хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Експромт 2/355, 0/100 Частина третя

  • 11.01.19, 22:22
     Не втрималась... Ще одну статтю напишу, бо обов'язково поділитись треба. :)
"Експромт" продовжується. І сьогодні я заробила 3 гривні. :) 
Звільнила частково місце на балконі та у кутку кухні, та віднесла 13 пластикових пляшок на пункт прийому вторсировини. Це виявилось 0,5 кг і, відповідно, мені заплатили 3 грн. За кришечки окремо подякували, то для проекту волонтерів. Я, як свідома громадянка, турбуюсь про екологічну ситуацію на планеті. А ще я читала, що фірма Nike з 11 пластикових пляшок робить 1 пару кросівок. 

    На 2,51 грн з зароблених 3 грн купила буряк. Зараз розкажу) І покажу навіщо) 

До "Експромт"у лишалось ще половина коробочки "Оселедцю" (філе-шматочками в олії) у холодильнику.



Коли міркувала про те, як прив'язувати свої статті тематично до 1 гривні, почала прораховувати деякі деталі.
От, для прикладу, за цей продукт вагою 180 грам я заплатила 24,99 грн. У коробочці нарахувала 16 шматочків. 
Відповідно, 1 шматочок оселедця коштує 1,56 грн.
Але оскільки я, як господиня, можу використати коробочку як тацю для своїх робочих сніданків/обідів, то я відрахувала від загальної вартості ще 3 грн. Окрім того, цю коробочку можна також здати на переробку.
Маємо: 24,99 - 3 = 21,99 грн. З цього обрахунку 1 шматочок оселедця 21,99/16 = 1,37 грн

І тут мені прийшла у голову думка. Геніальна. :) 
Я все своє свідоме життя, яке готую їжу, міркую і мучуся, що робити з олією з-під оселедця. Виливати реально шкода, бо, по-перше, це їжа, по-друге, олія дорога. Але ж пахне оселедцем.... І нікуди її не дінеш.

Моє життя прожите недаремно. :)
 Я вигадала, куди дівати олію з-під оселедця. З цієї олії можна зробити майонез для салату "Оселедець під шубою". Який я і втілила у реальність щойно. 
Ось якраз для салату мені й треба був куплений буряк, про який я згадала вище. 



Отже, рецепт майонезу для салату "Шуба" ("Оселедець під шубою"):
 - олія з-під оселедця, 50 мл;
 - 1 жовток;
 - 0,5 ч.л. гірчиці;
 - 0,5 ч.л. цукру;
 - 1/3 ч.л. солі;
 - 1/3 ч.л. лимонної кислоти розбавлена у 1 ст.л. води.
Усі інгридієнти збити міксером або блендером. Майонез готовий і смачний. :) 

Фото салату "Шуба" додається. 



До речі, оскільки олію я теж використала, 1 шматочок оселедця за вартістю якраз наблизився до 1 гривні... 

"Експромт" продовжується... :)


1

Коментарі

111.01.19, 22:56

Вгадайте, що у мене завтра буде на сніданок...