хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Система комбінованого освітлення

  • 13.01.14, 21:18
Система комбінованого освещенияПо даними інших досліджень, найбільш сприятливі умови видимості дефектів на блискучих металевих аркушах виходять при яскравості світильника (з дифузним відбивачем або розсіювачів) близько 2000 нт. Більш докладні матеріали про обмеження відбитої блескости на розглянутій поверхні наведено на стор 159-184. При розробці норм освітленості виробничих об'єктів, поряд з розмірами деталей розрізнення, враховується також їх контраст з фоном. Як показали наші дослідження, прийнявши в якості критерію для оцінки працездатності очі швидкість розрізнення, слід було б прийняти такі граничні значення контрастів для окремих розрядів і подразрядов робіт, щоб при встановлених СНиП-58 норми освітленості була б забезпечена необхідна швидкість розрізнення Якщо деталі розрізнення мають менший контраст з фоном, порівняно, необхідно штучно збільшити яскравості або колірний контраст, або використовувати оптичне озброєння очі. Інакше, без зазначених заходів, для досить точних зорових робіт I і частково II розряду необхідно різко збільшити освітленість, але і це не дає все ж значного збільшення швидкості розрізнення.

Тут ви можете завжди читати потрібні новини, про будівництво, ценхи, та вироюництво. 

Як вже було раніше показано, що найкраща видимість виходить при цілком рівномірному розподілі яскравості поля зору. Проте в реальних умовах виробництва деяка нерівномірність освітлення завжди є. Це відноситься як до освітлюваної зоні робочого місця, створюваної світильником місцевого освітлення, так і до освітленості, одержуваної від системи загального освітлення. 

Зупинимося на нерівномірності, отримуваної в системі комбінованого освітлення. При цій системі, як відомо, освітленість робочої поверхні (центральне поле зору) в кілька разів більше освітленості навколишнього фону (периферичного поля зору).

0

Коментарі