хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Питання на співбесіді...

Як відповісти на три найкаверзніших питання...
1. Розкажіть про складну ситуацію на роботі і як ви з нею впоралися
Ставлячи це питання, роботодавець хоче побачити, що для вас є складною ситуацією, наскільки ефективно ви вмієте працювати в таких умовах і вирішувати проблеми. Перш за все, варто заздалегідь продумати кілька конкретних прикладів зі своєї кар'єри. Зверніть увагу не просто на складні моменти на роботі, а на ті ситуації, з якими ви успішно впоралися і які найкраще продемонструють ваші професійні навички і особистісні якості.
Описавши ситуацію, сконцентруйтеся на тому, що ви зробили, щоб її вирішити, який отримали результат і які висновки зробили. Бажано, щоб ці приклади були якомога тісніше пов'язані з тими обов'язками, які ви виконуєте або обов'язками, які передбачають посаду, на яку ви претендуєте.
Експерти радять уникати прикладів проблемних ситуацій, причиною яких стали ви самі, наприклад, якщо ви зірвали терміни, переплутали щось або допустили помилку.

2. Де ви бачите себе через 5 років? / Яка ваша кар'єрна мета?
Будь-який роботодавець хоче бачити у себе мотивованого і зацікавленого співробітника. Тому, ставлячи це питання, він хоче зрозуміти, наскільки ваші кар'єрні плани можна порівняти з вакансією, і, відповідно, визначити, наскільки ви будете захоплені роботою, як довго плануєте працювати в компанії.
Відповідаючи на це питання, постарайтеся продемонструвати якомога більше ентузіазму і по можливості показати зв'язок між вашими професійними планами і цією посадою, а також чому ви розглядаєте цю вакансію як важливий елемент кар'єрного шляху.

3. Опишіть вашу ідеальну роботу
Це питання, як правило, задають, щоб зрозуміти, що вам подобається і не подобається в роботі і, відповідно, наскільки ваші цінності збігаються з цінностями компанії. Якщо ви не знаєте, з чого почати при підготовці до цього питання, подумайте, які елементи у вашій роботі вам подобаються найбільше (наприклад, можливість творчої реалізації, робота з людьми, самостійність і т.д.). В ідеалі - потрібно зробити акцент на тих елементах, які мають зв'язок з тією позицією, на яку ви претендуєте, і показують роботодавцю вашу мотивацію і зацікавленість.

Фотография
Відповідаємо  на питання про книги....
1. «Яку останню книгу ви прочитали?»
Це питання на загальний розвиток кандидата і виявлення його прагнення розвиватися професійно. Чи знаходите час на читання взагалі, читаєте тільки професійну літературу або, навпаки, в книгах віддаєте перевагу  всьому, крім професійного розвитку?
Не потрібно складати список літератури, який, як вам здається, зробить вас розумнішим в очах менеджера з персоналу. Краще назвіть дві книги, які ви дійсно недавно читали: одну професійну і одну художню. Тим самим ви покажете, що розвиваєтеся не тільки як фахівець, але і як особистість.

2. «Яку книгу ви зараз читаєте?»
Краще, щоб ви відповіли на таке запитання якомога швидше, не зволікаючи. Він з'ясовує ваші нинішні життєві пріоритети. Якщо ви перебуваєте в пошуку роботи та нових знань, читаєте професійну книгу, яка має відношення до області, працювати в якій претендуєте, - здорово, сміливо називайте. Якщо, не дивлячись на зміну діяльності, читаєте класику і щось для душі - теж здорово, значить ви досить впевнені професійно.
Головне - щоб читання або прослуховування аудіокниг знаходили місце у вашому житті як таке.

3. «Ваша улюблена книга в дитинстві?»
Наївне на перший погляд питання насправді зі складною технологією. Задано може бути так:

Ви любите читати бізнес-літературу?

- Що вам особливо сподобалося з останніх публікацій?

- А в дитинстві яка книга була улюбленою? А герой який?


Дитинство - поняття розтяжне. Хтось згадає «Золоту рибку», хтось «Дядю Стьопу», а хтось «Майстра і Маргариту» або «Шерлока Холмса» з більш пізнього дитинства, так скажемо. Але це має невелике значення, тому що рекрутери примудряються черпати інформацію з будь-якої відповіді і підбирати тих, з ким, як здається, по шляху. Кому-то попелюшки потрібні, а комусь ті, хто не вірить в успіх з мінімальними витратами поту і крові.

4. «Яку книгу ви рекомендували б прочитати?»
Також популярна інтерпретація питання про улюблену книгу. Так рекрутер намагається дізнатися справжні інтереси, про які не запитаєш безпосередньо. Технологія дещо невдала, тому що радити потрібно виходячи саме з інтересів того, хто запитує, але вона все одно використовується.
Тут радимо вибрати книгу, яку ви щиро любите, яка справила сильне враження на вас в свій час і про яку компетентно можете сказати, чому саме її рекомендуєте. Ну і пам'ятайте, що це питання скоріше не стільки про книгу, яку ви обираєте, скільки про вас. Тому бажано, щоб чтиво не було матеріалом ще шкільної програми.
0

Коментарі