хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

4 принципи стійкості

естественный шаг принципы устойчивости: Устойчивое развитие

Шведський лікар Карл-Хенрік Роберт (Karl-Henrik Robert) запропонував новий, більш науковий підхід до питань, пов'язаних зі сталим розвитком. У концепції, яку він назвав Natural Step доктор Робертс визначив чотири вимоги до сталого суспільства.
 
1. Природний світ не повинен піддаватися впливу підвищеної концентрації речовин, витягнутих з земної кори (таких як корисні копалини, нафта, газ та ін.)
 
2. Природний світ не повинен піддаватися впливу підвищеної концентрації речовин, що виробляються людством, таких як поліхлоровані дифеніли (ПХД), інсектициди, ядерні відходи, та інші хімічні речовини або сполуки, що не зустрічаються в природі.
 
3. Природний світ не повинен піддаватися впливу, що приводить до зниження його здатності до відновлення (таких як надмірний вилов риби в океані, знищення (ерозія) верхнього шару грунту, тотальна вирубка лісів, розробки з повним видаленням гірських вершин та інші подібні заходи.
 
4. Людство не повинно бути в таких умовах, які систематично позбавляють людей можливості для задоволення своїх потреб (особливо у крайній убогості).
 
Ці принципи не є догмами, яким необхідно жорстко слідувати, а скоріше компасом, який може вказати, наприклад, підприємцям і власникам бізнесу, курс на вивчення своєї компанії в новому світлі, щоб вони могли визначити для себе як вибудувати всі процеси відповідно до принципів стійкості.
 
Одним з етапів цього процесу можна назвати - візуалізацію ідеального природного аналога товарів і послуг, які будуть відповідати принципам стійкості. Від цього ідеалу в зворотному порядку до наявного продукту вибудовуються ті кроки, які необхідно зробити, щоб досягти ідеального аналога.
 
Концепція "Natural step" була взята на озброєння багатьма компаніями по всьому світу з метою глобально змінити підхід до управління.
Слідуючи цим шляхом, можна зробити так, щоб будь-яке виробництво стало екологічним.


7381АК
0

Коментарі