хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Мовчазна хода в пам’ять жертвам голодомору в Кривому Розі

24 листопада криворізькі патріотичні сили організували мовчазну ходу на вшанування памяті загиблих від Голодомору. Участь взяли такі криворізькі спільноти, як ВО «Свобода» Кривий Ріг, Тернівське козацтво, Інгульська паланка козаків, Рух, Ліга підприємців, «Просвіта», Спілка ветеранів Афганістану, Степ та свідомі громадяни, які вирішили долучитись до ходи. Хочу зауважити, що акція не передбачала політичний піар, тому партійних прапорів під час ходи не було - люди несли декілька прапорів України та червоно-чорний прапор. Дійство розпочалось о 15:00 на 95 кварталі, звідки учасники ходи рушили у напрямку до площі Визволення, біля якої по вулиці Лермонтова знаходиться памятинк жертвам Голодомору та політичних репресій
До ходи долучились не тільки націоналісти, але й звичайні небайдужі люди
Як було відомо раніше, міська влада офіційно заборонила ВО Свободі проведення ходи, саме тому, коли до місця призначення залишалось біля сотні метрів, дорога була перекрита спецслужбами, яким був даний наказ не пускати патріотичні спільноти до місця покладання квітів. Спробувавши прорватись силою, учасники ходи здали трішки назад та почали обходити «перешкоду» стороною, через двори житлових будинків. Але минувши таким чином перше очіплення, учасників ходи зупинило друге, більш міцне й ворожо налаштоване. Це стало причиною того, що хвилину мовчання, яка відбулась о 16:00, патріоти провели осторонь від усіх.
Міліція вишукувалась у шеренгу, щоб не пропустити патріотів до стелли.
По закінченню офіційної частини акції, на якій були присутні представники влади, патріотам все-таки дозволили підійти до стели. Доречі, ці самі представники влади, котрі проходили до своїх автівок через колону патріотів, були освистані, під крики "Ганьба!" вони покинули місце проведення урочистостей.
Урочиста промова після завершення офіційної частини заходу
О пятій годині вечора учасники ходи все ж змогли підійти до спорожнілого монумента: провели і акцію покладання квітів, і хвилину мовчання, і виступи бажаючих. Дійство завершилось на початку сьомої вечора.І на кінець, відео про те, як усе відбувалось:



Літературний редактор - Тетяна Соловйова.
32

Коментарі

Гість: Добрый Лео

126.11.12, 05:32

Местечковый голодомор? Геноцид еврейского народа? Политические репрессии евреев? Огласите весь список, пожалуйста... 95-й квартал...

    анонім

    226.11.12, 07:44Відповідь на 1 від Гість: Добрый Лео

    В твоєму роду ніхто з голоду не помер? Чи Донбас процвітав у ті часи?

      анонім

      326.11.12, 07:45

      Мені не зрозуміло навіщо брати бар'єри силою. Можна ж скористатись тактикою флешмобу - розійтись, а потім поштучно зібратись в один момент за лінією силовиків.

        426.11.12, 08:06

          Гість: Добрый Лео

          526.11.12, 10:45Відповідь на 2 від анонім

          В твоєму роду ніхто з голоду не помер? Чи Донбас процвітав у ті часи?Книгу памяти в Кривом Роге дописали? Как-то я нигде не встречал. В том-то и дело, что никто не говорит, что голода не было и кто-то процветал. Но голод и геноцид несколько не одно и то же. А когда украинцы голодали, кто в Украине процветал? Например, в книге памяти Бердянска 800 человек русских и 150 украинцев. Геноцид? Вот здесь можете ознакомиться. Обратите внимание на причины смерти, в основном это старческий маразм. http://www.memory.gov.ua/data/upload/publication/main/ua/1090/14.pdf

            анонім

            626.11.12, 10:56Відповідь на 5 від Гість: Добрый Лео

            Хм, ніколи не чув про таку Книгу пам'яті. Сильно сумніваюсь, що там об'єктивні дані. У багатьох не вказана національність. В причинах смерті ніде не вказаний голод... Книга явно намальована по документам, які придумували радянські партпраціники, а не по реальним даним.

              726.11.12, 11:06Відповідь на 5 від Гість: Добрый Лео

              Но голод и геноцид несколько не одно и то же.Звичайний голод перетворили в геноцид одні слова Косіора: "Українці не приймають радянську владу. Вона там не приживається. Селянин приймає нову тактику - перестає збирати врожай. Хоче задушити совєти кістлявою рукою голоду. Але вони прорахувались. Ми їм покажемо, що таке справжній голод"

                Гість: Добрый Лео

                826.11.12, 13:06Відповідь на 7 від Хитрий жук

                Ну, во первых, Косиор не русский, а поляк, во вторых он был руководителем украинской компартии, а не российской, а в третьих, ссылочку, плиз. У нас стало модно приписывать известным людям слова, которых они не говорили. Я утверждаю, что правительству, столько лет проводившему политику национализации незачем было устраивать геноцид.

                  Гість: Добрый Лео

                  926.11.12, 13:09Відповідь на 6 від анонім

                  Хм, ніколи не чув про таку Книгу пам'яті. Сильно сумніваюсь, що там об'єктивні дані. У багатьох не вказана національність. В причинах смерті ніде не вказаний голод... Книга явно намальована по документам, які придумували радянські партпраціники, а не по реальним даним.Книгу "намалевали" по приказу Ющенка. И сегодня используют эти данные как доказательство геноцида. И большинство этих книг в Украине именно такого вот "качества". Если смерть по причине старческого маразма или алкоголизма - свидетельство геноцида, тогда становится ясно, что за геноцид нам впаривают. Где доказательства, господа хорошие?

                    1026.11.12, 17:05Відповідь на 8 від Гість: Добрый Лео

                    Ну, во первых, Косиор не русский, а поляк, во вторых он был руководителем украинской компартии, а не российскойЯка різниця хто він був за національністю? Хай хоч уроженець Зімбабве. Скоїв злочин - відповідай.
                    а в третьих, ссылочку, плиз. У нас стало модно приписывать известным людям слова, которых они не говорили. По-перше, гугл в допомогу. По-друге - http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80_%D0%B2_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD %D1%96_1932%E2%80%941933#.D0.9F.D0.B5.D1.80.D 0.B5.D0.B4.D1.83.D0.BC.D0.BE.D0.B2.D0.B8 . А по-третьє - ссилку в в студію, де спростовується той факт, що він казав ці слова.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна