хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Гарний настрій...

Изображение
1. Хороший сон
Те, з чого починається кожне «доброго ранку» і «хороший день». Складно радіти життю, коли всі думки зайняті лише очікуванням нової зустрічі з подушкою. Експерти британської компанії Yeo Valleyрозрахували, що ідеальний час сну - шість годин і 15 хвилин.

2. Свіже повітря
Частіше провітрюйте кімнату і робочий кабінет, а якщо дозволяє погода, то нехай вікно залишиться відкритим. Коли клітини мозку насичуються киснем, організм з великим ентузіазмом підтримає вашу ініціативу залишатися щасливим, незважаючи ні на що.

3. Частіше ходіть пішки
Якщо ви живете недалеко від роботи, то виходьте раніше і краще потратьте трохи свого часу на дорогу, ніж зіпсуйте собі настрій в громадському транспорті. Якщо ж ви працюєте далеко від роботи, вийдіть на одну зупинку раніше і пройдіться пішки. У цьому відразу декілька переваг. Так, ви будете більше рухатися, що дасть додаткову дозу ендорфінів. Також відволічетеся від гнітючих думок.  Якщо ж ваш шлях пролягає через парк або сквер, то природа буде додатковим фактором, що підтримує ваш гарний настрій.


4. Додайте дню приємних ароматів
Це можуть бути ваші улюблені квіти, парфуми і т.д. Є й універсальні рішення, які сподобаються і оточуючим вас людям, наприклад, запахи цитрусових. Нанесіть кілька крапель ефірних масел лимона, апельсина або грейпфрута на зап'ястя або об'єкти робочого простору, і ваш день буде супроводжувати заряд бадьорості та оптимізму.

5. Творчість
Частіше відволікайтеся від робочих завдань, щоб зробити те, що підніме настрій. Найпростіший спосіб - почитати за обідом улюблену книгу. Або, наприклад, можна взяти набір кольорових олівців і розфарбувати чистий аркуш. До речі, занурення в цей процес в результаті допоможе вам визначити свій внутрішній стан, а заодно і виправити його.

6. Музика
Складіть набір плейлистів на кожен день і включайте найбільш підходящий.



7. Допомагайте іншим
Навіть невелика підтримка може стати тим, що змінить чийсь день, а разом з ним - і ваше емоційне самопочуття. Дарувати щось - не менш приємно, ніж отримувати.

8. Згадуйте про минулі досягнення
Коли здається, що ви йдете не туди, що провалів більше, ніж успіхів, частіше повертайтеся в своїй пам'яті до подій, коли все йшло, «як треба». Усвідомте, що ця щаслива людина з минулого і та, яка сьогодні занурена в сумні роздуми, - одна і та ж.

9. Мрійте про майбутнє
Рух вперед надихає. Уявляйте свою мету не як щось, що  не реалізовується, а як ваше здійсненне майбутнє, як мета, яка втілиться завдяки всьому, що ви робите сьогодні і зробите завтра. При цьому дуже важливо підтверджувати мрії діями: ви фіксуєте, що сьогодні зробили щось, що наблизило вас до реалізації мети, а, значить, мрія починає збуватися.

10. Живіть теперішнім
Минуле і майбутнє допомагає і підтримує, але і те, і інше - лише рамка того, що ви створюєте прямо зараз. «Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, thats why it's called the present» - зробіть це своїм девізом.

11. Будьте собою
Гра не своєї «ролі» сковує і зобов'язує відповідати. Але коли ви перебуваєте в гармонії з собою, не відчуваючи себе зобов'язаним відповідати чиїмось (або навіть своїм) очікуванням, все виходить саме - легко, просто і природно, а у вас звільняється енергетичний потенціал, який до цього витрачався на помилкові цілі. Безумовно, бути собою - не означає, що ви не повинні працювати над собою і пробачати собі свої ж недоліки, прокрастинацію або відсутність мотивації щось робити.


12. Посміхайтеся
Взаємозв'язок свідомості і тіла, внутрішнього і зовнішнього, дозволяє виявитися тому, що ми відчуваємо, через емоції. Але і зворотний зв'язок не менш сильний. Наприклад, відомо, що для впевненості в собі достатньо прийняти «впевнену позу», а щоб підняти настрій - посміхнутися. Візьміть ініціативу в свої руки і перестаньте чекати зовнішнього приводу для цього. До речі, робити над собою «зусилля» доведеться недовго: через п'ять хвилин ви відчуєте, що вам дійсно хочеться посміхатися.

13. Спробуйте щось нове
Будь-який новий, нехай навіть незначний, досвід допоможе відчути інтерес і наснагу. Підіть на роботу іншою дорогою. Заваріть незвичайний сорт чаю. Придбайте для гардероба щось в іншому стилі, ніж ви звикли носити кожен день, наприклад, яскравий шарф. Приготуйте нове блюдо. Зробіть звичкою можливість радувати і дивувати себе приємними дрібницями.

14. Перестаньте сперечатися
У світі існує безліч факторів, які відрізняють нас один від одного. Автор книги «Рецепт щастя: 7 ключів до нескінченної радості», американський лікар Діпак Чопра говорить, що бути нейтральним - значить бути щасливим. Звичайно, можна підняти з друзями дискусію про те, куди краще поїхати на вихідних. Або у виконанні якого актора персонаж вийшов найвдалішим. Загалом, з будь-якого приводу, який в підсумку тільки викличе сплеск гарного настрою. Безумовно, нейтральна позиція «працює» далеко не у всіх ситуаціях, особливо коли потрібно відстояти свою думку. Однак зменшити кількість непотрібних суперечок, які тільки зіпсують всім настрій, ви можете.

15. Помічайте хороше в усьому
У будь-якому дні є привід для радості,  навіть найскромніший, наприклад, смачна кава. Щодня, незважаючи ні на що, аналізуйте, що хорошого відбулося з вами за день. Адже саме з таких моментів і виходить хороший день....
0

Коментарі