хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Чорний піар православної церкви.

  • 20.08.07, 10:46

Коли я йошов сьогодні на роботу, побачив на паркані друковане оголошення приблизно такого змісту:

«О чём молчит Норбеков?

- психические расстройства;

- галлюцинации;

ще щось, не пам’ятаю».

Оголошення не підписане, але надрукований номер телефону.З цікавості тільки що зателефонував, виявився телефон одного об’єднання православних громадян (назву не вказую).Таким чином, маємо класичний зразок чорного піару. Незвичними є тільки суб’єкти конкурентної боротьби – організації, що діють у сфері духовності (для тих, хто не знає, повідомлю, що Норбєков це один із сучасних «гуру», що презентує власну систему оздоровлення і духовного самовдосконалення; система базується на суфійських вченнях).

Хоча з іншого боку, що незвичного? Релігійні організації завжди знаходилися в стані боротьби. Просто раніше, коли більшість держав мала одну офіційну релігію, ця боротьба виступала можливим мотивом збройного протистояння держав. В сучасних умовах плюралізму ідей і відсутності офіційної підтримки церков боротьба за душі громадян ведеться шляхом, властивим для будь-якої конкурентної боротьби в умовах вільного ринку.Звичайно є і свої особливості, бо ж товаром тут виступає не що-небудь, а істина!

В найкомфортнішому становищі на українському «ринку» звичайно знаходяться православні. Але швидкий наступ модернових релігійних та містичних угруповань змушує і православну церкву змінити свій традиційно пасивний стиль агітації на більш агресивний.Підтвердженням тому є поява у ЗМІ інформаційних матеріалів про шкідливість практикування численних магічних та напівмагічних доктрин та розповіді про православні центри реабілітації.

Тобто православна церква позиціонує себе як старий перевірений бренд, що не принесе неприємних сюрпризів, на відміну від нових і нахабних конкурентів. Дієва рекламна концепція – показувати свою перевагу за рахунок недоліків інших, чорний піар  в чистому вигляді.

Цікаво, що об’єкти звинувачень православної церкви, як правило, не реагують аналогічними звинуваченнями у відповідь. Це викликано, на мою думку, не більш високою ступінню духовності «Норбєкових і Со», а банальним страхом. Вступати у відкриту боротьбу із тим, хто оголошує себе духовним монополістом, менш потужні організації не ризикують, тому відмовчуються і потерпають від ударів православних.

Вони більш прихильні до іншої концепції просунення товару на ринці – МЛМ, або мережевий маркетинг. Це особливо стосується протестантських церков, крішнаїтів та адептів інших вчень, заснованих на індуїзмі. Принцип простий та дієвий – приведи десятьох людей, з розрахунком, щоб кожен з них привів ще по 10, і так далі. Такий собі, духовний гербалайф, доречі саме на «зцілення» від хвороб роблять ставку протестанти і багато інших.

Тож у світі, де все продається і покупається, не виключенням є й істина.

Сумно але «маємо, шо маємо»…

6

Коментарі

120.08.07, 10:58

Да благословит тебя Господь!
или
Да исцелит тебя Норбеков.
.
.
Выбирай сам!

    220.08.07, 10:59

    всякая религия - опиум - православные доят паству не хуже католиков и в простые одежды как христос одеваться отказываются, поклоняются как язычники рукотворным образам, про лицемерие (расхождение слова и дела) священослужителей я вообще молчу... если сам не можешь сформировать свое мировозрение - вот тебе костыли в виде церкви!

      320.08.07, 11:04Відповідь на 2 від Bob_March

      всякая религия - опиум - православные доят паству не хуже католиков и в простые одежды как христос одеваться отказываются, поклоняются как язычники рукотворным образам, про лицемерие (расхождение слова и дела) священослужителей я вообще молчу... если сам не можешь сформировать свое мировозрение - вот тебе костыли в виде церкви!.
      Ну да, сам научился говорить, сам научился читать, сам научился "по книжкам" культуре общения, и все сам!
      Да ты САМец!

        Гість: Ogin

        420.08.07, 11:04

        І допоможе це їм, як бабі кадило!

          520.08.07, 11:08Відповідь на 3 від Крестьянин

          Да ты САМец!на том и стою!
          читать научили - спасибо, дальше я как-нибудь сам буду выбирать что мне читать вместо псалмов...

            620.08.07, 11:35Відповідь на 5 від Bob_March

            А не закрадывалась мысль, что по мере обучения в голову вложили и отвращение к псалмам или к сутрам или к коммунистам? Фашистам....

              720.08.07, 11:44Відповідь на 6 від Крестьянин

              А не закрадывалась мысль, что по мере обучения в голову вложили и отвращение к псалмам или к сутрам или к коммунистам? Фашистам.......и к прочим наркотическим средствам

                820.08.07, 11:49Відповідь на 7 від CKB

                А не закрадывалась мысль, что по мере обучения в голову вложили и отвращение к псалмам или к сутрам или к коммунистам? Фашистам.......и к прочим наркотическим средствамО. так и не дышим и сексу нет?
                И спортом не занимаемся, не курим и не пьем?!
                Ну-ну.
                И получается САМостоятельно?
                А зачем тогда живем, если никаких удовольствий?!

                  920.08.07, 11:53Відповідь на 8 від Крестьянин


                  А не закрадывалась мысль, что по мере обучения в голову вложили и отвращение к псалмам или к сутрам или к коммунистам? Фашистам.......и к прочим наркотическим средствам
                  О. так и не дышим и сексу нет?
                  И спортом не занимаемся, не курим и не пьем?!
                  Ну-ну.
                  И получается САМостоятельно?
                  А зачем тогда живем, если никаких удовольствий?!
                  Ой, да какой там сэкс... Сэкс - это только у верующих. Причем - только у правильно верующих. А остальные не живут - мучаются

                    1020.08.07, 11:56Відповідь на 8 від Крестьянин

                    А зачем тогда живем, если никаких удовольствий?!у меня жизнь - в удовольствие! а Вас что-то не устраивает? - тогда за псалмы! говорят, умиротворяет...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна