Профіль

Ягель

Ягель

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

КАЙРОС

  • 21.04.14, 17:16

Вперше задумався над значенням цього слова прочитавши книгу сучасної культової французької письменниці Мюріель Барбері "Елегантна їжачиха" там грецьке слово Кайрос трактують як інтуіція (відчуття) моменту, в вікіпедії Кайрос - давньогрецький бог щасливої миті, ще його вживають як визначення благодатного часу, або часу наповненого змістом, моментом істини.
Для християн таким часом є Воскресіння Ісуса Христа свято котре ми відзначаємо в ці дні, а для кожного народу і держави таким часом є поворотний момент в історії. Зараз в Україні власне такий час настав, це час коли визначається майбутнє нашої держави і відповідно жителів цієї держави всіх разом і кожного окремо. 
Жити краще - це цілком природне бажання людини, воно є в жителя Донецька і Львова, Словянська і Коломиї, різниця в тому, що шлях до цього кращого життя люди бачуть по-різному і винні в цьому не хто інший як політики, котрі користуючись сучасними політтехнологіями і старим як світ правилом "Розділяй і володарюй" рвуться до влади, а прийшовши туди забувають про свої передвиборчі обіцянки котрі шедро давали перед тим народу і використовують цю владу для особистого збагачення та роздачі привілеїв тим, хто допоміг їм в цьому.
В історії новітньої України зараз настав такий кайрос, коли ми можемо це змінити, бо вперше маємо можливість обрати президентом не політика, а чесну і порядну людину що любить свій народ і країну на генному рівні, ця любов закладена 600-літньою історією її роду - це кандидат в президенти Ольга Вадимівна Богомолець
getImage%20(10).jpg
Ольга Богомолець більше 30 років відома як прекрасний виконавець авторських романсів, випустила 5 альбомів один з яких має назву "Кайрос"

%D0%9A%D0%B0%D0%B9%D1%80%D0%BE%D1%81%28%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%BE%D0%BC%29.jpg

Пісні в її виконанні можна послухати за посиланням : 
http://music.i.ua/user/1849879/38318/
Назву "Кайрос" носить також культурно-мистецький арт-хол та фільм.
https://www.youtube.com/watch?v=yOSwenjS-Hs

Знову наї..ли, чи знову наї...лись ???

Верховна Рада не змогла відправити у відставку уряд Азарова .

Перед голосуванням лідер Компартії Петро Симоненко з трибуни запропонував опозиції свій варіант проекту постанови про відставку уряду. За його словами, усі члени КПУ готові за нього проголосувати.

Один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк з трибуни парламенту заявив, що опозиція готова проголосувати за проект комуністів. Однак спікер Володимир Рибак поставив на голосування проект опозиції (результати голосування на фото).

Опісля Рибак закрив ранкове засідання парламенту.

Наступний проект про недовіру уряду можна зареєструвати в лютому.

 На київських вулицях та репортажах журналістів часто звучить слово "провокатор", Петро Симоненко (ІМХО) дасть фору будь-якому провокатору бо ще той провокатор,  майже як Троцький помножений на Зенов"єва з Камневим. Цікаво чи не боїться він закінчити він свою політичну кар"єру як і його вище зазначені партайгеносси. ( Як кажуть в Одесі " Будем посмотреть").

Василь Вишиваний - яскрава постать української історії.

18 серпня 1948 р. за невідомих обставин у лікарні Лук'янівської в'язниці Києва обірвалося життя ерцгерцога Вільгельма Габсбурга, правнучатого племінника австрійського імператора Франца-Йосифа І і двоюрідного племінника Карла І - останнього імператора Австро-Угорщини. Представнику однієї з найславетніших європейських монархічних династій судилося вписати яскраву сторінку у драматичний перебіг національно-визвольної боротьби українського народу. Ім'я Василь Вишиваний, за давньою козацькою традицією, він отримав серед українських військовиків.
Ще й досі широкий загал в Україні знає дуже мало про цю яскраву постать вітчизняної історії. Постать, яка стала проявом надзвичайної ідеалістичної постави і самозречення заради високої духовної мети - визволення України. Саме ідеалами боротьби за українську національну справу, а не особистими інтересами керувався Вільгельм Габсбург - Василь Вишиваний, пов'язуючи свою долю з українським національним рухом. За відданість цим ідеалам заплатив він своїм життям, яке закінчив у тюремній лікарні Києва.

Австрійський ерцгерцог Вільгельм фон Габсбург народився 1895-го в місті Пула на території сучасної Хорватії. 12-річним переїхав із родиною до польського маєтку в місті Живець у Західній Галичині. Батько Карл Стефан вирішив, що всі його діти будуть поляками. Виховував у них почуття патріотизму. Старший син Карл-Альбрехт став польським офіцером. Дві доньки взяли шлюб з представниками благородних польських сімей. Однак наймолодший Вільгельм повстав проти волі батька й наблизився до українців - тодішніх ворогів Польщі. Утік із маєтку, подорожував інкогніто гуцульськими селами в Карпатах і на Буковині. Отримав прізвисько "Червоний Принц".
1915-го як лейтенант австрійської армії був відправлений до 13-го полку уланів до дислокувався в м. Золочів на Львівщині, і складався переважно з українців. Досконало вивчив українську мову. Один із вояків подарував йому вишиванку, яку Вільгельм носив у полку й поза ним. За це його прозвали Василем Вишиваним. Видав збірку віршів "Минають дні".
Вільгельма вважали претендентом на трон, якщо Україна стане монархією. 1918-го співпрацював з урядом Директорії. Отримав звання полковника армії УНР.
Заарештований під час окупації Відня радянськими військами в 1944-1947 роках. Його звинувачували у шпигунській діяльності та зв'язках з ОУН.
В 2011 році вийшла в світ книга Тімоті Снайдера "Червоний принц".

В Польщі створено парламентську групу щодо "східних кресів"

У польському Сеймі створено парламентську групу "у справах Кресів, кресов'яків і спадщини Східних Земель давньої Речі Посполитої". Одна з причини - "сліди польськості зникають через організовану діяльність спадкоємців бандерівщини й українських націоналістів".
Про створення групи повідомляє офіційний сайт Сейму (нижньої палати парламенту Республіки Польща).
Креси - "окраїна, пограниччя" - польська назва територій сучасних України, Білорусі і Литви, які у 1919-1939 рр. входили до складу міжвоєнної польської держави (Другої Речі Посполитої).
Остаточне оформлення групи заплановане на квітень, коли в ньому зможуть узяти участь представники усіх депутатських об'єднань. "Чи буде покінчено з 70-річною змовою мовчання про Креси, буде зрозуміло найближчим часом", - зазначає сайт Kresy.pl.
За повідомленням сайту, участь в установчому засіданні групи взяли представники таких "кресових середовищ" [назви дані за назвами воєводств міжвоєнної Польщі] - віленського (Литва), новогрудського (Білорусь), білостоцького (Білорусь і Польща), поліського (Білорусь і Україна), волинського, львівського, тернопільського і станіславського (івано-франківського).
"Окраїни" міжвоєнної Речі Посполитої - це "мультикультурний, мультиетнічний і мультирелігійний плавильний котел тогочасної Європи", - наголошує сайт.
На засіданні зазначалося, що Сейму було б дуже недоречно засуджувати операцію з депортації українського населення "Вісла" в рік, коли відбуваються "заходи з вшанування пам'яті геноциду, влаштованого ОУН-УПА на Окраїнах".
Обговорювалися плани заходів "до 70-річчя геноциду [Волинської трагедії - ІП]" за участю ветеранів Армії Крайової і націоналістичного польського підпілля на Волині. Обговорювався хід збирання підписів з проголошення Дня пам'яті мучеництва кресов'яків.
Було зазначено, що важливою складовою роботи групи є захист спадщини східних земель колишньої Речі Посполитої, оскільки "нереставровані сліди польськості зникають через уплив часу, брак свідомості місцевих спільнот або зумисне організовану діяльність налаштованих вороже до Польщі спадкоємців бандерівщини і українських націоналістів".
"Мала батьківщина третини населення колишньої Польщі не може піти в забуття", - наголошує Kresy.pl.
Видання "кресов'яків" підкреслює, що досі парламентські дебати про долю колишніх "окраїн" велися на вкрай низькому рівні або взагалі не велися, і тепер "можна нарешті сміливо стверджувати, що Креси і кресов'яки знайшли своє постійне місце в Сеймі".
Як відомо, у січні цього року організації кресов'яків висловили протест проти засудження операції з депортації українського населення "Вісла".
Згідно з соціологічним опитуванням, проведеним у 2007 році на замовлення тижневика Wprost, 52% (в тому числі 51% молодших за 29 років) громадян Польщі вважали "східні окраїни" з Вільнюсом і Львовом польськими землями.


Джерело:http://www.istpravda.com.ua/short/2013/03/29/118231/

PS. Виникає питання: " А чи сприятиме створення цієї "групи" продовженню розвитку дружніх стосунків між сусідніми країнами що мають місце новітній історії ?"

Очевидно що ця група "погоди" в польському сеймі не зробить, але важливо щоб наші парламентарі проявили витримку і у відповідь не створили в українському парламенті групи наприклад "За повенення Холмщини, Надсяння, Лемківщини та інших етнічних українських територій" бо це до добра не приведе, а твердження  що в спорах народжується істина є сумнівним, бо в спорах, як правило, народжуються два впертих барани.

Крути - місце української слави, чи ганьби ?

Кожен рік, як підходить річниця бою під Крутами, і українці на офіційному і не офіційному рівні збираються пом"янути тих 300 юнаків, що поклали там своє життя во ім"я України, я задаю собі питання:  "Що є Крути для України, місце її слави чи ганьби ? " Те, що Герої Крут вкрили себе не меркнучою славою не викликає сумнівів ні у кого, а як щодо решти ?                                        Наталя Василенко-Полонська в своїй "Історії України" пише "... Чотири міліони української армії, блискучі назви українських полків, що викликали найкращі історичні спогади і ... тільки триста ідеалістів, героїв - юнаків, що вийшли під Крути..."

Школа Соломона Пляра

Канцлер Німетчини Ангела Меркель зазначила в розмові з Кличком що Європа чекає від України кроків, які наблизять її до європейської спільноти, але рух України в ЄС чомусь нагадує танці в школі Соломона Пляра з відомої пісні  : "...шаг налєво, два шагі направо, шаг впєрьод і два назад..."

Увага маніпуляції !

Під політичним маніпулюванням розуміють приховане управління політичною свідомісттю та поведінкою людей з метою примусити їх до дії (бездіяльності)
в супереч власним інтересам. Маніпулювання здійснюється не помітно для тих, ким управляють, воно не тягне за собою безпосередніх жертв і крові, не потребує величезних матаріальних затрат.
Політичне маніпулювання переважно грунтується на систематичному впровадженні у масову свідомість соціально-політичних міфів.
Способи маніпулювання :
- підтасовка фактів;
- розповсюдження брехні та наклепів;
- напівправда (висвітлення незначущих деталей при замовчуванні більш важливих фактів), або загальна неправда;
- навішування ярликів для компроментації політиків чи ідей і т.д.
  Цей пост повністтю, та інші, бажаючі можуть знайти на сайті: politiko.ua/blog-128996