хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

На що ми тратимо наші "злидні"!

<p>Треть заработанного уходит на бензин и "вредные привычки"</p>

Найбільше грошей люди витрачають на бензин, алкоголь і сигарети, а на меблі та килими йде мінімум
За перше півріччя середній українець залишив в магазинах 5160 гривень, або приблизно п'яту частину свого заробітку, підрахувала Держслужба статистики. Це приблизно 850 грн на місяць.
З них 42% пішло на купівлю продуктів, а 58% на придбання промтоварів. Рік тому українці витрачали менше - 4 679 грн, а витрати співвідносилися як 43 і 57% відповідно.
Насправді українці, звичайно, витрачають більше, але не всі їх витрати можна порахувати. Як роз'яснили нам у Держстатистики, вони враховують витрати громадян тільки в тих торгових точках, де видають товарні чеки, і не враховують покупки на базарах.
Адже витрати по окремих позиціях (яйцям, м'ясу, молокопродуктам, овочам), - в 2-3 рази вище, ніж витрати магазинні. Так, за даними Держстату, за півроку кожен з нас придбав всього 20-25 яєць (витрати на них - 35 грн при середній ціні десятка 12-17 грн). Насправді ж, за підрахунками учасників ринку, середній українець їсть на рік 220 яєць, тобто 80% цього продукту він купує на ринку.
"З продуктів більш репрезентативні статдані по бакалії, тютюну, спиртному, ROSHENу. Тобто тому , що не продається (спиртне, тютюн) або мало продається на ринках, - пояснив нам економіст Віктор Лисицький. - У непродовольчій сфері статдані також точні, так як покупку цих товарів, як правило, оформляють офіційно ".
ЗВИЧКИ ЗМІНИЛИСЬ. Президент Украналітцентра Олександр Охріменко, проаналізувавши дані, робить висновок, що життя і звички пересічного українця за рік серйозно змінилися.
"Нафтопродукти за рік подорожчали майже вдвічі, а витрати населення на них збільшилися всього на 14%. Тобто люди стали менше їздити на своїх автомобілях  або використовують більш дешеве паливо, - розповів нам Охріменко. - Зростання витрат на ліки на 30% пояснюється тим, що вони серйозно подорожчали, а економити на здоров'ї, на відміну від поїздок, навряд чи вийде. А ось автомобілів купують набагато менше: бачимо падіння витрат на них з 7,2% до 5%. Цікаво, що залишилися колишніми витрати на молокопродукти та " шкідливі звички ". Пояснення просте - покупці перейшли на більш дешеве молоко, сири, сметану, масло, а також спиртне і сигарети. Але хочеться вірити, що курити і пити стали менше (це вже точно - ні! , власне спостереження)".
Експерти прогнозують, що якщо гривня залишиться стабільною (до виборів від сили) і не буде нових потрясінь в економіці (сумніви беруть, аж грім гремить), то в 2016 році рівень споживання товарів мало зміниться (красти будуть більше - їсти щось треба). "Люди вже звикли себе обмежувати (та ну?!). Але за рік життя стало набагато гірше (здивував!!!)", - резюмує Охріменко


7381АК
0

Коментарі