Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

artyshok

попередня
наступна

Як відрізнити натуральну тканину від синтетичної

Нам не варто зайвий раз повторювати про користь натуральних тканин. Якщо Ви перебуваєте на цьому сайті, то швидше за все вибір на користь натурального Ви вже зробили.

Ви вже знаєте, якою розумною сьогодні стала промисловість, зі штучної сировини стали робити тканини, які на вигляд дуже схожі на натуральні, а інколи навіть перевершують їх за якостями. Мікрофібра, наприклад, дуже добре вбирає вологу.

Але такого комфорту як натуральна ніяка синтетична тканина не дає. Складно сказати, з чим це пов’язано, можливо це в нас закладено десь на рівні інстинктів. Знаєте, як іноді буває, відчуваєш, що щось не так, а що саме, не розумієш.

І все було б добре, для кого це важливо, купували б натуральне, кому потрібен блиск і гладкість купували б синтетичні, але є одна велика проблема, велика кількість підробок одягу з натуральних тканин.

Навіть у серйозних виробників склад вказаний на етикетках може істотно відрізняться від реального складу. Вся справа в тому, що одяг в більшості країн не підлягає сертифікації.  І навіть якщо б підлягав, то та система при якій зараз отримують сертифікати далеко не гарантує відповідності. Нещодавно в новинах показували результати журналістського розслідування, виявилося, в українських гіпермаркетах кожна друга етикетка не відповідає заявленому складу.

Тому, щоб носити якісні речі потрібно вміти в них розбиратися. Нижче ми наведемо кілька прийомів, які допоможуть відрізнити натуральну тканину від синтетичної.

Перший спосіб відомий, напевно, всім – це підпалити шматочок тканини. Натуральна тканина з льону або бавовни буде тліти і мати запах згореного паперу, вовна і шовк будуть «пахнути» ще гірше паленою кісткою або рогом, а ось синтетика розплавиться, ніби горить пластик.

Таким чином можна перевірити саму тканину, а от з готовим одягом справи йдуть поскладніше, адже висмикнувши ниточку Ви можете зіпсувати річ. Є деякі інші ознаки за якими можна визначити, натурального або синтетичного походження ваша нова кофтинка.

Штучна тканина часто має характерний холодний блиск. Тканини натурального походження теж можуть мати блиск, як наприклад шовк, рамі або мерсеризована бавовна, але  він відрізняється від штучного. Натуральний блиск нерівномірний, він грає зі світлом, більш теплий, не такий помітний.

Також можете перевірити якість тканини, стиснувши її сильно в кулак. Бавовна і льон досить сильно мнуться. Шовк і шерсть навпаки майже не мнуться.

Натуральна тканина зазвичай добре зберігає тепло шкіри, у той час як штучну розігріти в долонях досить складно.

Спробуйте розглянути тканину зблизька. Натуральна тканина зазвичай має невеликі нерівності, в той час як штучна тканина часто ідеально рівна.

Безсумнівно, визначити відразу по відчуттях натуральну тканину досить складно, але купивши одного разу річ з 100% натуральної тканини, Ви потім при примірці по відчуттях будете самі відчувати недобре. Але головне, що Ви повинні знати, потрібно більше довіряти своїм почуттям, а не етикетками.

Ну і звичайно, купити натуральний одяг можна в нашому магазині Артишок на вул. Ярославів Вал 38 в Києві або в інтернет-магазині  www.artyshok.com.ua


0

Коментарі