хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

7 міфів про пошук роботи

Изображение
1. Якщо у компанії немає активних вакансій, значить треба чекати, поки з'являться
Неправда - сьогодні перемагають проактивні. Щоб розповісти про себе, своє бажання працювати в конкретній компанії, не обов'язково чекати, поки з'явиться якась вакансія. Ви можете написати менеджеру безпосередньо, якщо ЗНАЙТИ його контакти, або звернутися через форму зворотного зв'язку прямо на сайті.

2. Резюме повинно бути нудним, як у всіх
Ні в якому разі. До переможців варто записати не тільки проактивних, а й тих, хто вміє ненав'язливо виділитися. Ви можете надати людяності своєму резюме, тим самим подвоїти свою майбутню зарплату. Розкажіть в ньому про те, як ви вирішите проблеми вашого майбутнього начальника - так ви і виділитися зможете і не перегнете палицю в креативності.

3. Супровідні листи ніхто не читає
Тому що їх мало надсилають. Ще як читають! Навіть самі роботодавці в тексті вакансії просять написати, чому повинні взяти саме вас, а мотиваційний лист як і раніше мало хто пише. Пам'ятайте, що саме супровідний лист допомагає виділитися красномовніше багатьох інших аргументів.

4. Самий відповідний кандидат - той, у якого найбільш підходящий досвід і найбільший стаж
Релевантний досвід вже не так важливий у багатьох сферах діяльності. Самий відповідний кандидат для будь-якої роботи - це, як правило, не та людина, яка робила ту ж саму роботу десь ще. Найкращий кандидат - це той, хто добре знає себе, куди рухається і чому.

5. Задавайте питання на співбесіді, тільки якщо про це запитають
А ось і ні. Уточнюйте, що для вас важливо, у рекрутера, навіть якщо у вас не питають про це. Можливість дізнатися більше про роботу - найменше, чого ви заслуговуєте. Хоча, якщо вашим зворотним зв'язком не цікавляться, швидше за все, вами не зацікавилися зовсім.

6. На співбесіді потрібно показати себе ідеальним кандидатом
Дивно, але ні. Якщо ви  будете  приховувати свої уразливості, рекрутер буде наполегливо їх шукати. У всіх нас є слабкі сторони. Розкажіть про  труднощі, які ви відчуваєте, і про те, як працюєте над ними. Це звучить свіжо і показує, що у вас вистачає впевненості обговорювати свої недоліки та шляхи до самовдосконалення.

7. Роботодавець - головний в процесі найму, він все вирішує
Частково так, але роботодавець не завжди одноосібно приймає рішення - він ще й поради може просити: у рекрутерів, HR-ів і навіть секретарів. Пам'ятайте і будьте ввічливі з усіма людьми, яких зустрічаєте на співбесіді.

Але цей міф може звучати і так: «HR - головний, він все вирішує». Рекрутери можуть бути вершителями доль і приймати рішення. І є випадки, коли варто обходити HR-ів при відправці резюме - перевірте, чи ваш цей випадок, і дійте.


Людей, які знають тверезу оцінку своїм умінням, завжди цінують більше, вони завжди більш затребувані, роботодавці за них борються. 
0

Коментарі