Щирець

На диво моє прізвище(Кардащук) пов'язане з містом у якому я народився і на разі проживаю - СМТ Щирець. Обидві назви походять від слова щука, навіть на Гербі та Хоргві Щирця зображена Щука.
Історія Щирця
Про Щирець уперше згадується в літописі 1113 р. (за іншими даними — 1125 р.) як про руське поселення. Стародавній Щирець містився на невисокому, пласкому пагорбі (тепер тут центральна площа Щирця). Місто зі всіх боків було оточене мурами, підступитись до яких було доволі важко: з західного боку пагорба протікав (і нині протікає) невеликий струмок, який впадав у інший, більший струмок (притока річки Щирки), що проходив з південного боку пагорба, а зі сходу була річка Щирка. Щоб утруднити доступ до стін, на струмках зводили греблі. Отже місто з трьох боків оточували водні перепони і болота. Лише з півночі не існувало таких перепон, тому там було вирито глибокий рів (тепер тут проходить дорога на сусіднє село Піски).
 У XIII ст. Щирець нищать монголо-татарські війська. У 1391 р. Ян Тарновський, воєвода сандомирський і староста руський, сприяє організації у Щирці католицької парафії, a 1397 р. польський король Владислав II Ягайло надає містові магдебурзьке право.
 У XVI і XVII ст. Щирець кілька разів руйнують татари. 1638 р. місто постраждало від великої пожежі, про що згадано у Львівському літописі: «В тім же року 1638 весна було барзо сухая, не хотіл дощ падати… Радимно вшистко вигоріло, Яворув, Тишовці, Щирець міста погоріли…»[3]. Приблизно за того часу місто починає славитися тим, що тут виробляють гіпс і вапно.
У 1772 р. після першого поділу Польщі місто, яке до того часу належало родині Потоцьких, увійшло до складу Австро-Угорщини.
 Станом на 1808 р. у колонії Розенберг проживало 54 протестантів[4].
 В XIX ст. тут працюють каменярня і фабрика гіпсу. У 1873 р. через Щирець прокладено так звану Залізницю Ерцгерцога Альбрехта, яка з’єднала міста Львів і Стрий.
 Між Першою і Другою світовою війною Щирець втратив статус міста. Тоді в ньому проживало приблизно 1500 осіб.
 Важких втрат зазнав Щирець під час Другої світової війни. Так у ніч з 26 на 27 червня 1941 року, напередодні вступу в Щирець німецьких військ, під гуркіт трактора московсько-більшовицькі посіпаки замордували 26 мешканців Щирця та довколишніх сіл: Лани, Хоросно, Піски, Гуменець, Красів, Добряни, Сердиця. 7 липня 1941 року знайдені тіла були перепоховані громадськістю на Горішньому кладовищі Щирця. Під час німецької окупації майже все єврейське населення Щирця вивезено до табору смерті в Белжцю, і там знищено.
 Після війни Щирець декілька років (з 1939 до 1941 і 1945 до початку 1960-х рр.) був районним центром Щирецького району (згодом приєднаний до Пустомитівського району).
Оскільки селище розташоване неподалік від Львова, воно вважається перспективним й активно розбудовується (приватний сектор).
Щирець на початку минулого століття
Тепер
Фотографії, що правда, зроблені в різних місцях. Міст та озеро й досі існують
Оборонні храми


Сьогодні Щирець є невеликим містечком в Пустомитівському районі на Львівщині, проте з багатою історією, та ще й має збережені пам"ятки. Перші відомості про Щирець датуються 1113 роком, коли він згадується в літописі як руське поселення. В давні часи місто, окрім того, що було навколо оточене мурами і валами, мало ще й природній захист - з трьох боків його обступили болота річки і потічків. Проте навіть такий захист не врятував Щирець від руйнування монголо-татарами у XIII столітті. У 1397 році місто отримало магдебурзьке право. У своїй історії Щирець неодноразово потерпав від усяких бід, зокрема у XVI і XVII ст. його кілька разів руйнували татари, а 1638 році містом пройшлась велика пожежа. Між Першою і Другої світовими війнами Щирець втратив статус міста, і по сьогоднішній день є селищем міського типу. За радянських часів деякий час був райцентром.
На сьогоднішній день в Щирці збереглось два оборонних храми: Троїцька церква (XVI ст.) і костел св. Станіслава (1553 р.).



Дивлячись на церкву св. Трійці одразу ж видно, що перед нами оборонна споруда. Про це яскраво свідчать товсті кам"яні стіни і невелика кількість малих віконець. У ХІХ столітті храм перебудовували, саме тоді він і набув сучасного вигляду. У 1955-1956 і 1976-1977 роках церква реставровувалась. За радянських часів у храмі діяв музей атеїзму, а сьогодні церква належить греко-католицькій парафії.



Поруч з церквою розташовується дерев"яна дзвіниця, яка з"явилась тут у XVIII столітті. Тоді ж було споруджено мури навколо храму.



Римо-католицька парафія в Щирці є доволі старою, і з"явилась тут ще до отримання магдебургії, а саме у 1391 році. Перший костел був дерев'яним, а кошти на його будівництво надав сам король Польщі Владислав ІІ Ягайло. Але той храм довго не простояв, бо вже в кінці XV століття його було розібрано, а на його місці з"явилась приватна каплиця тодішнього власника міста. Проте каплиця простояла ще менше - у 1526 році її було знищено під час нападу татар. Деякий час місто жило без храму, але довго так тривати не могло, тому у 1553 році було зведено костел св. Станіслава, тоді ж відновили римо-католицьку парафію. Храм неодноразово потерпав від пожеж (в 1610, 1648, 1823 і 1827 роках), проте кожного разу його відновлювали. Востаннє костел зазнав перебудов у 1912 році, коли було розширено вхід і прибудовано контрфорси. Найбільш дивним в історії цього храму є те, що він діяв в радянські часи. Мабуть саме це дозволило йому залишитись непошкодженим, на відміну від великої кількості споруд такого типу. В середині зберігся орган, проте не знаю чи він нині працює.















Чемодан без ручки. Нужен ли Артем Милевский Динамо

  • 12.01.12, 13:55
Сегодня, 12 января 2012 года, Артему Милевскому исполняется 27 лет. Хороший повод поговорить о том, а нужен ли вообще такой футболист как наш герой киевскому гранду.
Гроза бывших соотечественников Артем Милевский в матче Лиги Европы Динамо - БАТЭ
Гроза бывших соотечественников Артем Милевский в матче Лиги Европы Динамо - БАТЭ ФК Динамо (Киев)

Период с 25 до 30 лет - отличный возраст для любого футболиста: еще есть сила и скорость, и уже есть понимание игры, свойственное зрелым мастерам. Казалось бы, игрок в таком возрасте должен радовать самого себя и болельщиков своей команды отличной игрой!

Ан, нет! Все сказанное выше к Артему Владимировичу Милевскому не относится.

Текущий сезон, который летом увенчает Евро-2012 у него совершенно не задается. Может это просто сезонный спад (хотя, это нелогично, учитывая отсутствие травм), а может это просто начало конца "футболиста приличного уровня" Артема Милевского?

А что не так?

Почему автор так скептично настроен по отношению к Артему? Да просто потому, что вместо того, чтобы вместе с другим воспитанником клуба одногодкой и другом Александром Алиевым двигать киевское Динамо вперед этот "футболист" валяет дурака на поле и дискредитирует великое имя клуба, цвета которого имеет честь защищать.

Плюсы и минусы

С чисто футбольными "талантами" Мили - тормозить атаки и зарабатывать на себе штрафные и карточки - мы уже как-то свыклись, благо пока Алиев был в ударе, из этого выходил какой-то толк. Плюс Артем всегда умел "разводить" арбитров на пенальти (бил он их сам далеко не всегда удачно) и быть полезным в подыгрыше партнерам.

Милевский в своей излюбоенной рабочей позиции / AP
и еще разок фирменный трюк за сборную Украины / AP
Однако, когда Алиев был не в форме (читай весь 2011-й год), а другой подносчик снарядов для самого Мили - Роман Еременко - уехал в Рубин, тут Милевский и сел на голодный паек, потому как делать работу чистого нападающего он уже давно не умеет: стартовой и дистанционной скорости у него нет, удара тоже нет и головой он играть при своих 190 см совершенно не умеет, да и выносливости, похоже, совсем не осталось. Как там белое вино?

А самое главное - Артем своей жизненной позицией активного гуляки и тусовщика создал киевскому клубу имидж сборища зажравшихся мажоров, понизив, и так в последнее время пошатнувшийся из-за чисто спортивных неудач (постоянное участие в групповом турнире Лиги Чемпионов сменилось невыходом из группы Лиги Европы) статус клуба.

Цифры и факты

Интересно проследить за голеадорской статистикой нападающего (есть, конечно, еще передачи, но основной хлеб форварда - голы) и величиной напрямую с нею связанной - трансферной стоимостью футболиста.

Всего Артем Милевский провел за Динамо 255 матчей, забив в них 83 гола (33%). Из них в Чемпионате Украины: 163/54 (33%), в  Кубке Украины: 34/10 (29%), в Суперкубке Украины: 4/3 (75%) и в еврокубках: 54/16 (30%). Неплохие, но далеко не выдающиеся цифры для форварда.

В Лиге Чемпионов сыграл 29 матчей, забив 9 голов (31%). На групповом этапе ЛЧ сыграл 20 матчей, забив 3 гола (Реал, ПортуБарселона) (15%), в раунде плей-офф ЛЧ 4 сыграл матча, забив 4 гола (все Спартаку) (100%) и в 3-м квалификационном раунде ЛЧ сыграл 5 матчей, забив 2 гола (Дроэда, Гент) (40%). Сложно сказать, что он - форвард уровня Лиги Чемпионов.

В Кубке UEFA и Лиге Европы сыграл 25 матчей, забив 7 (0 на стадии плей-офф) голов (28%). Как видим, даже сложно сказать, что Артем - нападающий уровня плей-офф Лиги Европы.

Одно из любимых занятий Артема Милевского / AP
Ногой Артему всегда легче играть чем головой / AP

Сделав раскладку результативности по сезонам, увидим: 2002/03: 10/2 (20%) 2003/04: 12/2 (17%) 2004/05: 11/1 (9%) 2005/06: 19/6 (32%) 2006/07: 25/8 (32%) 2007/08: 32/5 (16%) 2008/09: 42/18 (43%) 2009/10: 37/19 (51%) - пик - Милевский - Лучший бомбардир (27/17) УПЛ сезона 2009/10 гг. 2010/11: 43/17 (40%) 2011/12 (осень): 24/6 (25%) - как видим у Мили явный спад в сравнении с самим собой

Возможно, еще будет пара сезонов уровня 2005/06 и 2006/07, а возможно не будет и того.

А вот и стоимостное подтверждение статистических показателей с сайта transfermarkt.de:

Рассчетливые немцы считают, что свой трансферный пик Миля уже прошел / transfermarkt.de

Здесь, если футболист снова не возьмется за ум, никакого всплеска не предвидится, а только дальнейшее падение трансферной стоимости с нынешних 8 млн евро до... :(

Пора на выход

В общем, вспомнив уже упомянутые минусы Мили, отметим, что они из категории "уже не исправишь", кроме главного - неспортивного (кабацкого то бишь). В общем ничего нового команде этот персонаж уже точно не даст. Так может пора решить вопрос радикально?

Контракт с Динамо у Милевского до 1 августа 2013 года (помните эпопею с его продлением в августе 2010-го?), то есть до того момента, когда ему будет 28 с половиной лет, а значит уже летом Милю можно будет пытаться кому-нибудь продать. Почему летом, а не сейчас? Да потому что автору все еще кажется, что нынешней зимой ситуацию еще можно исправить.

Не кардинально, но на полгода точно. Тут уж ЮрПалычу в конце февраля будет виднее, в какой форме войдут в 2012-й футбольный год Милевский (да и Алиев, провалявший дурака во время прошлогоднего зимнего сбора с московским Локомотивом), ведь в национальной сборной Олегу Блохину "доходяги" на долгожданном домашнем Евро-2012 тоже не нужны. 

А может в Анжи к Роберто Карлосу пока не поздно? / AP

Возможно, у Динамо уже есть тот, кто может заменить "вечного подыгрывателя" Милевского?

Вот кажется и все. Пожалуй только напомним,  что хобби Милевского - наслаждаться жизнью.

Анатолий Калиниченко специально для СПОРТ bigmir)net

Львів назвали містом майбутнього

  • 12.01.12, 12:51
 
Львів увійшов у десятку найкращих європейських міст майбутнього за дослідженнями Financial Times. Зокрема, у місті Лева відзначили найкращу стратегію залучення іноземних інвестицій та найбільшу ефективність ведення бізнесу. 

 Як повідомив представник міжнародної ділової газети Financial Times, цього року за дослідженням Financial Times (European Cities & Regions of the Future 2012/13) Львів обрано одним із десяти найкращих європейських міст за категоріями: «найкраща стратегія залучення прямих іноземних інвестицій» та «найбільша економічна ефективність ведення бізнесу», - інформує прес-служба львівської мерії. Про це повідомляється також на офіційному сайті приймаючого міста Львів. 

 «Таке досягнення свідчить про те, що зусилля щодо розробки та реалізації інвестиційної стратегії Львова докладено правильно, а також підтверджує правильність обраного курсу. Визнання на міжнародному рівні збільшує ймовірність того, що інвестори прийдуть саме до Львова. Участь міст у таких рейтингах знімає перший бар’єр у виборі їх інвестором для вкладення інвестицій. Адже закордонні інвестори перед виходом на іноземний ринок, зазвичай, цікавляться, що про місто чи країну відомо, які рейтинги воно займає за міжнародними дослідженнями», - зазначив начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин Львівської міськради Сергій Кіраль. 

 Крім того, Львів отримав від fDi Intelligence (структурний підрозділ Financial Times Ltd) запрошення на церемонію нагородження, що відбудеться 7 березня 2012 року у м. Канни ) у рамках міжнародної виставки нерухомості MIPIM (Франція), повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Тут зберуться понад 30 тис. представників бізнесу та влади з усієї Європи та світу. fDi Intelligence – структурний підрозділ Financial Times Ltd, заснований з метою висвітлення розуміння розвитку індустрії в глобалізованому суспільстві з портфелем продуктів, послуг та бізнес-інструментів світового класу, що дозволяє компаніям та організаціям з економічного розвитку приймати ефективні рішення щодо прямих іноземних інвестицій. 

 «Львів увійшов у десятку кращих Європейських міст та регіонів майбутнього 2012/2013 рр. у наступних категоріях: «Найбільша економічна ефективність ведення бізнесу» та «Найкраща стратегія залучення прямих іноземних інвестицій» серед найбільших європейських міст. Хочу привітати місто Львів із цим фантастичним досягненням та запросити як переможця взяти участь у церемонії нагородження», - зазначено у листі від представника відділу маркетингу fDi Intelligence Бенджі Елімелех. 

 Financial Times - щоденна британська газета, яка виходить в Лондоні, заснована в 1888 р. Зараз - провідне видання Великобританії, що спеціалізується на загальних новинах, міжнародній комерційній діяльності і фінансовій тематиці, підтримуючи при цьому незалежну редакційну політику.

Румунська преса висміяла Луческу

Найбільша румунська спортивна газета, «Ґазета Спортурілор», Бухарест, докладно описала післяопераційний стан тренера донецького «Шахтаря» Мірчі Луческу, який перебуває в Університетській клініці румунської столиці. Нагадаємо, машина тренера зіткнулася з трамваєм в центрі Бухареста:

 «Тренер учора жартувавав з головою відділу інтенсивної терапії, Еленою Копачу, коли повернувся до притомності: «Пані, мене вже нічого не болить! Ви ще довго мене тут триматимете?» Та заспокоїла тренера: «Лежіть собі спокійно, вам ще треба кілька днів у нас перебути!»

 «Пан Луческу має сильний організм, який чудово відреагував на хірургічне втручання. Гадаю, що його зможуть виписати за сім-вісім днів, а за три тижні помалу він зможе відновити свою тренерську діяльність». Про це повідомив Йоан Кордош, голова грудної хірургії Інституту «Маріус Наста», який входив до команди, яка оперувала Іль Луче. Він підкреслив, що тренер «Шахтаря» також «у наступні кілька днів користуватиметься допомогою фізіотерапевта у процесі свого відновлення. Він мусить навчити Мірчу Луческу, як дихати, щоб не відчувати болю через поламані ребра».

 Медичний директор Університетської клініки Драґош Вінеряну теж заявив, що післяопераційний стан Луческу хороший: «Він при тямі, вже спілкувався з родиною. Ще знаходиться у відділі інтенсивної терапії для уважного обстеження. Питання про наступні хірургічні втручання вже закрито.»

 Учора до Луческу не пустили нікого, крім його дружини та сина, Развана.

 Фахівці з клініки переконані, що Луческу зможе залишити її на власних ногах уже в середу по обіді. Наразі він у ліжку, під дією заспокійливого. Не виключено також, що наступної неділі, коли патрон «Шахтаря» Ринат Ахметов повернеться до Румунії, Луческу вирушить до Донецька разом з ним, якщо на це дозволять лікарі.

 Попри серйозність стану тренера, румунські журналісти сприйняли це з гумором.

 Журнал «Камікадзе» опублікував фото трамваю, пофарбованого у фотошопі на кольори київського «Динамо», зробивши алюзію на головного суперника «Шахтаря» в Україні і натякнувши, що його таким чином «атакували».

 У румунській мережі також з'явилось чимало анекдотів на цю тему:

 - Знаєте, чому не було офсайду в Луческу на момент зіткнення з трамваєм? Бо він був на лінії!

 - Іронія долі: Луческу має сім поламаних ребер ліворуч та три — праворуч. Чудова система гри, 7-3-0!

 - У команді, що оперувала Луческу, було 11 лікарів. Вони задіяли систему 1-4-3-3.

 - Знаєте, яка зараз найцікавіша інформація у футболі? Чи водій трамваю, що збив Луческу, вболіває за «Стяуа»! (Луческу був тренером «Рапіда», запеклого суперника «стелістів» — «ГПУ»).

 Водій трамваю, який був задіяний в аварії з Мірчею Луческу, не був тимчасово допущений до водіння після неї, бо досі перебуває під враженням події.

 - Хай Бог мені пробачить, але той водій ніби навмисне хотів мене вдарити! Я побачив його за десятки метрів і подумав, що від пригальмує. Адже мав достатньо часу», заявив у неділю Луческу Овідіу Йоаніцоая, директору «Ґазети Спортурілор». Такі заяви обурили водіїв трамваїв столиці, надто на лінії, де працює Маріан Барток, 48 років, який і збив авто тренера.

 - Маріан не помилився, - впевнені його колеги. - Може, Луческу й великий тренер, але водій з нього ніякий. Або ж йому здалося, що він видатний майстер футболу, і хай собі трамвай зупиняється! Якщо ти все одно винен, то бодай мовчи собі, а не звинувачуй даремно!

 Бартока знайти не вдалося. Він у поліції, дає свідчення, кажуть напарники.

 26 тонн має порожній трамвай того типу, що врізався у машину тренера. А коли наповнений людом, його вага може сягати і 50 тонн. В умовах, які були у п'ятницю, сльоти, дощу, брудної лінії, трамвай може ковзнути на 30 метрів, навіть якщо застосувати обидва гальма на швидкості 15-20 км на годину, кажуть спеціалісти.»

 Інша відома румунська спортивна газета «Проспорт» вийшла з заголовком «Водій трамваю належить до російської мафії», де відверто знущається з показів Луческу:

 «1. Чому водій трамваю не намагався його об'їхати, перейти на ґумові шини та проїхати асфальтом повз джипа Луческу?

 2. Якщо водій працює на трамваї вже 19 років, як заявляє, то чого не знає, що Іль Луче не підпадає під звичайні правила руху і що його треба пропускати всім, у тому числі й громадському транспорту?

 3. Чи правда, що водій має зв'язки з російською мафією?

 4. Чому Мірчі Луческу не забезпечили за кошти державного бюджету, машину поліції попереду та декілька мотоциклів супроводу?

 5. З погляду нового Закону про охорону здоров'я та заощаджень, було б потрібно провести виставу з 5-6 швидкими допомогами конкурентних фірм, що боролися б між собою на тендері, кому забрати пораненого Луческу?»

 Палата, у якій знаходиться Луческу, у 3D (за матеріалами румунської преси):

Мирча ЛУЧЕСКУ: «Показалось, что трамвай хотел задеть меня»

  • 06.01.12, 17:44

Мирча Луческу дал свой первый комментарий после аварии, в которой получил повреждения грудной клетки: - Трамвай мог избежать столкновения. Я заметил его за десятки метров и думал, что он будет тормозить, - цитирует Луческу gsp.ro. - Он имел достаточно времени. Бог простит меня, но мне показалось, что трамвай хотел задеть меня! Разговор состоялся еще до вчерашней операции, которая, по словам медиков из университетской клиники Бухареста, прошла успешно. Машинист трамвая, с которым столкнулся автомобиль Луческу: Полиция решит, кто виноват. После того, как Мирча Луческу заявил, что ему показалось, будто машинист трамвая столкнулся с ним специально, в румынской прессе появились и комментарии Мариана Бартока, который управлял трамваем в тот злополучный день. - Моя жена позвонила мне и сообщила об обвинениях Мирчи Луческу в мой адрес, - цитирует машиниста libertatea.ro. – Я скажу только одно: полиция решит, кто виновен в аварии. Напомним, что 6 января автомобиль, которым управлял Мистер, при повороте столкнулся с трамваем, и был отброшен в сторону, где задел еще одну машину. Добавим, что Мирча Луческу провел ночь после сделанной ему вчера операции нормально. Мистер отошел от наркоза. Идет обычный послеоперационный период. Жизненные показатели – а это пульс, давление, частота дыхания – в пределах нормы. www.kp.ua

Добрий вечір тобі...

  • 06.01.12, 16:10

Друзі, всім Веселих Свят та смачної куті!

Про кінематографію

Раніше, коли в мене ще не було інтернету я не був таким кіноманом як зараз. Хоча тепер сміло ним можу назватися. Просто вмію шукати хороші фільми. 1. Коментарі до фільму http://my-hit.ru/; 2 рейтинг сайту http://www.kinopoisk.ru/, пройтись по відомих акторах, в них всі фільми хороші, якщо вони звичайно не режисери. Я маю на увазі те, що зняв Том Хенкс, пародію на "Фореста Гампа" - "Ларрі Краун". Особли Клінт Істуд, кожен його фільм зачіпає, Квентін Таорантіно знімає задуже жорсткі фільми, а у Люкак Бессона тільки "Леон", "Ангел-А" та "Ее звали Никита".

Спочатку я думав як більшість що хороших кінострічок в 2000-них стали випускати набагато менше. Тільки думав, просто починав з фільмів 90-тих, але що більше дивився то почав розуміти що не всі бачили усі шедеври 2000-них,  зате фільми 90-тих вони могли переглянути, оскільки вийшли вони набагато раніше. Комедії стали зараз набагато тутпіші, що й подивитися не можна, не те що посміятися. І це навіть не "Ейс Вентура" що можна подивитися хоча б після роботи чи навіть "Тупий та ще Тупіший".

Тепер ж я вважаю, що в 2000-них фільм а ні трохи не гірші. На трилогію "Хресний батько" я б постав  трилогію про смерть Інкогніто. На "Індіану Джонса" - "Володаря кілець" чи "Піратів Капибського моря".

На протистоянння драм:

80-90:

"Человек дождя", трилогія "Крестный отец", "Леон", "День Сурка", "Куда приводят мечты", "Король-рыбак", "Зеленая Миля", "Криминальное чтиво", "Крты, деньги и два ствола",  жизнь прекрасна, "Американская истори Х", "Достучаться до небес", "Бойцовский клуб" , "Пролета над гнездом кукушки", "Матрица", "Запах женщины", "Пробуждение","Шоу Трумана", "Саймон Бирч", "Молчание ягнят", "Храброе сердце", Шестое чувство", "Семь", "Игра", "Титаник", "Спасти рядового Райана", "Адвокат дьявола", "Славные парни", "Бешеные псы", "Пятый элемент", "Привидение", "Бешеные псы", "Индиана Джонс", "Назад в бужущее, Король Лев, Балто " Дневник баскетболиста", "Ромео и Джульетта", "Человек в железной маске", "12 обезьян", "Интервю с вампиром", "Ее звали Никита", "Жанна Де Арк", "Реквием по мечте", 12 обезьян.

2000.

"Малхоланд Драйв", "Гран Торино", "Танствення река", трилогия Инкогинто, "Жизнь других", "Район №9", "Престиж", "Семь жизней", "Пираты карибского моря", "Начало", "Игры разума", "Большой куш", "Отступники", "Гладиатор", "Поймай меня", "Если сможешь" "Хатико: самый верный друг"(можна подивитися на різдво), "ВАЛЛ·И", "Как приучить дракона", "Рождественская история", "Пианист", Хозяин морей: на краю земли", "Остров проклятых", "Пираты карибского моря", "Хористы", "Нокдаун", "Я-легенда", "Темный рыцарь", "Эффект бабочки", "Авиатор", Банды НьюЙорка", "Человек, который изменил все", "Непокореный", "Легендарный", "Вечное сияние чистого разума", "Загадочная история Бенджамина Баттона", "Изгой", "Троя", "В погоне за счастьем",  "Всегда говори "ДА", "Дневник памяти", Счастливое число Слевина", "Друзья Оушена" "Мальчик в полосатой пижаме", "У меня рак", "Кровавій Алмаз" Жизнь Дэвида Гейла", "Король говорит!", "Терминал", "Код да Винчи", "Ангелы и Демоны", "Малышка на Миллион", "Колумбиана", "Потустороннее", "Подмена", "Флаги нашых отцов", "Аватар", "Трансформенри".

Мультфільми? 

Проти Короля Лева та Балто - Шрек, Історія іграшок, Льодяниковий період, Як приручити дракона. Зараз анімація значно перемажає, режисери намагаються вразити спц ефектами, що добре вийшло в Трансформерах та Аватарі.

Мій ТОП-10

1. Побег из Шоушенка

2. Реквием по мечте.

3. Зеленая Миля

4. Отступники

5. Леон

6. Достучаться до Небес

7. Семь жизней

8. Бойцовский клуб

9. Изгой

10. Начало

P.S. Це тільки ті що я бачив, деякі можливо просто забув, у мене в обрамному понад 100 фільмів відшукані за методами вище. Якщо хтось не знає що подивитися виберіть щось з цих фільмів, це драми, ну майже всі, і мали б сподобатися всім.

З Китаю втік дракон

  • 31.12.11, 20:07
В Україну в Новий Рік злий дракон з Китаю втік! Бо у нас є хліб та сало, там лише рисом годували. Ми дракошу пожалієм, він відразу подобріє, хай собі у нас літає, з НОВИМ РОКОМ ВАС ВІТАЄ!!!