цукру, а якщо торт куплений - ще і барвники, і якісь хімічні добавки... Навряд чи буде приємно, якщо свято увінчається алергією, так і солодке маленьким дітям шкідливо (втім, воно й дорослій людині аж ніяк не корисно, але дорослий сам у відповіді за своє життя). Якщо вже дуже хочеться, можна замінити торт самостійно спеченим пирогом, на ньому теж можна встановити святкову свічку. Правда, задувати її доведеться батькам.

 

-         Що стосується інших страв, правила ті ж: поменше солодкого, особливо цукерок. В 12 місяців маляті краще зовсім їх не їсти. Краще пригостіть його фруктами, улюбленими десертами, смачною кашкою з варенням. І забудьте про те, що стіл - головне на святі. Дитина такі ідеї не розділить.

 

-         Малюкові неважливо, що послужило причиною урочистості - йому важливо, що тато і мама поруч, разом з ним.

 

-         Не шикайте на дитину і не лайте його, навіть якщо він ненароком зламав нову іграшку або розлив чай на скатертину. Перший день народження дитини запам'ятається йому як особливий день, якщо батьки присвятять кілька годин спільним іграм, потанцюють з ним під музику, прогуляються по парку. Геть втому і турботу! Активні, веселі ігри і піднімуть вам настрій.

 

Будьте щасливі. Це найважливіша порада, адже ви - приклад для наслідування. В цей день, і під всі наступні дні оточіть малюка щирою любов'ю і турботою, і ваша сім'я буде міцною і дружньою.

Дитячий посуд

  • 21.12.14, 21:22

Усі батьки прагнуть прищепити дитині культуру харчування з раннього дитинства. З чого почати і як правильно це зробити розкажуть психологи і педагоги, а фахівці допоможуть підібрати якісний дитячий посуд. Перше, на що варто звернути увагу, - це не розмір або забарвлення, а, звичайно ж, матеріал виготовлення.

 

Пластик. Найпопулярнішими залишаються пластмасові тарілки і чашки для дітей. З одного боку, вони неважкі, легко миються і абсолютно не б'ються, але з іншого - до якості такого матеріалу слід ставитися дуже уважно. Рекомендується купувати дитячий посуд тільки у перевірених виробників. На ній має бути маркування - літери PP, PVC або PS, які підтверджують, що пластик екологічно чистий і не завдасть шкоди здоров'ю малюка.

 

Скло. Посуд зі скла підійде дітям середнього і старшого віку. Воно не вбирає запахи, не впливає на смак їжі, проте вважається найбільш крихким. Тому краще не давати її маленьким дітям, які одним необережним рухом можуть її перекинути і травмуватися осколками.

 

Фарфор. Будь-який порцеляновий посуд, в тому числі і дитячий, завжди виглядає дуже елегантно. Він легко охолоджується, завдяки чому їжа швидко остигає і ризик того, що дитина може обпектися, зводиться до мінімуму. З недоліків фарфорового посуду - висока вартість, крім того, як і скляний, при ударі або падінні на підлогу він може розбитися.

 

Кераміка. Дитячий керамічний посуд абсолютно нешкідливий. Він рівномірно прогрівається, добре зберігає тепло і повноту смаку. Правда, для самих маленьких він може здатися важким, а от для дітей від 2-3 років - те, що треба!

 

Дитячі миски також можуть бути нержавіючими і емальованими. Вони дуже зручні у використанні, однак вимагають дбайливого догляду. Так, нержавіюча сталь не терпить абразивних миючих засобів, а емальований посуд може давати сколи і тріщини, після чого стає непридатним для використання.

 

І ще - дитячий посуд повинен бути яскравим, з різними малюнками і візерунками на дні, щоб у дитини завжди було бажання їсти без допомоги дорослих.

Громадянин

Що взагалі означає слово «громадянин»? Громадянин - це особа, яка має громадянство будь-якої держави. Отже, поняття «хороший громадянин» набагато ширше, ніж просто поняття «хороша людина» або «зразковий чоловік».

 

Як розпізнати хорошого громадянина? Я думаю, хороший громадянин - це людина, який сприяє розвитку держави, в якій вона живе. Це не означає, що треба з естонським прапором бігати по Пярну і кричати: «Хай живе Україна!»

 

Хорошим громадянином можна бути і не кидаючись в очі таким способом. Наприклад, батьки, які ростять своїх дітей чесними і порядними людьми, безумовно, є добрими громадянами. Чому? Тому що вони насправді сприяють розвитку держави, бо чого ж більшого потрібно суспільству, як не гідних і порядних людей, які самі здатні справлятися з життєвими проблемами.

 

Насправді будь-яка людина може бути добрим громадянином. Яким чином? Адже закони - це основа будь-якої держави, на яке спирається важка ноша демократії. Якщо людина дотримується законів, вона тим самим демонструє, що вона поважає уряд і суспільство в цілому, тобто він хороший громадянин. Наприклад, закон велить дітям ходити в школу. Як дитина може продемонструвати, що він - добрий громадянин? Зрозуміло, тим, що він дотримується закону і ходить в школу! Але що ще може показати, що учень намагається бути хорошим громадянином? Те, що він добре і старанно вчиться. Чому? Тому що, чим краще він засвоїть пропоновані йому знання, тим корисніше буде для своєї держави.

 

 У сучасному світі все більше поширюються толерантні установки. Все, що не заборонено, - дозволено. Дозволяється кричати в автобусі, вилаяти стару людину, плюватися на вулиці. Все більша кількість людей стає терпимими по відношенню до таких речей. Можливо, в глибині свого серця вони засуджують їх, але нічого не роблять для того, щоб вирішити цю проблему. Хороший же громадянин, навпаки, якщо побачить такого роду поведінку, мав би почати діяти, прикрикнути на розбушувався в автобусі або зробити ще що-небудь подібне.

 

 Отже, добрим громадянином може бути будь-який: великий і маленький, юний і старий. Бути добрим громадянином - це залежить тільки від свого бажання і своєї підприємливості.

Сторінки:
1
2
попередня
наступна