хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Хобі - не дрібниця

Изображение
Спорт
 «Захоплення командними видами спорту зазвичай свідчить про те, що людина найбільше цінує спілкування. Для таких людей часто не стільки важливо в що грати, скільки - з ким. На роботі їм теж, як правило, важливіше поспілкуватися, ніж власне попрацювати і навіть заробити гроші.
Що стосується індивідуальних видів, спорт, де людина змагається з самим собою, з нормативами, з цифрами, зазвичай привертає тих, хто схильний самостійно ставити собі цілі і досягати їх. Таких людей можна назвати трудоголіками-одинаками. Вони швидше інтровертні, нетовариські і дуже наполегливі в будь-якій справі.
Якщо говорити про екстремальні види спорту, екстремали - найчастіше люди дуже владні. Вони не просто відчувають світ на міцність - вони ще й демонструють це оточуючим, прагнучи викликати у них почуття захоплення, подиву, заздрості, поклоніння. Вони люблять «малюватися» на публіці, щоб їх слухали і до них прислухалися, і часом можуть плести справжнісінькі інтриги, якщо це викличе круговерть емоцій навколо них ».
До того ж, нерідко (хоча далеко не завжди) захоплення спортом свідчить про те, що людина веде здоровий спосіб життя - з усіма наслідками, що випливають: рідше йде на лікарняний і витрачає менше часу на перекури.
Цікаво, що є компанії фінансового сектора, що представляють підприємницьку корпоративну культуру, які для позицій ключових співробітників розглядають перш за все кандидатів, які домоглися високих результатів у спорті. За логікою, що якщо людині вистачило завзятості, цілеспрямованості й витривалості досягти висот на такій нелегкій ниві, вони перенесуть ці якості і в бізнес.

А якщо в компанії є своя корпоративна команда - наприклад, футбольна, можливо, саме завдяки новачкові, якого хлібом не годуй - дай поганяти м'яч, нарешті вийде обіграти конкурентів на черговому турнірі і забрати жаданий кубок. А там, дивись, і першість на ринку.

 Творчість
 «Ті, хто займається індивідуальною творчістю, дуже схожі за складом характеру на спортсменів-одинаків, у них спостерігаються ті ж психологічні особливості. Але тут ще можна додати підвищену емоційність, чутливість і схильність ідеалізувати світ ».

Будь-яка творчість -  олійний живопис, валяння шерстю або квіллінг, свідчить про те, що людині вистачає терпіння, посидючості, зібраності, щоб виконувати цікаву для себе, але копітку роботу. До того ж використання хоча б на побутовому рівні елементів арт-терапії - прекрасний спосіб справлятися з втомою і стресом, що теж позитивно впливає на якість роботи.

А ще багато компаній застосовують захоплення своїх співробітників різними творчими техніками в командоосвітніх цілях. Для початку відповідальний - часто ейчар - збирає інформацію про те, хто що вміє, за допомогою корпоративного сайту або наживо. Потім співробітників запрошують провести майстер-клас по своєму напрямку, куди можуть прийти всі бажаючі. У деяких організаціях ця ідея настільки активно розвивається, що формуються справжні клуби за інтересами та заходи такого роду проводяться регулярно.

 Читання
 «Захоплення читанням, як правило, говорить про хорошу уяву, пристрасть до відкриття нових ідей, а також про розвинені здатності абстрагуватися і вибудовувати метафори».

Значний словниковий запас, широкий кругозір, вміння зрозуміло висловлювати свої думки - всі ці якості також відрізняють читаючих людей. До того ж, це прекрасна тема для обговорення на інтерв'ю - поговоривши про героїв улюблених книг і мотивації їх вчинків, можна доповнити картину вражень про претендента.

 Подорожі
 «Завзятих мандрівників можна назвати« емоційними ненажерам ». Вони постійно відчувають спрагу нових вражень, і заради незвичних емоцій іноді йдуть на ризик, забираючись в самі незвідані куточки планети або експериментуючи з екзотичною кухнею ».

Це також цінний досвід для компаній з мультинаціональним складом персоналу - більшість мандрівників відрізняє здатність легко знаходити спільну мову з представниками різних культур, вони мобільні і легко приймають зміни, легкі на підйом щодо всіляких відряджень і ротацій, особливо в міжнародному масштабі. Не кажучи вже про знання іноземної мови, а нерідко і декількох.

 Кулінарія
 «Люди, які захоплюються кулінарією, дуже уважно ставляться до деталей. Від такої людини не вислизне нічого, вона вміє вловлювати найменші зміни навколо себе: у поведінці людей, в робочих процесах, в одязі. Крім того, у них дуже добре розвинена інтуїція ».

Не кажучи вже про те, що часто люди, які вміють готувати, люблять пригощати своїми стравами, колег - в тому числі. А зі свіжими шоколадними мафінами навіть поганенька офісна кава, зварена в мікрохвильовці, здасться смачною і ароматною.

 Музика
 «Музика видає мрійливість, схильність переводити реальність в умовні, емоційні форми. Захоплені музикою часто демонструють чутливість до брехні, двозначності ».

При цьому захоплення музикою - поняття розтяжне. Може йтися як про те, що кандидат відволікається від мирської суєти, виконуючи твори Паганіні на скрипці, так і про те, що він досконало володіє технікою екстремального вокалу і співає в гаражній рок-групі. А може, людина просто любить ходити на концерти або слухати радіо. Однак якщо в колективі з'являється музикант, великі шанси, що на найближчому дні народження іменинник нарешті почує у виконанні «Happy birthday to you» хоч пару не фальшивих нот, що саме по собі приємно.

 Танці
 «Люди, яким близькі танці, сприймають світ через тіло, відчуття, тому їм простіше висловлювати свої думки і почуття за допомогою рухів, без слів. Але, крім того, танець є одним з головних способів сублімувати сексуальну енергію, тому часто в танці занурюються люди, яким бракує сексуальних відчуттів в житті ».

З точки зору офісного життя зазначити можливі переваги такого захоплення складно - все-таки в кабінетах співробітники танцюють не так часто, хіба що якщо укладена вигідна угода або улюблений шеф пішов у відпустку. Зате коли настане корпоративна вечірка, буде кому розбавити нескладне топтання на танцполі.

 Квітникарство
 «Як не дивно, квітникарі схоже езотерики. Квітникарі не просто вірять в те, що квіти - живі істоти, але і в передачу позитивної і негативної енергії від однієї живої істоти іншій, тому можна сказати, що такі люди схильні до містики, до пояснення багатьох фактів надприродними причинами ».

І якщо в штаті з'явиться квітникар, є ймовірність, що в офісі зможуть вижити якісь рослини, крім кактусів. А робочий простір в зелені виглядає набагато затишніше.

 Колекціонування
 «Колекціонери успішно поєднують в собі азарт, педантизм і комунікабельність. Чітке логічне мислення поєднується з любов'ю до гри, при цьому такі люди зазвичай люблять перебувати серед натовпу, адже там завжди є шанс наштовхнутися на джерело збагачення колекції ».

А ще нерідко колекціонери - це люди з широким кругозором і високим інтелектом. Щоб зібрати по-справжньому значну колекцію чогось (тих же класичних марок або монет), потрібно не тільки значні фінансові вкладення, але і терпіння, здатність доводити почате до кінця.

Історія
 «Захоплення історією говорить про несвідоме бажання захиститися від проблем сьогоднішнього дня. Історія - це щось стабільне, що вже відбулося. Вивчаючи її, ти як би занурюєшся в безпечні, надійні надра, де все передбачувано і визначено ».

При цьому людина, яка добре орієнтується в історичних подіях, пам'ятає більше ніж три ключові дати і знає імена історичних діячів крім Юлія Цезаря і Наполеона, швидше за все ерудована і має гарну пам'ять, вміє зіставляти факти і аналізувати інформацію. Всі ці аспекти важливі для широкого спектра посад.

 Театр
«Театр - це спосіб прожити безліч життів, тому захоплення акторською майстерністю може говорити як про допитливість, так і про якусь незадоволеність своєю реальною особистістю, можливе підсвідоме прагнення бути оціненим публікою, як інша людина, більш смішна або величніша, з більш героїчною або більш трагічною долею ».

Театр - поняття теж вельми відносне. Може йтися про цінителя класичних постановок або завсідників ультрасучасних закладів, де грають дивні мудрі спектаклі. А можливо здобувач і сам грає в аматорському театрі. Все це може свідчити про творчу, тонко натуру, але якщо людина добилася певних успіхів в грі на сцені - можливо, все-таки є сенс трохи затягнути інтерв'ю і задати пару-трійку додаткових питань, уважніше придивившись до невербальних проявів щирості.

 Риболовля, полювання
«Такі традиційно чоловічі види захоплень, як правило, пов'язані якраз з чоловічою самоідентифікацією. Простіше кажучи, на риболовлі чи полюванні ти «справжній мужик» і це приносить задоволення. Крім того, мисливці та рибалки часто схильні до спрощення і хобі надає їм можливість зануритися в первісні умови, де все просто і зрозуміло ».

 Комп'ютерні ігри
 «Геймери йдуть від реальності в світ, де можливості безмежні, і тим самим демонструють схильність шукати найпростіші варіанти з можливих. Залежно від типу ігор, які вважає за краще людина, вона може проявляти найрізноманітніші здібності: від логіки і довгострокового планування в стратегічних іграх до високої моторної реакції в іграх для пристроїв з сенсорним дисплеєм ».

Таке хобі рідко вказується в резюме, що легко можна пояснити. Проте, це захоплення величезної кількості людей різного віку, статі, кола інтересів, соціального стану ... Заняття цілком нейтральне. Воно не несе шкоди робочій  ефективності (звичайно, крім випадків, коли замість написання звіту кожні дві хвилини поливається віртуальна морквина або розігрується чергова партія в покер). І користі, здавалося б, не несе - хоча якщо у шефа нарешті з'явиться можливість в перерві поговорити з "соклановцем" наживо, він може з цим не погодитися.

 Світлини
«Захоплення фотографією говорить про здатність поєднувати внутрішній візуальний образ із зовнішнім, тобто людина може в звичайній обстановці розпізнати якісь закономірності, що дозволяють створити красиву картинку».

До того ж, якщо компанія не має коштів на найм професійного фотографа, на знімках з корпоративного торжества нарешті буде відображено щось крім ніг, стелі і гримас а-ля воскові фігури.

 Написання прози або віршів
 «Крім уяви тут явно спостерігаються здатність до зосередження на внутрішніх процесах і абстрагування від зовнішніх. Такі люди часто пересуваються по світу як би в півсні, більше прислухаючись до того, як відгукуються в їх душі всі зовнішні подразники ».

 Незвичайні хобі

 «Таке захоплення говорить про відкритість людини нового, про толерантність, сміливості, нехтуванні до умовностей і обмежень».

Чим тільки не захоплюються люди. В рейтинги самих незвичайних хобі увійшли любителі будувати карткові будиночки, стежити за номерними знаками поїздів, робити портрети з касетної стрічки ... А багато людей просто вміють відстежувати найновіші тенденції в тому, що їм подобається, і не втрачаючи й хвилини біжать їх переймати, будь то ебру (малювання на воді) або пір де бра (елементи фітнесу та балету). Велика ймовірність, що і на роботі ця людина намагається тримати ніс за вітром, стежачи за новими підходами у виконанні професійних завдань, що благотворно позначається на ефективності.

 Відсутність хобі

 «Відсутність хобі може говорити про дуже практичний менталітет, а також про високий мотив досягнення, коли робота сама по собі є захопленням людини. Але, крім того, відсутність інтересу до необов'язкових занять може бути ознакою стресу, депресії, душевної дезорієнтації ».

Дійсно, рядки під назвою «хобі» пустують з найрізноманітніших причин. Кандидат може просто не бачити зв'язку між посадою логіста, на яку претендує, і тим, що він плете кошики з лози. А можливо, не хоче про щось згадувати - раптом роботодавця відлякає захопленість боксом або він подумає, що фурошики - це щось непристойне.

У будь-якому випадку, про те, що наповнює життя здобувача поза роботою, є сенс запитати, якщо співбесіда все-таки відбудеться.
0

Коментарі