хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Що означають наші імена

  • 20.01.10, 13:04

Основне призначення імені — це, звичайно, відмінність його носія від інших людей. З самого початку людської історії дітям для цього давалися імена при народженні або незабаром після народження.

Але коли в стародавні часи батьки давали імена своїм дітям, вони хотіли, щоб ці імена щось позначали. Наприклад, ім’я могло містити якусь зовнішню ознаку дитини або бути ласкавим прізвиськом.

Християнські імена зазвичай ведуть своє походження із стародавніх мов. Наприклад, ім’я Бенджамін (Веніамін) прийшло з єврейської мови, Ендрю (Андрій) — з грецької, ім’я Альфред має англійське походження.

Спочатку всі імена мали якісь значення. Дівчинку, народжену в час голоду, могли назвати Уна (кельтське слово, що означає «голод»). Дівчинка із золотистим волоссям могла отримати ім’я Флавія (по-латині «жовта») або Бланш (по-французьки «біла»). Можна назвати деякі приклади імен, які щось означають: Давид (коханий), Сьюзен (лілія), Дебора (бджілка) і Маргарет (перлина).

У Англії, Україні, США та багатьох інших країнах, батьки можуть дати дитині будь-яке ім’я на свій розсуд. Але у Франції і в Німеччині ім’я повинне бути вибране з офіційного списку.

При перекладі з однієї мови на іншу ім’я часто піддається цікавим змінам. Наприклад, Генрі — це тевтонське ім’я, яке має значення «Голова будинку». Воно перетворюється на Гарі, Гел (англійський), Анрі (французький), Генріх (німецький), Енріко (італійський) і Гендрік (данський).

Прізвища набули поширення приблизно 900 років тому. Вони додавалися до імені, тому що іноді було важко розрізняти людей лише по імені. Прізвища утворювалися різними способами: по імені батька, по назві міста, по роду занять або професії і так далі.

Хто таким цікавиться, то може дізнатися тлумачення кожного імені на сайті ZNAME, або просто у пошуковику ввести – «значення імені», а там вже відкрити підходящий сайт.

2

Коментарі