Замітки нашого співтовариства ретранслюються на Facebook



На самому популярному сайті в Інтернеті www.facebook.com є спільнота "Україна - Ukraine", яка користується немалою популярністю і з кожним днем збільшує кількість своїх шанувальників.

http://www.facebook.com/UkraineUA на сьогодні має майже 7 тисяч шанувальників.

З 19 березня 2011 року на головній сторінці спільноти почалася постійна ретрансляція усіх заміток співтовариства "Ми любимо тебе, Україно!".

Тож, пані і панове, кількість читачів нашого співтовариства відтепер суттєво збільшиться. Бажаю вам написання цікавих заміток і вдячних читачів!

Слава Україні!

20 березня народився Гетьман України Іван Мазепа



Детальну біографію Івана Мазепи можна прочитати у Вікіпедії. Рекомендую уважно її прочитати.

Прочитавши її, дайте відповідь на запитання:

Чи був Іван Мазепа - ворогом України?

12%, 4 голоси

88%, 30 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Відмова від сплати ком. платежів – єдиний вихід для громадян




Заява “Нафтогазу України” та прем’єра Азарова про призначене на квітень нове підвищення тарифів на газ для підприємств “житлово-комунальної сфери” засвідчує – розміри плати за комунальні послуги зростатимуть доти, доки громадяни будуть спроможні за них платити.

Сучасна влада України в особі призначеної президентом В.Януковичем “Національної комісії регулювання електроенергетики України” протягом останнього часу здійснює таке, що переходить всякі розумні межі, адміністративне підвищення цін на усі види комунальних послуг.

Це стрімке підвищення комунальних цін насправді не має жодного відношення до будь-якого покращення стану комунальних мереж, які повсюдно виходять з ладу через свою зношеність. Практично всі кошти від нього йдуть, через низку проміжних структур, компаніям – постачальникам газу та електроенергії, а найбільшою мірою – приватним власникам акцій АТ “Газпром”, імена яких офіційно не розголошуються.

Таким чином, влада представляє і захищає аж ніяк не інтереси обманутих рік тому нею виборців, а конкретні приватні інтереси своїх спонсорів.

Через “комунально-енергетичний насос” із українців висмоктуватимуть останні копійки аж доти, доки ми самі не покладемо цьому край. Не існує ніяких “економічно обгрунтованих тарифів”, якими нам постійно задурюють голову – є лише невгамовна жага деяких цілком конкретних осіб Москві, Донецьку та Києві здерти з кожного з нас у свої приватні кишені якнайбільше.

Для залякування людей приймаються все нові закони та постанови різних органів влади, які погрожують пенею за несплату та виселенням з квартир за борги. Нагнітання страху зробилось головним знаряддям політики державної влади в Україні по відношенню до її громадян.

Насправді не існує найменших формально-правових підстав для стягування з громадян в односторонньому порядку встановлених їм жеками рахунків: ніхто з нас ніколи не підписувався під своєю згодою сплачувати за цими цінами за опалення, гарячу воду чи будь-що інше.

Тому ми закликаємо: березень 2011 року має стати першим місяцем загальної відмови українців від оплати грабіжницьких платіжок із жеку!

Ми кажемо: “Пошліть їх всіх … у Москву!” Нічого не бійтесь і просто НЕ ПЛАТІТЬ!

Для отримання правової допомоги при спробі жеку вчиняти на вас будь-який тиск, а також для фізичного захисту від “відключальників” – телефонуйте у профспілку “Народна солідарність” за номерами 044 2298901, 067 5487728, 050 8004546.

Центральний координаційний комітет
ВП “Народна солідарність”

http://narsolidarnist.org.ua/2011/03/12/boycott-payments/

Чи будете ви голосувати за Януковича на наступних виборах?



Чи будете ви голосувати за кандидатуру Віктора Януковича на наступних виборах Президента України?

13%, 9 голосів

86%, 60 голосів

1%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Хлібні репресії. Руки геть від журналіста!

Заст. губернатора Луганської області В. Пристюка - Р. Мірошник, зажадав від керівництва телекомпанії «Інтер» негайного спростування інформації про відсутність хліба, яка з'явилася 7 березня у репортажі Руслана Міщенко.

У громадських колах Р. Мірошник уславився душителем демократії, в останній раз він проявив свої таланти, керуючи установчими зборами по створенню громадської ради при губернаторі, куди увійшли тільки ті громадські організації і профспілки, які й без тридцяти срібників готові плазувати і прислужувати владі

У разі якщо журналіст «Інтера» Руслан Міщенко не дасть спростування, його загрожують звільненнити з роботи.

Звертаюся до всіх журналістів, в ці складні для всієї країни часи, проявіть солідарність і згуртованість, не допустіть, щоб чесний громадянин Руслан Міщенко став черговою жертвою знахабнілої зграї, яка обізвала себе владою.

Встаньте на захист правди і справедливості, якщо знадобиться підтвердити сюжет Руслана, я готовий це зробити в будь-який момент і де завгодно, тому що є безпосереднім учасником і свідком цих подій, саме СОГ «Трудовий Рух« Солідарність» проінформував широку громадськість, про ситуацію з хлібом в шахтарських містах, тому ми готові стати поруч з вами.

За кожного чесного журналіста потрібно боротися до останнього, бо інакше чого ж ми тоді стоїмо.

К. Ільченко
СОГ «Трудовий Рух «Солідарність»

-----
Майдан-Інформ. Констянтин Ільченко першим оприлюднив інформацію про нестачу хліба на Луганщині.

http://maidan.org.ua/static/news/2011/1299867554.html

Чи покращили ваше життя вже сьогодні Янукович з Азаровим?



Чи покращили ваше життя вже сьогодні Янукович з Азаровим?

8%, 9 голосів

92%, 110 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Костянтин Ільченко: Народ стогне, народ потребує тих ...



Хочу висловити подяку усім тим, хто взяв участь у висвітленні проблеми відсутності хліба в шахтарських містах. Зізнатися, я не очікував такого резонансу, але відгукнулися практично всі ЗМІ і телебачення, проблема була озвучена на всю Україну, вся Україна дізналася, про нездатність чиновників владних структур Луганської області керувати регіоном.

Причиною зупинки хлібозаводів компанії «Коровай», стало банальна відсутність грошей для закупівлі борошна, що за цим стоїть: об'єктивна реальність збиткового розвитку економічного сектору в нашій країні або це черговий переділ власності із застосуванням економічних методів впливу до чергової жертви, як то кажуть - час покаже.

У цій ситуації найбільший інтерес представляє, на мій погляд, поведінка влади та їъ реакція на події. Складається враження, що якби не своєчасне втручання громадськості, то обласна влада і не дізналася б про перебої в поставках хліба і зростання цін на нього в шахтарських містах.

Я особисто, 07.03.11г. зв'язався з керывнмкрм внутрішньої політики Луганської області Борзих М.А., якій пояснив всю складність ситуації. Я її поінформував, про готовність людей виходити на вулиці і бити скло у держустановах, тому що такого підлого відношення до себе народ від «улюбленої» влади зовсім не очікував, ну і звичайно ж повідомив їй, про готовність СОГ «Трудовий Рух «Солідарність» очолити протестні процеси на всій території Луганської області. Для того, щоб не допустити розвиток подібного сценарію запропонував організувати 09.03.11г. зустріч губернатора Пристюка В.М. з представниками громадськості, на якій би він доповів, про причини відсутності хліба, вжиті заходи та найголовніше показав би перспективу виходу з ситуації, що склалася. Така б зустріч, з одного боку заспокоїла б народ, з іншого дала б повне уявлення і розуміння, про те, що відбувається, що дозволило б прогнозувати розвиток подій на найближче майбутнє.

Але так вважали ми, влада ж вважала, що у неї сьомого березня вихідний, восьмого березня, самі розумієте свято, а дев'яте число у губернатора повністю розписано, так що начебто, як і не до нас і тільки після того, як я пояснив, що ця ситуації реально може перетворитися в хлібний бунт з усіма витікаючими наслідками чиновник від влади зволив пообіцяти мені, що губернатору буде повідомлено, а мені передзвонять.

Завдяки тому, що проблема отримала всеукраінкую розголосу, влада почала діяти, вже після обіду мені зателефонували з обласної адміністрації і доповіли, що заходи прийняті, що губернатор практично зобов'язав без передоплати поставити борошно на хлебокомбтінати «Короваю», але зустрічатися з громадськістю і обговорювати це питання він не буде. Після чого, в мережі Інтернет ( http://topmedia.com.ua/news/show/2011-03-07/9916_xleb-yeto-politicheskij-vopros-gubernator ) з'явилася заява Пристюка В.М. про те, що на хлібному питанні, хтось робить політику, виявляється не влада своєю не професійністю і відвертою дурістю доводить до відчаю людей, а громадськість разом з простими людьми, по суті підміняючи владу і виконуючи її функції, займаються політикою. Ну не марення?

Далі ще цікавіше, місцеві провладні чиновники фактично насварили народ за його непристойну поведінку, в умовах відсутності хліба. В інтерв'ю Першого національного каналу начальник торгового відділу Свердловського виконкому Фічеева Р.Н., коментуючи ситуацію з хлібом, звинуватила жителів у штучному ажіотажі, розповівши про те, що у Велику вітчизняну війну людям видавали по 200гр. хліба і нічого страшного не сталося, багато вижили. Фічеева Р.Н.постиділа свердловчан за їх бажання їсти неодмінно хліб і закликала їх до терпіння і розуміння всієї складності ситуації, в якій опинилася влада.

Міський голова Шмальц О.І., виступаючи по місцевому телебаченню, розповідав про те, що місцева влада не здатна, та й не має права втручатися в подібні процеси, особливо у формування цін, дивлячись його виступ люди задавали питання телевізору, а для чого власне нам потрібна влада, для чого існує місцеве самоврядування, для чого ми годуємо таку ораву прохиндєєв якщо вони, маючи від нас всі повноваження на управління цією територією, тим не менш зробили нас жебраками, а тепер вже і морять голодом, чи не настав час гнати їх втришия і поганою мітлою, попередньо перекривши кордону. Так говорять люди на вулиці, ті хто приходить до нас у громадську приймальню, такий настрій висить у повітрі і відчувається на фізичному рівні.

Мені сьомого березня зателефонували з міліції, сказавши що вони з Інтернету дізналися, про підготовлювану акцію протесту восьмого березня і попросили, якщо буде не важко, подати заявку. Коли я проінформував їх про те, що швидше за все ми не будемо восьмого виводити народ на вулицю, то у відповідь почув те, чого я ніколи не міг очікувати, міліціонер що дзвонив прямо сказав, що акцію проводити потрібно, хліб, ціни все вже дістало, проводьте акцію ми вас будемо охороняти. У цей момент у мене з'явилася гордість за наш народ, я зрозумів - ми всі дорослішаємо, а так само те, що влада своєю дурістю робить найголовніше, прищеплює почуття солідаризму нашим громадянам.

Спостерігаючи за всім, що відбувається, мимоволі задаєш собі питання заради чого ці люди йшли у владу. Заради чого вони власноруч доводять ситуацію, коли День гніву стане неминучим, а їм доведеться розділити долю Чаушеску? У мене вони асоціюються з тими, хто викопавши собі яму, тепер весело себе ж і закопують.

Ситуація, яка виникла в містах Луганської області, є показовою для всієї України, народ стогне, народ потребує тих, хто здатний навести в країні порядок, хто здатний мерзенне кодло, яке назвало себе елітою, поставити на місце, спитати з них за все і почати відбудовувати нашу Батьківщину, не озираючись на окрики Москви і Вашингтона.

З повагою,
К. Ільченко СОГ «ТРС»

08.03.11р.

"Майдан".

Опитування: Чи займаєтеся ви спортом?



Чи займаєтеся ви спортом?

57%, 13 голосів

43%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Народний депутат Кульчинський звернувся до Генпрокуратури

4 березня 2011 року у Верховній Раді України був озвучений депутатський запит народного депутата України Миколи Кульчинського до Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

У своєму запиті народний депутат просить Генерального прокурора розслідувати законність дій прокуратури Октябрського району міста Полтави проти службових осіб Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Адже, на думку Миколи Кульчинського, порушень з боку працівників фонду не було і тому кримінальна справа порушена безпідставно.

Нагадаємо, що з аналогічними зверненнями до ГПУ неодноразово зверталися народні депутати України Леся Оробець і Сергій Гордієнко. У Полтаві серед чиновників поговорюють про те, що справа є замовною і несе одну ціль – звільнення Віктора Токаря з посади голови Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Станом на сьогодні, Віктор Токар на вимогу слідчого прокуратури відсторонений від посади без збереження заробітної плати, а також має підписку про невиїзд. Тобто, виконання замовлення про звільнення вже виконано на 50 відсотків.

"Майдан".

Марадона вивчає українську



Один із найвидатніших футболістів світу і екс-тренер збірної Аргентини Дієго Армандо Марадона уже взявся за вивчення української мови. Про це повідомили співробітники його штабу, інформує Експрес.ua з посиланням на ЛІГА.net.

Сам Марадона заявив, що навіть якщо не вдасться коли-небудь вивести збірну України на поле в ранзі наставника, ще одна мова інтелігентній людині не завадить. Незалежно від свого рішення, Дієго Марадона планує обов’язково відвідати Євро-2012 як почесний гість – він упевнений, що організатори турніру його запросять.

Pаніше екс-тренер збірної Аргентини отримав пропозицію попрацювати в національній збірній України. На даний момент в.о. головного тренера збірної є Юрій Калитвинцев. Як виконувач обов'язків він керував національною збірною в п’яти товариських матчах 2010 року.

Україна - Ukraine.