Порівнюючи УПЛ та РПЛ...

Для більшості фанатів українського футболу найцікавішим матчем 11-того туру був Динамо Київ - Шахтар Донецьк, який закінчився дуже не очікувано - 0:0, хоча моїм прогнозом була безсумнівна перемога Динамо, оскільки матчі такого протистояння завжди виклали ажіотаж, проте закінчувались абсолютно без інтриги, бо перемагала та команда, яка була господарем, на полі звичайно інтрига була присутня: моменти, карточки, перепалки з гравцями та суддями... А от в результаті не було нічого аж на стільки не передбачуваного, за останні два роки Динамо одержало дві перемоги 3:0 у себе на ім. Лобановського, а "кроти" осилили перемогти Динамо лише двічі по 2:0. Але в таких от результатах  немає нічого дивного, оскільки  за клубами стоять дуже авторитетні люди брати Суркіси та Рінат Ахметов. Всі ми пам'ятаємо що було з суддею, який в 2004-тому дозволи Шахтарю перемогти Динамо у себе дома. Хто не знає, після цього він судив матчі лише Першої Ліги.
І так, моїм прогнозом була перемога Динамо, проте я не взяв до уваги, що і в Шахтаря і Динамо в турнірній таблиці однакова кількість набраних очок.
Друге, не менш цікаве дербі між харківським  Металістом та дніпропетровським Дніпром теж закінчилось непередбачувано, оскільки всі чекали на голову феєрію, яка була присутня останні роки, а отримали 1:0 на користь харків'ян. Хоча інтриги на полі було не менше, навіть більше: гол, два вилучення, перепалка, яка чуть не переросла в бійку, комбінуюча гра...
Порівнюючи ці результати з найцікавішими матчами РПЛ - в протистоянні між собою Зеніт, Локомотив, ЦСКА, Рубін, Спартак М, Анжі, а особливо такі матчі коли локомотив програючи 0:2 видер перемогу у Зенті 4:2, така ж вольово перемога Зеніта над Рубіном, коли той програвав 0:2 зміг видерти перемогу 3:2, також побиття середняків та аутсайдерів в декілька голів... На фоні всього цього наш чемпіонат може здатися примітивним, проте це не так!  Наївні та дурнуваті навіть починають порівнювати себе з РПЛ.
Дніпро - цікавий аналог команди РПЛ, вони так само підсилились різними зірками, а результату поки ноль, в них клінічна смерть в обороні, що можна суди ти й по матчах, про які я писав вище. Вони спроможні громити середняків та аутсайдерів РПЛ, спроможні битися між такими ж командами як вони, тобто не зіграними, з нульовим мікрокліматом та відсутністю мовного взаєморозуміння. Саме тому й в обороні такі проміжки, проте в атаці вони можуть щось створити за рахунок індевідульних якостей. 
Спартак влетів Легії, маленькій, проте міцній, Зеніт - АПОЕЛЮ, Анжі, за літо й осінь фактично помінявши весь склад, - Актобе, нехай лише в товариському матчі, й в матчі РПЛ Кубань, яка не представляє собою звичайну команду РПЛ, а просто відноситься до "міцненьких середнячків". Скоро ми зможемо побачити протистояння лідерів УПЛ та РПЛ і порівняти, хто сильніший Шахтар, з такими ж фінансовими можливостями, проте не використовуючи їх, чи [ГА]Зеніт - звичайна команда РПЛ, для якої досить міцний Шахтар, а саме за рахунок бразильського мікроклімату та зіграності, яку Луческу створював майже 10 років, може стати великою проблемою.
Таке вливання "бабла" мішає створити гарний мікроклімат, та й мотивація більшості зірок - гроші, ще один мінус. В таких команд немає морально вольових якостей і з нову ж в них можуть бути проблеми з "міцними середняками". 
Ці команди цікаві лише на фоні РПЛ та в протистоянні між собою.


Плюс коментарі, що до вилучень в матчі Металіст - Дніпро.



Вилучення Мандзюка по-ділу. Стик на швидкості - пряма червона. Денисов довго говорив щось судді, та й руками махав - жовта 100%. Червона -  залежно що він говорив. Плюс матч вже закінчився.

In My Humble Opinion blind

Виктор ЯНУКОВИЧ: «НСК Олимпийский - наша гордость»

Президент Украины побывал на строительстве главной арены Евро-2012 перед ее открытием + ФОТО

У п’ятницю, 23 вересня, Національний спортивний комплекс «Олімпійський» відвідав Президент України Віктор Янукович. Глава держави ознайомився із завершальним етапом реконструкції стадіону. Під час візиту Глава держави випробував новий газон головної спортивної арени України, двічі пробивши по воротам.

Окрім поля, Віктор Янукович також оглянув другий ярус трибун та  ВІП-ложі. «Вважаю, що на прикладі цього стадіони ми сьогодні маємо нагоду продемонструвати усій Європі та світу можливості нашої держави. Зараз ми можемо сказати, що це не гірший стадіон, аніж в будь-якій європейській столиці. Я був в Берліні та Лондоні, бачив тамтешні арени. «Олімпійський» – це наша гордість, це майбутнє наших клубів та українського футболу. Звичайно, ще є багато роботи, але вона вся на завершальних етапах. Над реконструкцією працює 2000 будівельників і я сподіваюсь, на відкритті ми їм всім подякуємо», – відзначив президент України.

Нагадаємо, що, загальнобудівельна готовність НСК «Олімпійський» склала 96%. На полі НСК «Олімпійський» завершились роботи з влаштування газону. Майже 800 рулонів натурального трав’яного покриття площею 8395 м2 розстелили за усього 8 днів. Повністю змонтовано системи дренажу, поливу та обігріву футбольного поля. На поле нанесено розмітку та встановлено футбольні ворота.

Завершено влаштування асфальтобетонних підготовчих шарів легкоатлетичних бігових доріжок та триває монтаж легкоатлетичних секторів. Повністю здійснено монтаж та оздоблення складок трибун, на яких встановлено усі 70 050 глядацьких сидінь.

За крок до завершення роботи з влаштування мембранного даху стадіону. На сьогодні на дах піднято усі 80 секторів мембрани, 73 з яких змонтовано повністю і ще 7 – в роботі. Паралельно ведуться роботи зі встановлення прозорих ETFE-куполів над підвісними розпірними конструкціями («парасольками»). 400 із 640 куполів вже закріплено на даху НСК «Олімпійський». Нагадаємо, що однією з функцій парасольок є забезпечення природного освітлення чаші стадіону. Саме тому, на відміну від напівпрозорої полімерної мембрани даху, підвісні розпірні конструкції будуть вкриті повністю світлопрозорою ETFE плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Змонтовано акустичне та світлове обладнання чаші стадіону, я також встановлено 2 найбільших в Україні відеотабло. Загалом на Київській арені буде 608 прожекторів. 380 з них – на вантовому кільці покрівлі і 228 прожекторів - безпосередньо під покрівлею на фермах Віренделя. Система озвучування чаші стадіону складається з 88 повнодіапазонних, 80 низькочастотних акустичних систем, встановлених під покрівлею стадіону, а також 126 підтрибунних гучномовців.

Повністю змонтовані внутрішньо площадкові та зовнішні інженерні мережі стадіону, по яких вже ведуться пусконалагоджувальні роботи. Завершується монтаж слабострумних мереж покрівлі.Крім того, стадіон підключено до міських мереж водопостачання, каналізації та теплопостачання.

У 42 кіосках фаст-фуду, розташованих на галереях нижнього та верхнього ярусів трибун завершено встановлення обладнання та внутрішні оздоблювальні роботи. На 100% готовий скляний фасад НСК «Олімпійський», довкола якого здійснено благоустрій території та влаштування зовнішнього огородження (окрім турнікетів). На завершальній стадії знаходяться оздоблювальні роботи в підтрибунних приміщеннях, монтаж спеціалізованого обладнання, влаштування системи доступу на стадіону (монтаж турнікетів) та влаштування зони TV-компаунду. На об’єкті цілодобово у 3 зміни задіяно до 2000 робочих .

На даний час не виявлено жодних факторів, що можуть негативно вплинути на вчасний термін введення об’єкту в експлуатацію. Відкриття стадіону призначено на 08.10.2011 р. Перший футбольний матч збірних України та Німеччини призначено на 11.11.2011  р.

Sport.ua з посиланням на www.nsc-olymp.com

Спасибо, Донбасс!

  • 19.09.11, 22:20
Спасибо жителям Донбасса 
за президента с автобазы, 
с образованием в три класса 
и не судимого два раза, 
за Украину для людей, 
за прокуроров и судей, 
за Крым в обмен на скидку к газу, 
за золотые унитазы, 
за плагиат, что виден сразу, 
за имидж глупой быдломассы, 
СПАСИБО жителям Донбасса!

Фанати Шальке обізвали Ноєра Юдою




 
На банерах писало:
«Ми сумуємо по Мануелю Ноєру. Помер між 2005-м і 2011-м». «Навіть Юду поважали більше за Ноєра». «Продав рідню за титули і бабло».

Україною правлять баньдюки!

Владелец Крымтеплицы побил арбитра ПЛ Украины во время матча
Депутат Верховной рады Крыма, директор СООО «Крымтеплица» и владелец одноименного Футбольного клуба Александр Васильев побил арбитра во время матча. Инцидент произошел 14 сентября, на стадионе СООО «Крымтеплица» (Симферопольский район) во время футбольного матча чемпионата Крыма по футболу между командами «Спартак» (п. Молодежное) – фарм-клуб «Крымтеплицы» и Гвардеец (с.Гвардейское). По словам очевидцев события, А.Васильев на 45-ой минуте матча после гола, забитого в ворота «Спартака», набросился с кулаками и нецензурной бранью на ассистента арбитра матча судью Премьер-лиги Украины Игоря Алехина и ударил его по лицу.

После чего игра была прекращена  по решению главного арбитра матча и судьи покинули поле.

По словам ассистента арбитра Игоря Алехина, инцидент произошел, потому что Александру Васильеву гол в ворота «Спартака» показался несправедливо засчитанным. «Ему показалось, что в том моменте, с которого команде забили гол, было «вне игры», – говорит И.Алехин.

Арбитр не обращался с заявлением в милицию и не собирается подавать иск в суд. Говорит, что надеется на органы футбольного правосудия. Теперь разбираться в конфликте будет Федерация футбола Крыма. «Я надеюсь, что Федерация футбола Крыма сможет разобраться в этом инциденте. Я написал рапорт, описал, как происходили события на поле. Федерация футбола приступила к расследованию», – рассказал Алехин.

Согласно регламенту Чемпионата Крыма по футболу, Контрольно-дисциплинарный комитет Федерации футбола Крыма проведет расследование, по результатам которого примет решение о применении дисциплинарных и штрафных санкций в отношении команды и президента футбольного клуба.

Связаться с самим Александром Васильевым «Центру» не удалось – на телефонные звонки он не отвечает.

 Отметим, что это уже не первый случай избиения арбитра во время матча депутатом ВР Крыма. В августе 2009 года на стадионе СООО«Крымтеплица» во время матча депутат Верховной Рады АРК Александр Мельник побил арбитра Сергея Ткаченко.

Sport.ua з посиланням на www.investigator.org.ua

Депутат ВР АРК утверждает, что не бил футбольного арбитра16.09.2011 13:35

Крымский депутат, президент и владелец футбольного клуба «Крымтеплица» Александр Васильев отрицает, что во время матча набросился с кулаками на ассистента арбитра. Об этом Александр Васильев заявил корреспонденту КИА.

Как рассказал депутат, он пытался объяснить ассистенту Игорю Алехину, что арбитры неправильно судят матч. «Я сказал, что он был неправ. Но чтобы я набрасывался с кулаками? <…> Боже упаси, чтобы я в своем возрасте еще набрасывался на молодого человека с кулаками», – заявил А.Васильев.

По его мнению, в ходе игры было предвзятое отношение к команде «Спартак» со стороны судей.

Напомним, Депутат Верховной рады Крыма, директор СООО «Крымтеплица» и владелец одноименного Футбольного клуба Александр Васильев побил арбитра во время матча. Инцидент произошел 14 сентября, на стадионе СООО «Крымтеплица» (Симферопольский район) во время футбольного матча чемпионата Крыма по футболу между командами «Спартак» (п. Молодежное) – фарм-клуб «Крымтеплицы» и Гвардеец (с.Гвардейское). По словам очевидцев события, А.Васильев на 45-ой минуте матча после гола, забитого в ворота «Спартака», набросился с кулаками и нецензурной бранью на ассистента арбитра матча судью Премьер-лиги Украины Игоря Алехина и ударил его по лицу.

После чего игра была прекращена  по решению главного арбитра матча и судьи покинули поле.

По словам ассистента арбитра Игоря Алехина, инцидент произошел, потому что Александру Васильеву гол в ворота «Спартака» показался несправедливо засчитанным. «Ему показалось, что в том моменте, с которого команде забили гол, было «вне игры», – говорит И.Алехин.

Арбитр не обращался с заявлением в милицию и не собирается подавать иск в суд. Говорит, что надеется на органы футбольного правосудия. Теперь разбираться в конфликте будет Федерация футбола Крыма.

Согласно регламенту Чемпионата Крыма по футболу, Контрольно-дисциплинарный комитет Федерации футбола Крыма проведет расследование, по результатам которого примет решение о применении дисциплинарных и штрафных санкций в отношении команды и президента футбольного клуба.

http://investigator.org.ua з посиланням на КІА

З таким рівнем інтелекту їх тільки на заміну Януковичу

Тони ПЬЮЛИС: «Я не знал, что Украина часть Европы»

- С прибытием в Киев вас! Кто приехал в Украину, кто не смог? - У нас есть сомнения по поводу двух игроков, фамилии которых я назвать не могу. Надеемся, что будем играть в оптимальном составе.

- Выйдет ли Питер Крауч? - Нет, он не прилетел с нами.

- «Динамо» - клуб с богатой историей. Ваша команда играет в Европе впервые за 37 лет, и при этом вы называете всех соперников «гадостью». - Я не знал, что Украина часть Европы (улыбается). Я уважаю всех трех наших соперников. У вашей команды огромный опыт игры в еврокубках, я читал историю «Динамо», читал о команде времен войны, о Великом тренере… В Украине знаю два больших клуба – «Динамо» и «Донецк».

- Как детально вы изучили «Динамо»? - «Динамо» - лидер чемпионата, имеет сильный коллектив. Мы смотрели их матчи против «Манчестер Сити» в прошлом сезоне, многие игроки до сих пор в обойме клуба.

- Опасаетесь ли Шевченко? - Андрей – великий игрок, игравший в Англии, он знает английский футбол. Шевченко – игрок топ-уровня.

- Устроит ли вас ничья? - Мы настраиваемся на победу в каждом матче. «Динамо» - фаворит нашей группы, но мы будем стараться побеждать.

- Какие цели перед командой в розыгрыше Лиги Европы? - Набраться еврокубкового опыта и получить наслаждение от выступлений в Европе.

Влад ДУДКА, Sport.ua

Вчера, 15 сентября, после пресс-конференции тренера Сток Сити Тони Пулиса украинским журналистам пришлось задержаться в конференц-зале, чтобы удовлетворить любопытство британских коллег, прилетевших на матч с Динамо, сообщает Динамомания.
Английские журналисты были уверены, что университет Шевченко названы в честь форварда Динамо
Представителей британских СМИ интересовало, насколько будет заполнен стадион, как горячо киевские фаны поддерживают свою команды - вполне обычные вопросы.
Но был и необычный вопрос - летя в Киев, наши коллеги изучили карту и путеводитель и нашли там несколько названий, связанных с фамилией Шевченко. Они были уверены, что и Киевский университет, и один из центральных бульваров нашего города названы в честь Андрея Шевченко и были очень удивлены, когда оказалось, что это не так.
Узнав о поэте Тарасе Шевченко, они извинились за свою ошибку, заодно попросив прощения за своего тренера, который на пресс-конференции выразил искреннее удивление тому факту, что Украина находится в Европе, а не в какой-нибудь другой части света [ранее Пулис назвал соперников своей команды по группе "гадостью", - авт]
"Не считайте нас высокомерными, - попросили коллеги. - просто это нормальная манера мышления в Британии - интересоваться тем, что происходит на острове и не интересоваться ничем другим".
Ранее защитник английского Сток Сити Райан Шоттон признался, что его команде ничего неизвестно об игроках Динамо, кроме Андрея Шевченко.
Напомним, сегодня, в четверг, 15 сентября, киевское Динамо стартует в групповом раунде Лиги Европы матчем со Сток Сити. Также стали известны комментаторы, эксперты и канал, которые будут освещать матч Динамо - Сток Сити.

АПОЕЛЬ - Зеніт. Тільки цифри

 Нагадаю, що АПОЕЛЬ переміг Зеніт(Росія), ти самим не сильно змінивши положення Донецького Шахтаря.


МЮ: Спеціальне тренування перед Бенфікою

Сер дуже суровий...

...поки не побачив Бербатова.


В нього своя форма.



Руні тролить Бербатову на рахунок номерів.



Тролінг вдався.



Вдався на славу.



Хлопці, у що граємо?



Хто менше заб'є, той Бербатов?



Суть та ж, правила інші.



Головне відбити, не хочу бути Бербатовим.(С)


Порту - Шахтар. Анонс(оновлено з фото)


Єдиний представник України в Лізі Чемпіонів Шахтар - поміряється силами з переможцем Ліги Європи( до речі, в групі зібрались три переможці ЛЄ ще Донецький Шахтар та пітерський Зеніт), одною з найцікавіших команд минулого сезону - Порту. Говорити чи це те Порту, чи ні, напевне, ще зарано. На разі відрізняється воно лише відсутніть Радмеля Фалькао, кращого гравця та бомбардира минулого сезону в складі Порту, кращого бомбардира ЛЄ та номінанта на нагороду "Злотий м'яч", який перейшов за 40 м. в Мадиридський Атлетіко. Також Порту втратило "нового Маурінью" - Андре Віллаша-Боаша, талановитого наставника якого переманив до себе Челсі, як колись Жозе Моуріньо. Це звичайно ж зіграє на руку "гірнякам". Також через дискваліфікацію не зможуть зіграти Гуарні, який міг би "пальнути" з далеку, та Роланду, якого Андре Віллаш-Боаш  намагався переманити до себе в Челсі, проте задовольнився Раулем Мейрелеш з Ліверпуля, теж португальцем, між іншим.  Слід відзначити, що в минулому сезоні в чемпіонаті команда не зазнала ні одної поразки - 27 перемог та 3 нічиї. Не менш міцна команда і в ігровому плані, новоспечений тренер "драконів" Вітор Перейра надає перевага такому ж атакувальному футболу, як і його попередник Віллаш-Боаш. 
Ні для кого не секрет, що наставнику Шахтарі Мірчі Луческу імпонує такому ж стилю, і навіть бере приклад з Португалії, роблячи ставку на перспективних бразильців, саме в бразильцях криється вся міць "гірняків", це - не тільки стабільна й якісна гра, якій багато хто може позавидувати, але й першокласний мікроклімат. Для "гірників" матчі в гостях видаються досить важкими, для цього досить повернутись до минулого сезону, де Шахтар на виїзді програв 1:5 Арсеналу і з таким ж рахунком Барселоні, 0:3 у Києві - Динамо.
Склади обох команду вгадати буде не легко. Луческу любить ротацію, у Порту ж багато трансферів і вони аж ніяк не для підсилення лавки. Слід вважати, що в складі Шахтаря ми побачимо Томаша Хюбшмана, якого містер любить приберегти саме для Ліги Чемпіонів чи Ліги Європи, з центром все ясно, вийдуть Жадсон та Фернандіньо, "крилами" будуть Коста та Віліан. Питання стоїть на вістрі атаки - є три варіанти, джокер Едуардо, Адріано - якому містер надає перевагу та дебютант Ліги Чемпіонів - Дентіньо, навряд чи, не поважаючий традиції Шахтар дасть йому просто так це зробити. Селезньов, щось мені підказує, одразу відпадає, а вийде скоріше за все Адріано. В обороні не менше питань: Погано зігрівши в складі збірної Шечук та Кучер , чи недавно відновлений Чигринський і більш атакувальний Рац? А може Гай.
Проте судячи з минулого сезону, коли Ракицький та Ярмоленко непогано зігравши за клуби, повністю провалили виступи за молодіжку. Думаю слід очікувати сюрпризу в складі, тобто того ж Чигринського. 
Зліва вгадати важче, скоріше Луческу надасть перевагу Шевчуку, у якого було більше практики. А може він беріг Раца спеціально для Європи? Зупинюсь на Шевчуку.
Дефур замінить дискваліфікованого Гуарні, Отаменді - Роланду.  Надасть Перейра переваго перспективному Клеберу чи Джеймсу? Обидва забили ужа по два голи в цьому сезоні. Слід очікувати, що Халк буде саме на вістрі атаки аби потріпати нерви українському центру оборони, а значіть - Джеймс буду правим відтянутим форвардом. В центрі передбачувано лідерів Моутіньо та Крістіана Родрігеса.
Флангами оборони будуть уругвайці Фусіле й Альваро Перейра.
 
4-2-3-1 і 4-3-3 - ці схеми відрізняються лише одним плеймейроком - Луческу такій схемі надав перевагу в основному в чемпіонаті, де потрібно багато атакувати, опорником - в ЛЄ/ЛЧ, саме для цього беріг такого дорогоцінного і єдиного опорника, по грі нагадуючого Анаталія Тимущука екс-гравця і капітана "гірників".
Прогнози давати не буду, лише поба удачі всім українським клубам які виступають на євро-арені та цікавого перегляду і багато голів всі вболівальникам.

Шахтар попробував Драгау:









ФОТО: Sport.ua

Місце: Порту, стадіон: Драгау.
Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)
Трансляція на каналі 1+1, 21:45.

Бокс на скупому каналі... проте це й недивно.

Не стільки мене дратувало те, що бій Кличко - Адамек показували в ніч з 10 на 11 вересня, не стільки мені заважали важкі повіки, як... РЕКЛАМА, вона була усюди й вискакувала навіть ПІД ЧАС БОЮ(!).
Це ще вже не вперше, футбольних вболівальників мучили й під час перегляду матчів Національної Збірної.
Сподіваюсь, у так званих спонсорів трансляції після цього РІЗКО ВПАДУТЬ продажі, якщо це не станеться вийде ще над спортом просто познущались, над вболівальниками теж. Пропоную запам'ятати назви товарів і більше їх не купляти.

P.S. Це й не дивно, адже 29% акцій належать ОРТ Москва.


Сторінки:
1
6
7
8
9
10
11
12
13
попередня
наступна