хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Ера сонця, 2000 ватне товариство, остання вугільна в шотландії..



У Швейцарії будують дім, фасади і дах якого будуть покриті сонячними панелями

У Брюттені, розташованому у швейцарському німецькомовному кантоні Цюріх, будують перший в світі самодостатній з точки зору енергозабезпечення дев’ятиквартирний будинок. 

Будівля площею 1000 м2 буде повністю незалежна від мереж електро-, тепло - і газопостачання та забезпечуватиме себе теплом і електрикою власного виробництва, використовуючи енергію сонця та енергію гідролізу, передаєEngineering

Фасад та покрівля «будинку майбутнього» будуть покриті тонкоплівковими фотоелектричними модулями, які не «блікують» і доступні в різних колірних рішеннях. Крім того, на покрівлі використовуються звичайні фотоелектричні модулі на основі кристалічного кремнію, які ефективніше тонкоплівкових. Контури будинку були спроектовані таким чином, щоб звести непродуктивні втрати енергії до мінімуму. 

Згідно з попередніми розрахунками, сонячна міні-електростанція потужністю 150 кВт у літній сонячний день за одну годину вироблятиме кількість енергії, якої вистачить на добу. Як результат, станція вироблятиме 100 000 кВт-год у рік при розрахунковому річному споживанні електроенергії 35 000 кВт-год. 

Изображение
Графен дозволить сонячним батареям виробляти енергію від дощу
Дослідники придумали, як зробити сонячні батареї ефективними для вироблення електроенергії навіть коли йде дощ. У науковому журналі Angewandte Chemie з'явилася стаття про роботу китайських вчених, які розробили новий підхід до створення сонячних елементів, які можуть працювати як від сонячного світла, так і від крапель дощу, передає порталsolarpanels.com.ua.
Для перетворення сонячної енергії в електрику команда з океанського університету Китаю і педагогічного університету Юньнань розробила високоефективні фотохімічні осередки Гретцеля. Для того, щоб вони могли виробляти енергію навіть від дощу, вони покрили ці сенсибілізовані барвником сонячні панелі супертонкою плівкою графена.
Графен характеризується своїми незвичайними електронними властивостями: він проводить електрику і багатий електронами, які можуть вільно переміщатися по всьому шару (делокалізований). У водному розчині, графен може пов'язувати позитивно заряджені іони з його електронами (кислотно-основна взаємодія по Льюїсу). Ця властивість використовується в процесах на основі графену для видалення іонів свинцю і органічних барвників з розчинів.


Изображение
У Швейцарії знижують енергоспоживання вдвічі завдяки житловим кварталам «2000-Ватного товариства»
Скоротити наполовину споживання енергії і при цьому не відмовлятися від звичного комфорту Швейцарії дозволяють житлові квартали, побудовані у відповідності зі стандартами «Товариства 2000-ВАТТ». 

Концепція збалансованого майбутнього, розроблена інститутом ETH Zurich, передбачає зниження середньостатистичного енергоспоживання на одну людину з 6200 Ватт до 2000 Ватт у годину, що відповідає рівню 1960 року, передає Swissinfo

Як запевняють цюріхські дослідники, досягти 2000-Ватного рівня енергоспоживання, яке забезпечує збалансоване і комфортне життя, можна завдяки новим технічним рішенням і підвищенню енергоефективності. 

В останні роки концепція збалансованого майбутнього поступово перетворилася на орієнтир і стала точкою відліку як для федеральних органів влади, так і майже для всіх кантонів. На даний момент більше ста швейцарських громад та муніципалітетів включили цю модель в тій чи іншій формі у свої стратегії та плани з переходу до сталого розвитку в галузі енергетики, а в деяких містах, таких, як Цюріх, Цуг і Аарау, такий курс був схвалений на референдумах. 

Зараз у Швейцарії будують дев'ять житлових комплексів, які претендують на отримання сертифіката відповідності за стандартом «2000-Ватного товариства».  На даний момент завершено зведення двох таких житлових районів, протягом 2016 року відповідні сертифікати повинні отримати і інші сім. Примітно, що всі проекти реалізуються на основі приватно-державного партнерства. 


Изображение
У Великій Британії завершили найбільшу в Європі сонячну електростанцію на воді

Найбільша в Європі сонячна електростанція на воді, яка розташована на водосховищі імені королеви Елизавети ІІ у графстві Суррей за вісім кілометрів від аеропорту Гітроу, готова до введення в експлуатацію. 

Проект, який передбачав встановлення понад 23 тисяч сонячних панелей на водній гладі площею у вісім футбольних полів, реалізував найбільший постачальник води у Великій Британії - компанія Thames Water спільно з фірмою Lightsource, передає Euronews

Як зазначає Анґус Беррі, головний енергетик Thames Water, якій належить водосховище, плавуча СЕС забезпечуватиме електроенергією водоочисний завод в середньому на 20%. 

Енергогенеруюча установка складається зі сполучених між собою 61 тис. понтонів, які утримують на місці 177 якорів. Електроенергія до розташованої у кількох кілометрах станції надходить по кабелях. Проектна потужність встановлених фотоелементів - близько 6,3 МВт. 

Изображение
Ера вугілля у Шотландії закінчилася: у країні закрили останню вугільну електростанцію

Вперше після 115 років, Шотландія спалила останній шматок вугілля, що пішов на виробництво електроенергії. Longannet, остання і найбільша вугільна електростанція в Шотландії, припинила свою діяльність в минулий четвер. Колись найбільший вугільний завод в Європі закрили після 46 років у присутності робітників і журналістів, які зібралися в головному залі управління, повідомляє reneweconomy.com.
«ОК, поїхали», – сказав один з робітників за момент до натискання яскраво-червоної кнопки, яка зупинила турбіни, що працюють на вугіллі, і забезпечують електрикою чверть шотландських будинків.


Закриття Longannet в 5-мільйонній Шотландії, свідчить про те, що вона прагне мати достатньо відновлюваних джерел енергії для живлення 100% свого попиту на електроенергію до 2020 року. В той час як Європа останнім часом знизила свої інвестиції у ВДЕ, Шотландія, рухається до досягнення цілей у «зеленій» енергетиці.
Виробництво електроенергії із ВДЕ зросло більш ніж удвічі з 2007 року і еквівалентно половині споживаної електроенергії. Цей підйом спричинений масовими інвестиціями у вітрові парки, які зробили Шотландію лідером відновлюваної енергетики в регіоні. Насправді, найбільший вітропарк Шотландії також є найбільшим в Сполученому Королівстві. Whitelee Windfarm поблизу Глазго має потужність в 539 МВт і генерує достатньо електроенергії для живлення близько 300 тисяч будинків.
0

Коментарі