хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Бездіяльність органів досудового слідства

БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ ДОСУДОВОГО СЛІДСТВА

17.01.2013 р. від громадянина Єфремова В’ячеслава Валентиновича, 1968 р.н. на ім’я нашої організації поступила ЗАЯВА (з долученими копіями документів), в якій зазначено, що гр. Кесов Деміс Валікович 05.07.1985 р.н. приблизно в 01 год. 30 хв. на території розважального центру «Бартоломео», з хуліганських мотивів, маючи на меті посягання на життя потерпілого (з метою вбивства) здійснив сім пострілів з пістолету в життєво-важливі органи Єфрємову В.В..

25.09.2012 року Жовтневим РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області було порушено кримінальну справу УД№6312193 по відношенню до громадянина Кесова Деміса Валиковича, 05.07.1985 р.н. за фактом грубого порушення громадського порядку з особливою зухвалістю, з використанням предмету для спричинення тілесних ушкоджень, за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 294 ч.4 КК України.
Маючи підозри в умисній бездіяльності, щодо розслідування даної кримінальної справи з боку співробітників міліції, боячись повторного замаху на своє життя, отримуючи постійні погрози, розуміючи, що у Кесова Д.В. дуже впливова та заможна родина, Єфремов В.В. просив сприяти захисту його прав та інтересів у даному питанні.
Спеціалістами нашої організації була розглянута заява Єфремова В.В. та додані до неї документи. Було встановлено, що в результаті навмисних дій Кесова Д.В., Єфремову В'ячеславу Валентиновичу були заподіяні тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, синців в обох параорбітальних областях, саден та внутрішньо шкірних гематом в лобній та тім'яній області ліворуч, вогнепальних поранень м'яких тканин правого стегна по внутрішній та зовнішній поверхні, що спричинені від дії твердого предмету (предметів), з обмеженою контактуючою поверхнею та з кінетичної енергією, яка діяла в область правого стегна, які, згідно висновку спеціаліста судово-медичного експерта № 3735 від 12.10.2012 відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. При проведенні досудового слідства по даній кримінальній справі, не було надано належну оцінку діям Кесова Д.А., які кваліфікуються ч. 1ст. 263 КК України, в питанні незаконного поводження зі зброєю. Також не було встановлено, чи був у Кесова Д.А. дозвіл на зброю, ким, на яких підставах видан. Також слід зазначити, що твердження заявника, щодо посягання на його життя можуть знайти своє підтвердження, адже згідно ст. 16 КК України суспільні небезпечні однорідні з тими, які прагнув заподіяти винний, наслідки, що настали при замаху на злочин, не потребують самостійної кваліфікації навіть у разі, коли вони охоплюються ознаками об’єктивної сторони іншого закінченого злочину, тобто дії Кесова Д.В. повинні кваліфікуватися лише за статтями 15, 115 КК України без оцінки вчиненого за ст. 294 ч.4 КК України. Фактичне грубе порушення громадського порядку з особливою зухвалістю, з використанням предмету для спричинення тілесних ушкоджень враховується при призначенні покарання за замах на вбивство як замах на більш тяжкий злочин.
Від ім’я Антикорупційної правозахисної Ради були направлені заяви на ім'я Начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області Бабенко В.М. і Прокурора міста Дніпропетровська Бикова В.М. Однак, не дивлячись на це, Кесов Деміс Валіковіч, 05.07.1985 року народження, перебуває на свободі, за допомогою своїх впливових родичів всіма можливими і не можливими способами, гальмує досудове розслідування кримінального провадження № 12012040030000014, що надалі позначиться на якості збору доказів провини Кесова Д.В. і в наслідок не дасть суду можливості правильно застосувати закон України про кримінальну відповідальність. Прокуратура міста Дніпропетровська в порядку ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» зазначене звернення від 17.01.2013г., Направила до Прокуратури Жовтневого району міста Дніпропетровська 24.01.2013г. для розгляду, про результати розгляду досі нічого не відомо. Головне управління МВС України в Дніпропетровській області, розглянувши звернення від 17.01.2013 року у ЛИСТУ-ВІДПОВІДІ роз'яснили наступне: що правову кваліфікацію дій Кесова Д.В. за ч. 4 ст. 296 КК України при порушенні кримінальної справи погоджено прокуратурою Жовтневого району міста Дніпропетровська та постанову слідчого від 25.09.2012 відповідно до КПК України (в редакції 1960 року) в Жовтневий районний суд не оскаржувалося. Крім цього було роз'яснено, що під час розгляду звернення відомості у кримінальній справі № 63121937 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12012040030000014, призначено ряд експертних досліджень, у тому числі і судово-балістичну експертизу, за результатами якої буде встановлено наявність в діях Кесова Д . В. кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України, а остаточну кваліфікацію дій Кесова Д.В. буде встановлено після проведення всіх слідчих (розшукових) дій та на підставі висновку судових експертиз.
На сьогодняшній день рішення по даній справі не прийнято, досудове розслідування проводиться з порушенням норм УПК України, суцільно небезпечний громадянин Кесов Д.В. знаходиться на свободі, можливо зі зброєю, можливо готуючи наступний замах на чиєсь життя, або здоров’я….
У зв’язку з тим, що у своїй заяві на ім’я Антикорупційної правозахисної Ради, Єфремов В.В. просить сприянню захисту його прав з залученням при необхідності представників преси, вважаю за можливе розповсюдження даної інформації від ім’я Антикорупційної правозахисної Ради. Дана інформація може бути використана правоохоронними органами, представниками преси.

Голова антикорупційної правозахисної Ради: Снісар О.М.

Детальніше читайте на сайті Антикорупційної правозахисної Ради.


1

Коментарі

131.03.13, 23:44

і що тепер треба зробить зокрема мені? порушить кримінальну справу?

    анонім

    21.04.13, 00:08Відповідь на 1 від ЛУКАВИЙ

    Поехать в Днепропетровск и навести порядок, ты же патриот

      314.04.13, 18:37Відповідь на 2 від анонім

      з чого ти таке взяв, що я патріот?