хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Історія одного замовника

  • 04.06.15, 12:25
    Пару років тому, давня знайома, а нині дезайнер інтер"єрів, "підкинула" мені замовника, який хотів прибудувати до свого великого будинку в одному з елітних селищ під Києвом щось між зимовим садом і альтанкою. Перша складність була саме в цьому: зрозуміти, що він хоче. Не пам"ятаю, яким було моє перше враження від цієї людини, але я вирішив дізнатись про нього більше, сподіваючись, що це мені допоможе в роботі над проектом. Після спроби пояснити своє бачення на словах, він вислав мені пару картинок, схожих на те, що він хоче. Це був перший конфуз, оскільки це були фото закритих альтанок паралелепіпедів, суцільне скло з металом. Ну, може, саме по собі воно виглядає стильно, конструктивізм, але прибудувати це до величезного цегляного будинку з багатоскатною покрівлею...
     Був я ще юний і не вмів сперечатися із замовниками, хоча цього навряд можливо переконати риторикою. І почав я проектувати те що мені не просто не подобалось, а взагалі не міг зрозуміти, як це може подобатись. Одного разу, коли я приїхав на додаткові заміри, він навіть сказав, ніби пояснивши задум: "Нужно просто избавиться от этой абсолютно тупой бессмысленной лужайки". Це був газон на задньому подвір"ї, по периметру обсажений туями, як на мене чудове місце для відпочинку. Але людині можливо було напряжно його доглядати, чи може ще якісь причини були... Щоразу з ним зустрічаючись, він мені виносив мозок якоюсь новою фігнею, а кожне моє рішення було підкріплене консультацією з досвідченим конструктором. Основна складність в тому, що замовник хотів зробити цю прибудову на 4 стовбцях і завести під покрівлю існуючого будинку, висота якої від землі була приблизно 2,7 м. Відстань між стовбцями була така, що туди довелося би ставити металеве перекриття загальною висотою 50 см, не менше, і якщо вирахувати з усієї відстані цоколь, підшивку і підлогу, то лишається лише 2 м чистої висоти приміщення при найліпших розкладах. Звісно, таке б йому не сподобалось, але ставити додаткові стовпчики чи розбирати існуючу покрівлю він не хотів ще більше.
     Коли я отримав першого листа від нього, дізнався, що це директор "Оптіма-Фарм", й одразу почав шукати про нього інфу. Спочатку нічого цікавого. Фірма займається імпортом медикаментів в Україну, сам він має високий рейтинг серед топ-менеджерів якогось там року... Через якийсь час знайшов дещо змістовніше. Його рідний брат був депутатом ВР від БЮТу, ще до відсидочки Юлі, був помічений в кількох політичних скандалах. Також інтернет видав історію про те, як його дружина розлучилась із ним, і досить швидко вийшла заміж за самого пана Льовочкіна (куди там якомусь Оптіма-Фарму), і їх спільна донька, досить доросла, вже жила у впливового вітчима. 
    Можливо це і мало вплив на його поведінку, бо він не був привітним, і діалог вів не як топ-менеджер, а майже як ринкова бабця, тільки з розумним виглядом. Якось сказав, що я насправді не архітектор, а просто знавець комп"ютерної програми, і це було дуже неприємно. 
    Кілька тижнів попарившись із цим безглуздям, тобто проектом, я раптом, відчув, що займаюсь не тим. стільки часу, нервів і всього іншого ніяк не окуповуються тими грошима, про які ми домовились. Тим більше на виході я отримаю об"єкт, за який мені буде соромно. Остаточно визначитись допоміг конструктор, сказавши по телефону після всього, що почув про бажання замовника "Я лучше буду єсть хлєб бєз масла чєм имєть с такими товарищами дєло". Наступного дня я зателефонував пану Г, і сказав, що більше не можу займатись цим об"єктом.
5

Коментарі

14.06.15, 14:47


Ото боягуз! "Шерстити" всю підноготну замовника не полінився, а збудувати альтанку стреманувся?
Так і скажи, що досвіду не вистачило.

    24.06.15, 14:47

    нуворіши кляті.
    )

      34.06.15, 15:39

      Зі мною таке часто бувало і є.. більш "зручних" клієнтів завчасно прибирають більш "професійні" майстри.. приходиться "підбирати" незручних, але тоді починаєш розуміти, чому з ними майстри не хочуть мати справу, але професійно відмовляють..
      намагаюсь нічого нічого не виконувати такого, щоб потім не було соромно за кінцевий результат

        44.06.15, 16:50

        Негарно вийшло з обох боків, але це досвід - в тому плюс.

          54.06.15, 19:12

          Здався...

            65.06.15, 12:00

              78.06.15, 13:50Відповідь на 1 від Ми Ла

              Звісно не вистачало тоді досвіду. Зараз би я йому одразу сказав, що так речі не робляться) і боягузство тут ні до чого) не плутайте тепле з м"яким)

                88.06.15, 13:51Відповідь на 5 від Нічна_тиша

                не вірна трактовка. просто треба поважати свій час і свою роботу.

                  98.06.15, 16:06Відповідь на 8 від Дітмар

                  Можливо потрібно було запропонувати цікавіший варіан, настільки, щоб він передумав?
                  не вірна трактовка. просто треба поважати свій час і свою роботу.

                    108.06.15, 21:22Відповідь на 9 від Нічна_тиша

                    ти колись спілкувалась з людьми, які чують лише себе?)) як сталося, так значить і треба було)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна