ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА МАЙОНЕЗІВ (журнал Продукты и ингредиенты)
- 30.04.10, 15:34
Майонез є одним з найбільш улюбленим продуктом для споживачів - практично продуктом повсякденного вжитку. Він застосовується як приправа для поліпшення смаку та засвоюваності їжі, а також як добавка при приготуванні різних блюд.
Майонези являють собою сметаноподібну дрібнодисперсну емульсію типу «жир у воді», приготовлену з рафінованої, дезодорованої рослинної олії з додаванням емульгаторів, стабілізаторів, загущувачів, смакових добавок і пряностей.
Соусоподібні приправи здавна відомі практично в усьому світі, однак їх прийнято вважати винаходом французьких кулінарів. Як видно, це пов'язане з тим різноманіттям (основу їх становлять близько 3000 різних соусів) і популярністю, якими славляться французькі соуси. За традицією їх називають іменами авторів, знаменитостей або по назвах тих місць, де найбільш популярні ці продукти, з яких приготовлений соус. В історії кулінарії створення майонезу зв'язують із ім'ям полководця XVIII ст. герцога Луї Крильонского, першого герцога Магона. В 1782 році іспанці під його командуванням завоювали в англійців острів Менорку, що в Середземному морі. Після бою в столиці острова місті Маон на бенкеті, на честь переможців, страви вперше були подані під соусом, виготовленим із продуктів, якими славився острів: маслинової олії, яєць індички, лимонного соку та червоного перцю. Соус назвали маонским, що французькою звучить як майонез (mayonnaise).
Згодом майонез став настільки популярним, що його назва трансформувалася в ім'я загальне, котрим часто користуються для позначення цілої гами соусних продуктів, що містять рослинну олію, яйця та оцет (або лимонний сік).
Майонези являють собою сметаноподібну дрібнодисперсну емульсію типу «жир у воді», приготовлену з рафінованої, дезодорованої рослинної олії з додаванням емульгаторів, стабілізаторів, загущувачів, смакових добавок і пряностей.
Соусоподібні приправи здавна відомі практично в усьому світі, однак їх прийнято вважати винаходом французьких кулінарів. Як видно, це пов'язане з тим різноманіттям (основу їх становлять близько 3000 різних соусів) і популярністю, якими славляться французькі соуси. За традицією їх називають іменами авторів, знаменитостей або по назвах тих місць, де найбільш популярні ці продукти, з яких приготовлений соус. В історії кулінарії створення майонезу зв'язують із ім'ям полководця XVIII ст. герцога Луї Крильонского, першого герцога Магона. В 1782 році іспанці під його командуванням завоювали в англійців острів Менорку, що в Середземному морі. Після бою в столиці острова місті Маон на бенкеті, на честь переможців, страви вперше були подані під соусом, виготовленим із продуктів, якими славився острів: маслинової олії, яєць індички, лимонного соку та червоного перцю. Соус назвали маонским, що французькою звучить як майонез (mayonnaise).
Згодом майонез став настільки популярним, що його назва трансформувалася в ім'я загальне, котрим часто користуються для позначення цілої гами соусних продуктів, що містять рослинну олію, яйця та оцет (або лимонний сік).
0
Коментарі
Злая_тётка
130.04.10, 15:39
ты свабоден?
nota75
230.04.10, 15:41Відповідь на 1 від Злая_тётка
по просьбе Ферзя выложил свою статью....
читай те вот!!!!!!!!!
nota75
330.04.10, 15:42Відповідь на 1 від Злая_тётка
пока не смогу
Злая_тётка
430.04.10, 15:42
мне всегда казалось что майонез придумали спецом для салата оливье
Злая_тётка
530.04.10, 15:43Відповідь на 2 від nota75
умничка
Злая_тётка
630.04.10, 15:43Відповідь на 3 від nota75
я буду ждать, пока не сможешь
nota75
730.04.10, 15:49Відповідь на 6 від Злая_тётка
зуб болит...терплю и полоскаю
Злая_тётка
830.04.10, 15:51Відповідь на 7 від nota75
просто сходи к дургому врачуэто же не дело
nota75
930.04.10, 15:52Відповідь на 8 від Злая_тётка
ага...
кушать надо акуратнее
nota75
1030.04.10, 15:53Відповідь на 8 від Злая_тётка
статью прочитала?
какие планы на выходные?