хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Соціальна відповідальність

  • 01.09.15, 09:36
  Час від часу, мабуть з часів перебування мене в шкільному колективі, обставини і оточення мене підштовхують до цієї думки. Як це не прикро, дуже багато людей, не усвідомлюють що вони не одні в цьому суспільстві, цьому колективі, місті, країні, тощо. Багато хто за кермом спостерігав, як хтось заважає своїми діями пересуванню інших без будь-якої на те необхідності. А хіба не було такого ніколи на тротуарах, площах, сходах і ліфтах? При цьому, вони достатньо розумні, щоб розуміти, що в цих діях можуть бути негативні наслідки для оточуючих, однак їм по барабану. Вони не паряться. Це ж так прикольно, не паритись.
   Опускаючи тему утворення черг в наших установах, які б вони там не були, в черзі обов"язково знайдеться хоча б одна людина, яка цю чергу затримуватиме, навіть без власного зиску від того. Дійсно, яка різниця, хто там позаду тебе куди поспішає. 
   Різних прикладів можна знайти десятки з буденності, але не варто. й так все зрозуміло. Це навіть не соціопатія, це дещо інша форма співвідношення себе з суспільством. Навіть не тільки з суспільством. З усім. Такі люди вважають себе частиною суспілства, колективу, родини, природи і т.д., коли їм щось треба з цього мати, однак в своїх діях забувають про ту свою приналежність. Таке собі дивне переконання, що світ їм винен, а вони йому - зась. 
   Може нічого поганого в цьому і нема, однак щодня можна спостерігати, як завдяки таким людям, хтось щось не встигає, у когось щось руйнується, а хтось щось просто не може зробити. Тобто вони стають на заваді суспільній продуктивності. Хтось колись бачив, як одна мураха заважає працювати іншій в своєму ж мурашиннику? Чи бджола в рою? Там кожен знає своє місце серед інших, виконує свою роботу і рахується з працею чи навіть існуванням інших. Саме тому ці крихітні істоти виживали і непогано почувалися всі тисячоліття свого існування. 
1

Коментарі

Гість: cowperwood87

11.09.15, 11:17

Відколи існує людство завжди знайдеться одиниця яка буде іти на перекір, і не важно в якому це соціумі. Ми ж відрізняємося від комах ти що ми коли народжуємося ми не знаємо ким Ми будемо а в комах вже все розділено на перед і вони знають чим будуть займатися в майбутньому.

    21.09.15, 12:14Відповідь на 1 від Гість: cowperwood87

    якщо знаходиться одиниця - це добре) але коли цілий прошарок, то це вже суспільна патологія. рід занять не такий вже й важливий. важливий підхід.

      Гість: cowperwood87

      32.09.15, 12:04Відповідь на 2 від Дітмар

      Всяким прошаком суспільства можна керувати але на цю місію потрібна сильна, мужня, знаюча людина але на превелику шкоду таких людей немає як був в Афінах в Пелопоннеську війну Перік.