хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

На чиєму боці суддя Логвіненко

  • 06.09.22, 22:09

На чиєму боці суддя Логвіненко

Як пишуть на сайті ІА ГО Антикорупційна правозахисна рада, Людина, яка підозрюється у організації мережі з торгівлі наркотиками і дачі хабаря поліцейському, завдяки рішенню судді Логвіненко залишається на волі, то ж на чиєму боці грає суддя Логвіненко  

         Раніше журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» розповідали про обіг наркотиків у місті Павлограді, який тривалий час прикривала поліція.  Тепер надійшла інформація про  факт продажу наркотичних речовин на території Криворізького та Кам’янського районів, та розберемось яке відношення та  на чиєму боці суддя Індустріального суду Логвіненко, який обирав запобіжний захід для підозрюваного в організації мережі розповсюдження отрути.

         Влітку 2022 року ситуація з обігом наркотиків знов потрапила у наше поле зору. Але цього разу саме поліцейські, сприяли виявленню та затриманню наркоторговців.

На чиєму боці суддя ЛогвіненкоПісля затримання особа, яка підозрюється в організації збуту наркотичних речовин, швидко опинилась на волі.

Перед затриманням ця ж особа пропонувала начальнику одного з відділень поліції Дніпропетровщини хабар. Розмір хабаря складав шістдесят тисяч гривень на місяць.

         Хабар призначався начальникові одного із відділів поліції Дніпропетровської області. За шістдесят тисяч гривень на місяць поліцейський мав не втручатися в протиправну діяльність з обігу наркотичних речовин, яку організував   зловмисник.

         Встати на бік наркомафії  поліцейський не захотів і про сумнівну пропозицію повідомив оперативників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Зловмисників було затримано, про затримання наркодилерів повідомила Нацполіція.

         В поліції розповіли, що гроші начальнику відділення поліції запропонував місцевий мешканець, 1981 року народження. За даними офіційного сайту Національної поліції затриманий заробляв на  збуті наркотичних засобів, для чого організував групу спільників.

Також поліцейські повідомили, що за оперативною інформацією, затриманий чоловік мав вплив на кримінальну ситуацію в регіоні. Збут наркотичних засобів і психотропних речовин було організовано на території Криворізького та Кам’янського районів області. 

В поліції повідомили, що у зловмисників було проведено 16 обшуків. Було виявлено та вилучено: сліп-пакети з метамфетаміном, шприци з ацетильованим опієм, гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи. 

         За фактом організації мережі з торгівлі наркотиками та дачі хабаря співробітнику поліції  відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022040000000285. Кримінальне провадження було розпочато за ч.2 ст.307 (виготовлення та збут наркотичних речовин) та ч.3 ст.369 (дача хабаря) Кримінального кодексу України.  

         За даними офіційного сайту Національної поліції було затримано двох чоловіків. Так під час передачі частини хабаря поліцейському у розмірі 50 000 гривень було затримано імовірного організатора наркобізнесу. В цей же день було затримано його 19-річного спільника на черговій оборудці з наркотиками.

         На час слідства, як роз’яснюють наші партнери,  долю затриманих мав визначити слідчий суддя, адже саме він згідно Кримінально-процесуального кодексу обирає запобіжний захід. Справа № 202/4174/22 потрапила до слідчого судді Індустріального районного суду Тараса Логвіненка.  Після обставин, які нам в ході журналістського розслідування вдалося з’ясувати, виникло питання, то ж на чиєму боці грає суддя Логвіненко.

На чиєму боці суддя ЛогвіненкоНаприкінці літа начальник одного з відділень поліції записав цікаве відео щодо роботи правоохоронців та суду. Ми звернули увагу на цей запис, адже відео стосувалося затримання потенційних наркоторговців , про яке раніше повідомляла Наполіція.

Поліцейським виявився Сергій Лукашов – колишній начальник Кам’янського районного управління поліції Дніпропетровської області.

Серед іншої інформації, яку повідомив Сергій Лукашов, було ім’я та прізвище імовірного організатора наркобізнесу. Ним виявився Станіслав Власюк. За словами поліцейського Власюк є одним із лідерів криворізького злочинного угруповання. Також правоохоронець повідомив, що через чотири дні після затримання Власюка було випущено під заставу у розмірі 208 000 гривень.

За допомогою порталу «Судова владу України» нам вдалося встановити, номер судової справи, в якій фігурує Станіслав Власюк.  Це справа № 202/4174/22. Дані Судової влади України, свідчать, що відносно Власюка ведеться слідство.

Інформація, що Станіслав Власюк є підозрюваним по справі № 202/4174/22 розміщена на сайті Дніпровського апеляційного суду у відкритому доступі.

За допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень ми з’ясували, що запобіжний захід Власюку та іншому затриманому обирав слідчий суддя Індустріального районного суду Тарас Логвіненко. 

Обидві справи слухалися 11 серпня 2022 році. Станіславу Власюку, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.369 та ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України прокурор просив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Через те, що статті, які інкримінують Власюку передбачають внесення грошової застави замість тримання під вартою, прокурор просив встановити для підозрюваного Власюка заставу у сумі десять мільйонів гривень. Ч.5 ст.182 КПК України передбачає, що застава може бути призначена у розмірі, який перевищує вісімдесят чи триста розмірів прожиткового мінімуму. Стосується це осіб, що підозрюється, обвинувачується у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину. Обидві статті, які інкримінують Власюку, відноситься до тяжких злочинів

З заставою у десять мільйонів гривень вимоги КПК України були б виконані, адже застава була призначена. Втім навряд би імовірний організатор наркобізнесу в особі підозрюваного Власюка зміг би знайти десять мільйонів гривень для застави. Ще важче було довести їх легальне походження.    

Але суддя Індустріального суду Тарас Логвіненко відмовився призначати заставу у десять мільйонів гривень особі, яка підозрюються в організації торгівлі наркотичними речовина та дачі хабаря поліцейському.

Вислухавши доводи сторін, слідчий суддя Логвіненко призначив грошову заставу громадянину Власюку у розмірі всього 208 000 гривен.    

Виносячи цю Ухвалу, суддя Логвіненко добре знав про щомісячний хабар, який пропонувався поліцейському, у розмірі шістдесяти тисяч гривень. Більш того, виходячи з інформації з мережі інтернет, діяльність з розповсюдження наркотичних засобів могла розповсюджуватись й на інші міста Криворізького, Камянського регіону, тобто сумарні, щомісячні «виплати» за невтручання могли складати в рази більшу суму. За допомогою простих арифметичних дій суддя Логвіненко міг дійти висновку, що для Власюка 208 000 гривен – це невелика сума. Але суддя знехтував цим фактом.

Втім в Ухвалі щодо застави для Власюка суддя Логвіненко відзначив, що Власюк займається суспільно-корисною діяльністю.

Також суддя Логвіненко вважає, що сторона обвинувачення не довела існування ризиків, передбачених п.3,5 ч.1 ст.177 КПК України. Тобто на думку судді Логвіненко підозрюваний Власюк не стане незаконно впливати на  інших осіб, які фігурують у кримінальному провадженні №12022040000000285. Також суддя переконаний, що Власюк не буде вчиняти інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється.

На сьогодні Власюк за 208 000 гривень застави, завдяки ухвалі судді Логвіненко,  вийшов на волю.

Виходить, якщо Власюк дійсно є лідером ОЗГ зі збуту наркотичних речовин, він і на час слідства, зможе керувати своїм злочинним бізнесом. І дякувати за це Власюк має судді Логвіненко. Очевидно, що той самий Власюк знає на чиєму боці грає суддя Індустріального суду Тарас Логвіненко.

А ось до іншого фігуранта справи, 19-річного спільника імовірного організатора наркобізнесу, якому інкримінують лише незаконний обіг  (роздрібний продаж) наркотичних речовин (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України) суддя Логвіненко не був таким поблажливим. І призначив йому заставу, яка вдвічі більше за заставу Власюка, а саме - 494 000 (чотириста дев’яносто чотири) гривень.

Вважаючи на те, що дана справа має значний суспільний інтерес та великий резонанс ми звернулися до Індустріального районного суду.

В заяві ми присили надати коментар стосовно підстав для встановлення відносно невеликого розміру застави підозрюваному в сумі 208 000 гривень, з урахуванням тяжкості вчиненого злочину.

Незважаючи на обіцянку надати відповідь протягом десяти днів, жодної відповіді з Індустріального суду протягом вже сімнадцяти днів ми не отримали. 

На чиєму боці суддя ЛогвіненкоВтім пан Власюк, який підозрюється у скоєнні двох тяжких кримінальних правопорушень може повернутися до слідчого ізолятора. На 07.09.2022 в Дніпровському апеляційному суді призначено розгляд апеляції щодо запобіжного заходу для Власюка.

Слухатимуть апеляцію колегія суддів у складі суддів: Пістун А.О., Коваленко В.Д., Іванченко О.Ю. Можливо принаймні колегія не виявиться такою поблажливою до підозрюваного Власюка.  

На чиєму боці будуть судді апеляційної інстанції дізнаємося згодом.

2

Коментарі

17.09.22, 09:08