хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Привіт, Даниловичу!

        Не хочу про політику. Принаймні спробую. Всі вже засмакували новину про нову посаду Кучми та його свіжі вислови, які чимось нагадують вже заїжджене "надо просто пєрєстать стрєлять". Але ж панове, воно когось здивувало?
        Давайте спробуємо пригадати, якого сорту той фрукт, де він стиг, і під яким сонцем. За всю недовгу історію незалежності, термін Даниловича був найдовшим, принаймні поки що. Якраз період мого більш-менш свідомого дитинства, якщо так можна висловатись. Так, дитинства, з якого я, до речі, багато що запам'ятав і засвоїв. Чудово пам'ятаю дефолтові часи, коли люди по півроку, а дехто й більше, не отримували зарплатні, коли стратегічні бомбардувальники мінялися на російський газ, коли, якби не родичі в селі, мамі б не було з чого спекти хліб, бо купувати не було на що. І це все при тому, що в Кучми було найбільше повноважень з усіх президентів. Звісно, були й правильні, державницькі кроки, а як почитати його монографію "Україна не Росія", то взагалі, людина всім серцем вболівала за Неньку. Що й казати, Будапештський меморандум на той момент в зубожілій (завдяки кому?) країні здавався правильним кроком - гарантії безпеки від найсильніших, не хухри-мухри. Мабуть. 
       Але ж пам'ять людей коротка штука, і більшість пам'ятають лише його останні роки, що досить виграшно виглядають на тлі ліхіх дев'яностих і навіть, якщо не вдаватись в деталі, нинішної воюючої України. Чому так? Ну були податкові спрощення для малих підприємств, ковток повітря для економіки, і держава, що вже протрималась 10 років, стала цікавішою інвесторам, аніж незрозуміле пострадянське новоутворення. Але це все наче за Орвеллом, спочатку закатувати, а потім пощадити і нагодувати, щоб полюбив "Старшого Брата". Та й скандалів на момент цього покращення накопичилось дай боже. Гонгадзе, безробітні кадрові військовослужбовці, шахтарські страйки, галас "Канівської чертвірки", "Україна без Кучми", і це лише перше що пригадую... А пам'ятаєте по телевізору: "...Якщо влада не в змозі допомогти, вона не повинна принаймні заважати людям, що прагнуть...", і т.д. Думаю, в рудого починала по троху горіти земля під ногами, то довелося щось робити, бо він ліпше за інших знав, що "Україна не Росія". Цей крєндєль вмів дивитись на крок уперед. А потім ще й перед уходом, намагаючись нам вперше втюхнути Януковича, сказав, що за Даниловичем ще сумувати будуть. І цей гіпноз на декого таки подіяв. 
      Переконувати нікого не збираюсь. Але от є одна деталь, спеціально для тих, хто часто згадує як гривня після майдану здешевшала втричі, під час війни, після вичищення бюджету легітимним, і попереднім штучним утриманням курсу. 
      Так от, інформація доступна всім: курс гривні до доллара в 1997 році - 1,86, а в 2 000 - 5,44. І це без війни, державних переворотів, і при повністю підконтрольних верховній раді і кабміні. До речі, в 2,99 рази. Фактично в 3. Але ж скільки статей гуляло по мережі, де Кучма Порошенку буцім то казав: "Что ж ти, мєрзавєц творіш". Звісно, виправдовуючи Данилича, можна вигадати що це Лазоренко винен, вкрав всі гроші з-під носа всесильного господарника, з його службою безпеки, яка навіть писати зайвого не дуже дозволяла, не те щоб робити. 
     Я не фанат шоколадного президента, навіть не обирав його в 2014, бо надто вже зухвалою була його поведінка, але якщо вже йому прогнозують пожиттєве ув'язнення, то що вже про Льоню казати, який і зараз вимагає від наших військових не стіляти у відповідь.
5

Коментарі

16.06.19, 18:06

Сумуєте?))

    Гість: Глаша__Я

    26.06.19, 18:21

    Приветики,Димчик!как поживаешь?

      36.06.19, 18:41Відповідь на 2 від Гість: Глаша__Я

      Привіт)) я ок)) працюю, трохи граю музику)) а ти як?))

        46.06.19, 20:19

        Коли я був молодий то і правителі були хороші( Малінков, Хрущов, Брєжнєв, Устинов, Андропов) і Сонце світило лагідно, трави були зеленіші та і води у морях тепліші. А при Кучмі було знищено в зародку середній клас який і дав поштовх у перші п`ять років його правління. В послідуючі 5 років усі малі підприємства які почали приносити долари до Держбюджету були захоплені рейдерами Ахметова, Колєснікова, Коломойського, Пінчука та іншими. Ющенко трохи ослабив тиск на недобитки малого підприємництва, а після нього Янек їх догробив прикарманивши під себе та під синка-зубника.

          56.06.19, 20:20

          Кучмі багато за що можна " дякувати" - за появу олігархів , " чесну" приватизацію частини держмайна, майно одного зятя Пінчука чого вартує, можна за справу Гонгадзе, про яку тільки лінивий не говорив і пряме звинувачення Кучми по цій справі, за Лазаренка - крав він не без відома Кучми, за Помаранчеву революцію і передачу влади бандюковичу....тільки завдяки грошам і впливу Пінчука він не в тюрмі...так що не може така " кришталево невинна" особа щось там коментувати і представляти Україну

            66.06.19, 21:16

            Молодець, Дмитро.

              анонім

              76.06.19, 21:22

              Набор слов с телевизора и разных ебанутых движений типа "Украина без Кучмы"

                Гість: Глаша__Я

                86.06.19, 21:30Відповідь на 3 від Дітмар

                Привіт)) я ок)) працюю, трохи граю музику)) а ти як?))Дякі,все майже добре)))
                тоже працюю, в квітні стала бабцею)))
                донька народла хлопчика))
                як твій малий?))

                  96.06.19, 21:58

                  Дефолт помните? Скажите, это хорошо?

                    107.06.19, 11:45Відповідь на 5 від Недурка

                    і я ж про те))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна