хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Чи є Випадковості в Нашому Житті?


 

Ми часто використовуємо слово «випадковість» і його похідні, але який сенс нами вкладається в це поняття? Доля, закономірність, програма ... Це все варіанти одного і того ж - ймовірності події, яка може трапитися в нашому житті.

 

Досить багато інформації присвячено особистості неординарної і по-справжньому легендарної - це письменник і співавтор Ільфа Євген Петров (Катаєв), неперевершений вигадник, оригінальний філателіст. Вельми винахідливе збирання марок, яким займався Петров, призвело до несподіваних збігів, які хтось може назвати випадковими. Один лист повернувся з відповіддю, якого Петров ніяк не очікував, і з цього низка дивацтв не покидала його до моменту смерті. Що це? Знову звичайна випадковість чи ймовірність такого збігу існує в нашому світі? Говорячи про паралельні світи, письменники-фантасти не так далекі від істини, як нам здається.

Наша фантазія, уява, пожвавлюють не тільки картини, книги, а й наші сни, і деколи побачене уві сні стає реалістичним до дрібниць. Багато з нас знайомі з поняттям дежавю, коли приїжджаючи в абсолютно незнайоме місто, ви раптом розумієте, що все в ньому знаєте, навіть колір вокзальних стін вам знайомий. Уява грає з нами, дивовижні кольорові сни виявляються лише нейронними сигналами в мозку, і те, що ви колись читали в яскравій книзі, стає реальністю наяву. Ми віримо снам, як вірили б вчителям або довідникам, адже сни «збуваються» ...

Часом ми бачимо людей, які дивно схожі на наших знайомих або рідних, але пояснити це інакше, ніж випадковістю чи грою уяви, не можемо. Вчені генетики впевнено заявляють, що всі люди на Землі володіють таємною спорідненістю, тому є люди-двійники. Здавалося б, неможливо повчити однакову комбінацію генів, яка дає настільки явне зовнішню схожість людей без родинних зв'язків, однак є так звані випадкові комбінації генів.

Крім зовнішньої подібності, існує теорія психологічного споріднення, коли різні люди до найдрібніших подробиць повторюють долі один одного. На думку астрологів кожна людина на планеті має свого двійника, якого легко обчислити за допомогою зірок, але чи дійсно це? Наскільки ми всі залежні один від одного, наскільки близькі і споріднені? Про це говорить схожість великих релігій - християнство, іслам і іудаїзм мають одне коріння, вони почалися з древнього Хеврона, і значить, ми - єдині, і є одна єдина релігія виникнення людини на Землі і Бога, а не безліч вірувань. І знову підтвердження, нехай і не явне, але підтвердження того, що всі люди - брати, тому немає сенсу шукати «правильну» релігію.

Хтось, мабуть, чув про «теорію 27-ми», і цьому числу зараз приписується мало не сакральна сила. Починаючи з казок про тридев'яте царство і до смерті відомих людей в цьому юному віці - це якась сила, яка «забирає» людей в інший світ. Є більш прозаїчне пояснення магічної сили числа 27, але девіз вісімдесятих «живи швидко, помри молодим» підхоплюють натовпи фанатів. Випадковість чи закономірність? Знову питання, на які завжди є дві відповіді, і немає однієї аксіоми, тільки можливості, ймовірності, передчуття.

1

Коментарі

Гість: _Kasandra_

121.12.15, 16:48

я чула про теорию 23-х

    221.12.15, 17:23

    вопрос интересный, но долгий для форума...
    и так как я не специалист в данной теме,на своем мнении все и остановиться.
    а вообще, не все так просто в мире, но это все -неподвластно человеку.

      321.12.15, 19:04

      Випадковостей ВЗАГАЛІ на світі немає. Всі події відбуваються за УСТАНОВЛЕНИМИ Творцем Законами. У кожного з нас є ДОЛЯ. Вона накреслює наш життєвих шлях. Ми можемо скоректувати свій життєвий шлях(зробити його довшим або коротшим, щасливішим і радіснішим чи нещасним і безрадісним) своїми вчинками. Так що живіть, любіть, прощайте і творіть добро, зробіть свій життєвий шлях довгим та щасливим. Всіх громадян України -З наступаючим Новим Роком! А у ворогів наших -"Хай в горлі пір'я поросте!"

        427.12.15, 15:46

        И что там с марками у Петрова ?

          527.12.15, 21:33

          одной марки не хватало, он так ее и не получил, жизни оказалось мало. Фильм "Конверт" демонстрирует случайность к совсем чужому человеку, который живет на другом конце планеты.