хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Сонячний наступ.....

Изображение
Мешканці Чернівців і Луцька просять у петиціях встановити сонячні батареї для зменшення рахунків за електрику та газ. 

Зокрема, на сайті Чернівецької міської ради зареєстрована електронна петиція, яка закликає міську владу облаштовувати сонячні електростанції на пустуючих дахах будинків.

"Ефективне використання вільних площ та територій для «зелених» станцій дозволить обласному центру значно економити електроенергію», - зазначає автор петиції Олександр Михайлов. Станом на 24 квітня зібрано 15 з 250 необхідних підписів. Чернівчани мають ще 17 днів, аби підтримати звернення. 

Натомість у Луцьку з'явилася електронна петиція, у якій мешканці міста просять оголосити конкурс на встановлення об’єктів відновлювальної енергетики, передає Волинська правда

"Сонячні батареї та вітрові установки сьогодні вже не новина. І не тільки за кордоном. Чомусь лише в нас цього нема. Зате є величезні рахунки за світло і газ. Пропоную міській раді оголосити конкурс таких енергозберігаючих технологій для здешевлення електрики та газу в Луцьку», - зазначає авторпетиції Федір Товстанюк. 

Изображение
22 квітня, у столиці встановили першу лавку з вбудованою сонячною батареєю. Лавка встановлена на центральній вулиці – Хрещатику, навпроти входу в однойменну станцію метрополітену.
За допомогою вбудованої сонячної панелі від лавки можна буде зарядити телефон та іншу техніку. Для цих цілей в лавку вбудовані декілька USB-портів.Встановлена лавка є першою в своєму роді для Києва, і якщо ідея приживеться – буде не останньою

Изображение
42-річний мешканець Чернігівщини Ігор Дугінов розробив пристрій, що заміняє роботу людини та зробив його економним та екологічним. Ігор за фахом фельдшер-акушер, але зараз займається вирощування овочівЩоб полегшити роботу на землі, Ігор ще 20 років тому змайстрував першого мотоблока. Тоді це була дивина, а зараз такі самі, тільки китайського виробництва, є чи не в кожному дворі. 
– Хочу зробити тракторець, щоб і дружина могла ним їздити. На моєму «сонячному» мотоблоці вона теж їздить, але він важкий в управлінні – важить близько 200 кг, тож треба мати силу в руках, щоб їздити. А трактор буде потужнішим і сонячних панелей на ньому буде більше. Ще одна моя мрія, до якої ніяк не доходять руки, – встановити біогазову установку, щоб із органічних відходів отримувати добриво та біогаз (його можна перероблювати на електроенергію) і поставити в саду саморобну пересувну сушарку для фруктів, яка також працюватиме від сонця.

Изображение
Сан-Франциско зробило великий крок на шляху до своєї мети – до 2025 року на 100%забезпечити місто електроенергією за допомогою відновлюваних джерел. Там було прийнято законопроект, який вимагає встановлення сонячних панелей або сонячного водяного обігріву в нових житлових і комерційних будівлях.
Цей закон, який був одноголосно прийнятий міською спостережною радою, є, по суті, продовженням існуючого припису, який вимагає виділяти 15% дахів в нових будівельних проектах для сонячних установок.

Згідно з новою постановою, ці 15% площі будуть не тільки зарезервовані для сонячної енергії, а й повинні будуть насправді мати сонячні установки. Регулювання буде поширюватися тільки на нові будівлі, висотою менше 10 поверхів (що відповідає оригінальному припису), а так як для такого високорозвиненого мегаполісу, як Сан-Франциско, попит на новобудови, висотою менше, ніж 10 поверхів, не дуже високий, це не найсуворіша вимога.
Проте, це дуже символічний крок, що може допомогти створити прецедент для інших міст і сприятиме виробленню більшої кількості чистої електроенергії, наближаючи місто до головної мети.

Изображение
Сонячна енергія встановила в Великобританії новий рекорд. 9 квітня протягом 24 годин в країні приватні будинки і підприємства отримали більше енергії від сонця, ніж від спалювання вугілля
Вперше в історії країни на протязі всієї доби потужність сонячних енергетичних установок була більшою, ніж вугільних установок. На думку аналітиків, це символічна подія, яка показує, як за останні роки в Великобританії різко впав видобуток і використання вугілля, в той час, як сонячна енергія стає все більш популярною. Згідно з даними аналітичної компанії Carbon Brief, 9 квітня майже 29 гігават-годин енергії було створено за допомогою фотоелементів. Це близько 4% від загальнонаціональних потреб. При цьому вугільні електростанції в той же день виробили 21 гігават-годин.
Це перший подібний зсув в системі електропостачання. Сонячний прорив не міг відбутися без збільшення потужності сонячних установок. Проте, обвал у вугільній генерації був більш безпосередньою причиною, вважають експерти. За останні два роки кількість сонячних установок в Великобританії значно зросла. Фотопанелі генерують 12 гігават енергії, в той час як вся країна виробляє 80-90 гігават електрики. 
0

Коментарі