хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Назад з Алтаю

  • 19.04.11, 09:55
(частина третя)       Кажуть, дорога назад завжди легша. Однак там де є правило, є і виключення. Враховуючи свою віддаленість від рідних місць і кількість вже витрачених грошей, відчувалась певна не впевненість у наших фінансах. І звідси думка: пройти ті 27 км назад пішки. В цьому навіть був спортивний інтерес: як воно із рюкзаками по горах ще й до 5-ї вечора треба бути у селі на автобусній зупинці.      Останній ранок там був сонячним, але досить свіжим. Після сніданку ми пакували речі у рюкзаки, розібрали свій табір... присіли "на дорожку", і зваливши амуніцію на плечі, рушили у путь. Перші пару кілометрів були легкими і веселими. Ми проходили поляну МТС та пагорб Білайн - найближчі місця від табору, де була можливість вийти на зв'язок. На першому привалі навіть втома не відчувалась, хоча рюкзаки важили пару десятків кілограм. Далі - веселіше. Більш ніж п"ять гірських струмків на нашому шляху змушували роззуватися, а деякі навіть знімати штани. Обідали ми неподалік від покинутої конюшні, там річка була вже ширшою, однак не менш стрімкою. До того моменту рюкзаки вже здавались важчими, хоча нічого нового там не додалося. Мені ще муляла гітара. Обід у нас був спільний із іншими учасниками, що також верталися з фесту, при чому на самому фесті ми з ними не перетиналися. Поділились - у кого що було, і тим зробили обід більш різноманітним.

      Через пару схилів ми вже були біля хутора Моральник. Тут починалась дорога. Сил у нас залишалось менше, привали тепер були частіші і довші. Встигли там поспілкуватись навіть із місцевими дітьми. Дорога тепер була краща, однак ногам від цього не було веселіше - тверде покриття ніби відбивало нам підошви після пройдених кілометрів. Одне плече було вже натерте, поперек нив, а дорога здавалась просто нескінченною. Приблизно за кілометр до Мульти ми побачили з права від дороги струмочок і суничну полянку біля нього. Не зупинитись тут було просто неможливо. По перше втома... По друге - алтайські суниці обіцяли бути дивовижними. У лісі неподалік від нашого табору росла дика смородина. Вона тоді ще тільки починала дозрівати, але запах від неї був фантастичний, навіть від її листя. У поєднанні із кедровими голками чай із того смородинового листя мабуть один з найкращих напоїв у світі. А тоді що могло бути краще у нашому стані, ніж опустити ноги у холодний струмок, лягти на м'яку травичку і поласувати суницями... Звідти не хотілося йти, однак час піджимав.

      З останніх сил ми долали той найзліший кілометр у моєму житті, а знак "Мульта" на дорозі не приніс очікуваного полегшення, оскільки треба було йти далі, до зупинки в центрі села. на цьому відрізку шляху ми не розмовляли між собою, у всіх було якесь напруження, ніби витискання із себе сил для подолання дистанції. Час сповільнився а біль загострився. Вже на горизонті було видно автобус, і очі більш не могли дивитись ні на що інше, бо думки були лише про те щоб добратися. Ми таки дійшли і всілися, однак не одразу. була метушня із посадкою і багажем, дехто навіть прикупив місцевих пиріжків і морозива, а мені хотілось лише сісти, зняти взуття і розслабитися. Чекати довелось не довго, на моменті полегшення в кріслі автобуса мої спогади обриваються вирубився майже миттєво, як майже всі у тому автобусі.

     Цього разу автобус подолав відстань швидше годин за 13, рано вранці я розплющив очі вже на в'їзді у Барнаул. Затримались ми там не довго, першим же поїздом поїхали до Новосибірську. Приїхавши туди під вечір, ми зіткнулись іще з однією проблемою: до поїзда назад у нас була ціла доба, і це непогано, бо подивитись місто нам хотілось, але ж де переночувати  у не найкращому фінансовому становищі?.. Двоє з наших пішли до найближчого інтернету шукати дешеве житло на ніч, а решта лишилась із речами на вокзалі. Саме тут ми зустріли одну дівчину із фестивалю, що була серед сусідів-челябінців. Виявилось, що сама вона мешкає тут у Новосибірську. Ми спитали в неї чи не знає вона де можна недорого заночувати, на що вона запропонувала зупинитись у неї безкоштовно. Це рідкісний випадок доброти не може не дивувати в наш час, враховуючи те, що вона нас ледве знала. Що ж, як вирішено, то ми поїхали з нею, шляхом накупили продуктів, і з великою вдячності до господарки приготували у неї вдома вечерю, і навіть вимили за собою  посуд. Її також приємно здивувала наша люб'язність... А за розмовами час сплинув, і вже було пізно, а хазяйці зранку на роботу, то програма була простою: душ і ліжечка. Знаючи, що вона встає рано, попросили її розбудити нас, аби не затримувати її, і тут вона нас здивувала, запропонувавши щоби ми могли піти і потім, просто залишили ключі сусідці. Така довіра дійсно вражає. Щодо душу, скажу що в цій подорожі, як ніколи я став цінувати водні процедури.

     А тепер про Новосибірськ. Досить гарне місто із великим потенціалом як економічним, такі і науковим. Іноді його називають"центром Євразії". Багато у місті споруд ХІХ, початку ХХ століття. Покаталися місцевим метро. Через сильні зимові морози, ті гілки метро що йдуть по поверхні, накриті скляними ковпаками. В центрі міста стоїть величезний оперний театр з великим куполом, гарний зразок сталінської неокласики. Поряд із ним у краєзнавчому музеї (споруда також дуже гарна) ми попали на виставку гравюр Гойя та нарисів Сальвадора Далі. Навіть не сподівався побачити щось подібне у Сибіру, але майстерність тих художників вражає.Гуляли місцевими парками, і так поступово час сплинув, треба було поспішати на вокзал. Тут на площі за скляною ширмою стоїть перший паровоз місцевої залізниці, виготовлений  у ХІХ ст. англійським заводом. (мабуть довго йому довелось їхати до місця призначення). Паровоз на стільки архаїчний, що більш нагадує гібрид дерев"яного воза із діжкою і пароваркою.

А далі нас чекало 3 дні поїзду до Воронежу, автобус на Бєлгород, де я затримався у дівчини, (роман із якою спочатку був  рік по асці, потім двічі приїжджав, вертаючись з Алтаю, навіть на кілька днів, після чого, до речі, наші стосунки скінчились) а решта поїхала до дому у Київ. Думаю, в кожного з нас ця пригода залишиться приємним спогадом, і досить значною подією в житті.

5

Коментарі

Гість: _Джета_

127.04.11, 09:46

Гарна видалась подорож - насичена подіями, переїздами і емоціями. Молодець!

    227.04.11, 09:53

    Дякую))))