Убити дракона...

Порошенко заборонив показувати українцям факт його рукостискання з Путіним – 112 канал
Олена Ярмолюк 18 жовтня 2015, 21:47
 280
Порошенко заборонив показувати українцям факт його рукостискання з Путіним – 112 канал


Президент України Петро Порошенко потиснув руку президенту Росії Володимиру Путіну під час зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі 2 жовтня. Однак заборонив усім українським телеканалам показувати це рукостискання з агресором. Після того, як «112 Україна» не послухав заборони, на нього почався тиск з боку співробітників апарату президента.


Про це пише у соцмережі колишній продюсер телеканалу «112 Україна» Віктор Зубрицький, новину передає «Преса України».

«2 жовтня перед початком саміту «нормандської четвірки» в Парижі Порошенко потиснув руку Путіну. Я не буду розбиратися, правильно це чи не правильно. Я буду говорити про відповідальність президента. Так от, Порошенко Путіну руку потиснув, але побажав, щоб українці про це не знали. І як то дивно, всі телеканали України НЕ помітили цієї події. Телеканал «112 Україна», показуючи всі новини об'єктивно, готувався до ефіру. І ось почався шквал дзвінків з Апарату президента і «відповідних служб» про неприпустимість показу рукостискання в ефірі. Так, Ви не помилилися. Вони дзвонили не Порошенко, щоб той не тиснув руку Путіну, вони дзвонили на канал, щоб канал цього не показував. А канал не може не показувати. Це публічні дії президента. Тільки Порошенко всю відповідальність за свої публічні дії поклав не на себе, а як ні дивно - на телеканал «112 Україна»», - пише Зубрицький.

За його словами, з квітня 2015 року співробітники Адміністрації Президента всіляко тероризували канал: «погрожували відкриттям і закриттям кримінальних справ, примушували до продажу телеканалу, погрожували позбавити цифрової ліцензії» і почали процедуру позбавлення і навіть погрожували журналістам вбивством.

«Ця остання відмова «не показати його рукостискання» вилилася в те,що в п'ятницю 16 жовтня український суд дав дозвіл (протягом місяця) провести обшук на телеканалі «112 Україна» і вилучити комп'ютери, цифрові носії і т. д. Іншими словами - здійснити технічні заходи по припиненню роботи телеканалу. На якій підставі? Вони довго думали ще з травня місяця - як закрити канал. І придумали - ст. 209 КК України»,- повідомляє Зубрицький.

Також журналіст стверджує, що наразі очікується арешт керівника телеканалу: «Також у думках цих «народних демократів», що зійшли до трону на крові «Небесної Сотні», арешт керівника і власника телеканалу - Андрія Подщипкова».

Раніше ми повідомляли: Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Парижі потиснув руку президенту Росії Володимиру Путіну. Відео з рукостисканням в п'ятницю 2 жовтня опублікував у інстаграмі президент Франції Франсуа Олланд
.

Суперник не найсильніший із можливих

Названо суперника збірної України у плей-офф відбору Євро-2016
Лина Демчук 18 жовтня 2015, 13:20

Названо суперника збірної України у плей-офф відбору Євро-2016


Національна збірна України з футболу дізналася про свого суперника у стикових матчах кваліфікації до чемпіонату Європи 2016 року. Ним стала команда Словенії.

Новину передає «Преса України».

Суперник українців визначився під час жеребкування у штаб-квартирі Союзу європейський футбольних асоціацій (УЄФА) у швейцарському Ньоні. 

Перші стикові матчі українські футболісти проведуть 12–14 листопада вдома. Матчі у відповідь пройдуть у Словенії 15–17 листопада.

Футбольна збірна України уникнула зустрічі з Ірландією, Данією, Норвегією.

В інших парах зіграють: Швеція – Данія, Боснія і Герцеговина – Ірландія, Норвегія – Угорщина.

Зазначимо, що на європейську першість відібрано 20 із 24 збірних. Це Франція, Ісландія, Чехія, Бельгія, Уельс, Іспанія, Німеччина, Польща, Англія, Швейцарія, Північна Ірландія, Румунія, Австрія, Італія, Португалія, Албанія, Росія, Словаччина, Хорватія, Туреччина.

Жеребкування вирішальної стадії XV чемпіонату Європи пройде 12 грудня у Парижі. А фінальний турнір відбудеться у Франції з 10 червня до 10 липня 2016 року.

Раніше повідомлялося, що серед можливих суперників збірної України в плей-офф Євро-2016 були збірні Ірландії, Словенії, Норвегії та Данії.

Голос народу - голос Бога!

Порошенко розгляне петицію про відключення Криму від електроенергії
Юра Бриж 18 жовтня 2015, 12:55
 
Порошенко розгляне петицію про відключення Криму від електроенергії


Новину повідомляє «Преса України».
Електронна петиція до Президента України Петру Порошенку з вимогою припинити подачу електроенергії виробленої в Україні на тимчасово окуповану територію Криму набрала більше 25 тис. підписів.

Згідно з офіційною інформацією Петиція про припинення подачі української електроенергії до Криму набрала більше 25 тис. голосів.

У тексті Петиції, що розміщена на сервісі петицій на сайті Президента, написано: «Даною петицією я прошу висловити народну підтримку рішучих дій Президента України, спрямованим на посилення тиску на окупаційні влади Криму. Крим окупований. Шляхом брехні і зради кремлівські маріонетки захопили владу там. Вони вселили жителям півострова, що Україна всі ці роки була для них не Батьківщиною , а вантажем, який тягнув їх вниз і не давав нормально жити. І багато людей повірили, що вони проживуть краще без України. Брехня може бути якою завгодно, але правда одна - без України Криму не прожити. І якщо всі кримчани це зрозуміють, з'явиться надія на повернення якнайшвидше півострова під контроль нашої держави. Більше того, доходить до абсурду - постачаючи електроенергією окупаційний лад в Криму, Україна сама змушена купувати електрику в сусіда-агресора».

Раніше повідомлялося, про те, що «Укренерго» 13 жовтня, відновила подачу електроенергії в Крим по лінії Джанкой - Мелітополь.

Зазначимо, що згідно українського законодавства, електронна петиція, яка набрала протягом 3-ьох місяців не менше 25 тис. голосів автоматично подається на розгляд главі держави.

Нагадаємо, що сільгоспвиробники Херсонщини, які через блокаду окупованого півострову втратили шанс реалізувати свою продукцію у Криму погодились на збільшення поставок товарів до інших областей України на 30 тис. тонн продукції.

Думка експерта

Україна зможе визволити Донбас за 1-2 тижні, – експертВійськове звільнення Донбасу можливо тільки при одній умові.

Про це в коментарі порталу «Главное» сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

«Порошенко чітко взяв курс на тещоб повернути Донбас політичним шляхом.Звільнення з допомогою української армії – дуже важко і витратноНа Донбасівже величезна кількість російських солдатівнакопичено неймовірну кількістьзброїзавдяки підтримці все тієї ж РосіїВійськове звільнення Донбасу можливотількиякщо Кремль втратить там свій інтересі віддасть захоплені райони», – вважає Голобуцький.

Але тоді Україні вже не потрібно буде вводити військавважає він.

«Це вже буде спецопераціяяка закінчиться за 1 – 2 тижніШвидше за всеіопору не будеВсіхто зможуть втечуть з зброєю в РосіюТак що нам не потрібнодокладати якихось особливих зусиль», – додав експерт.

Але в такому випадку можуть виникнути проблеми з місцевим населенням.

«Якщо людей не змусили поміняти свої точку зору обставини і все тещо вонипобачили за час російської окупації, то ми вже з ними нічого не зробимоЗ нимипотрібно буде працювати рокамиБуде спокуса махнути на це рукою і«переламати через коліно».

Але варто розумітищо для місцевих весь цей конфлікт – не ідеологічне питання.Головне – це питання силихто на Донбасі господар.

Українияк державиособливо ніколи не було навіть у Львові і Києвіа вДонецьку і Луганську її і в помині не бачилиЦе були просто кланиякіотримували в Києві дозвіл на управління цими територіямиЦе ж стосується іКримуЗавжди жили за принципомви нас не чіпайтеі ми вас не чіпатимемоаміж собою ми вже там поділимосяАле часи змінилисятепер все буде інакше», – переконаний він.

Слава Україні!

Двоє темношкірих співаків зняли патріотичний кліп «Слава Україні!» (ВІДЕО)
Лина Демчук 18 жовтня 2015, 07:38
 
Двоє темношкірих співаків зняли патріотичний кліп «Слава Україні!» (ВІДЕО)


Новину передає «Преса України».
Двоє темношкірих співаків Деніел Крістіан та Коллі Ді записали патріотичну пісню на підтримку України, а також зняли на неї відеокліп.

«Нове патрiотичне вiдео в пiдтримку України про єдність та взаємопоміч, про любов одне до одного та гідність, про світле майбутнє та мир, які залежать лише від нас. Слава Україні! Героям Слава!» – йдеться в описі до відео.

Нещодавно опублікований відеокліп зібрав вже більше 65 тисяч переглядів.

Деніел Крістіан деякий час навчався в університеті у Луганську. За його словами, той час, який він провів в Україні, був кращим періодом у його житті. 

Співак переконаний, що одного дня в Україні все зміниться на краще.

Раніше повідомлялося, що у Мінську провокатор із прапором Росії втікав під вигуки «Слава Україні».

Читайте також: ось адреса відеокліпа http://uapress.info/uk/news/show/100820

У наших сусідів

День рождения Путлера в РФ объявили государственным праздником и назвали Хуйллоуин...

І, це дійсно так!

Скільки Сирію не бомбардуй, Крим - це Україна;
Шикотан, Ітуруп, Кунашир, Хабомаї - Японія;
Калінінград - Кенігсберг (хоча Меркель цього боїться)

Мені також це цікаво

Цікаво, а кого Шокін посадить раніше:
якогось "свободівця, УНСОвця, ПравоСєка" за побиття сєпара Клінчаєва,
чи власне
сєпара Клінчаєва за захоплення будівлі СБУ в Луганську?