хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Тепер друком голограми може зайнятися домашній принтер

Вченим з університету ИТМО вдалося змусити домашній принтер друкувати голограми. Для цього чорнило були замінені діоксидом титану.

Спершу наночастки діоксиду титану були синтезовані кислотним гідролізом ізопропілата титану. Далі суміш була змішана з етанолом з метою зміни поверхневого натягу і в'язкості системи. Через 12 днів був усунений надлишок розчинника роторним випарником. Отриманий результат відрізняється чудовим показником в'язкості, необхідної для створення голограми.
Изображение
Для проведення експерименту вчені скористалися Canon Pixma IP 2840. Підклавши спеціальні поліетилентерефталатні плівки під ПАПІР, ЩО ДРУКУЄТЬСЯ , вони використовували стандартний картридж для розміщення розроблених чорнил. При цьому товщина шару діоксиду титану на папері становить не більше п'ятисот нанометрів. Зверху, з метою збереження, зображення було покрито невеликим шаром поліізобутілметакрілата.

Для створення стандартної голограми потрібне створення полімерного трафарету, який розміщується на сталевІий матриці. Саме вона необхідна для тиснення мікрорельєфу на зображенні. Створення одного голографічного проекту, враховуючи виготовлення матриці, займає щонайменше кілька днів.
0

Коментарі