хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

10 дивовижних містичних книг!

1. Ренс Риггз - "Будинок дивних дітей

"Шістнадцятирічний Джейкоб з дитинства звик до розповідей свого діда про його юність на далекому Уельському острові, у притулку для дивних дітей: про чудовиськ з потрійними язиками, про невидимого хлопчика, про літаючу дівчинку... Єдиним побічним ефектом цих вигадок були нічні кошмари, що мучили підлітка. Але одного разу кошмар увірвався в його життя, убивши діда наяву ... 

2. Джо Хілл - "Коробка у формі серця"

Наша вам порада: ніколи не купуйте через Інтернет привида. Тим більше якщо до нього в навантаження додається його улюблений чорний костюм. Інакше з вами може трапитися в точності така ж історія, яка сталася з Джудом Койном, знаменитим рок-музикантом, у благословенній країні Америці. Попавшись на мережеву вудку і зробивши нещасливе замовлення, одного разу він отримав посилку - коробку у формі серця з вищезазначеним костюмом всередині. Краще б він цього не робив ... Ця книга - один з найбільш очікуваних проектів року. Книга, права на екранізацію якої купили задовго до її виходу.Книга-містифікація. Автор цієї книги всіляко приховував своє справжнє ім'я, і тільки зараз світ дізнався, що за непримітним ім'ям Джо Хілла ховається син одного з найзнаменитіших і продаваних письменників сучасності. 

3. Діана Сеттерфілд - "Тринадцята казка"

"Тринадцята казка" Діани Сеттерфілд - визнаний шедевр сучасної англійської прози, книга, що відкрила для широкої публіки жанр "неоготики" і змусила англо-американських критиків заговорити про повернення золотого століття британського роману, овіяного іменами Шарлотти і Емілі Бронте і Дафни Дю Морье. Дебютний роман скромної вчительки, права на який були куплені за небувалі для  автора- початківця гроші (800 000 фунтів за британське видання, мільйон доларів - за американське), обігнав за продажами бестселери останніх років, був моментально перекладений на кілька десятків мов і удостоївся від рецензентів почесного імені "нової" Джейн Ейр ".

 Маргарет Лі працює в букіністичній лавці свого батька. Сучасності вона надає перевагу Діккенсу і сестрам Бронте. Тим більше здивування Маргарет, коли вона отримує від самої знаменитої письменниці наших днів Віди Вінтер пропозицію стати її біографом. Адже нітрохи не менше , ніж своїми книгами, міс Вінтер знаменита тим, що ще не сказала жодному інтерв'юеру ні слова правди. І ось перед Маргарет, що опинилася в стінах похмурого, населеного примарами минулого особняка, розгортається в буквальному сенсі слова готична історія сестер-близнюків, яка дивним чином перегукується з її особистою історією і поступово підводить до розгадки таємниці, що зводила з розуму багато поколінь читачів, - таємницю "Тринадцятої казки" ... 

4. Енн Райс - "Інтерв'ю з вампіром" 

Вампірська психодрама, створена "посланницею окультного світу" Енн Райс, стала воістину класикою не тільки жанру, але й світової літератури. Історія вампіра, розказана ним самим у порушення всіх заповідей, заворожує з перших сторінок.Гіпнотичний голос оповідає про життя і нежиття і, немов уві сні, переносить слухача то на плантації Луїзіани, то в Париж XIX століття, то в крихітне прикарпатське сільце ... Невже мешканці Світу Темряви - це втілення  зла - здатні, подібно смертним, страждати і радіти, любити і ненавидіти, вічно шукати відповіді на вічні питання? 

5. Карлос Руїс Сафон - "Гра ангела" 

Роман, який критики усього світу порівнювали з творами Едгара По, Михайла Булгакова та Артуро Перес-Реверте. Автора, якого називають "Стівеном Кінгом для європейських інтелектуалів".

Дивна історія Давида, молодого журналіста з "міста магів і алхіміків "Барселони, якому таємничий видавець, підозріло змахує на одного з прісних Князя Темряви, замовляє якусь Книгу ... 

Чим не останній спосіб прославитися для людини, яка перетворила твір одного в шедевр, але не зуміла написати шедевр власний, втратив кохану жінку і помирає від невиліковної хвороби? Але всі, хто намагався написати Книгу до Давида, вже загинули при загадкових обставинах. Усі, хто був хоч якось пов'язаний з процесом написання, - теж. Чому це сталося? Чому продовжує відбуватися? Як тільки Давид намагається знайти відповідь на ці питання, - йому відразу стає ясно: Темрява не любить, коли смертні вторгаються в її межі ... 

6. Еліс Сіболд - "Милі кістки"

 "Шостого грудня тисяча давятьсот сімдесят третього року, коли мене вбили, мені було чотирнадцять років" - так починається ця трагічна історія. Загибла - головна героїня Сюзі Селмон - пристосовується до життя на небесах і спостерігає зверху за тим, як її вбивця намагається замести сліди, а сім'я - звикнутися з втратою ... Але ця сильна, драматична книжка не про вбивство,  не про насильство, а про життя. Життя після смерті. Життя тих, хто залишився. Напевно, тому вона написана такою напрочуд світлою мовою. 

7. Ден Сіммонс - "Терор" 

У 1845 році експедиція під командуванням досвідченого полярного дослідника сера Джона Франкліна відправляється на судах "Терор" і "Еребус" до північного узбережжя Канади на пошук Північно-Західного проходу з Атлантичного океану в Тихий - і безслідно зникає. Пошуки її затягнулися на декілька десятиліть, відомості про її долю збиралися буквально по крупицях, і досі картина того, що сталося рясніє білими плямами. 

Ден Сіммонс, знаменитий автор "Гіперіона" і "Ендіміон", "Илиона" і "Олімпу", "Пісні Калі" і "Темної гри смерті", пропонує свою версію подій: головну загрозу для експедиції становили не нищівні обійми льоду, не холоднеча з завірюхою і не зіпсовані консерви - а невідоме велетенське чудовисько, ніби виткане зі снігу та полярного мороку. 

8. Ширлі Джексон - "Примара будинку на пагорбі" 

"Будинок,  божевільний, стояв на відшибі серед пагорбів, укладаючи в собі темряву ... І те, що мешкало всередині, мешкало там на самоті ..." Початок книги якнайбільше відповідає духу знаменитого твору Ширлі Джексон, визнаного багатьма, включаючи Стівена Кінга, найважливішим твором літератури жахів XX століття.

Старовинний особняк на пагорбі приносить його мешканцям тільки горе.Власники відмовляються в ньому жити, літня пара, що наглядає за будинком, не ризикує залишатися тут на ніч. За будинком міцно закріпилася репутація обителі привидів. І ось одного разу тишу будинку порушує галаслива компанія візитерів. Доктор Монтегю, дослідник паранормальних явищ, знімає на літо особняк для вивчення феноменів,  що відбуваються там . Ніхто з прибулих не може навіть припустити, яким кошмаром завершиться ця поїздка. Популярність книги закріпили дві її екранізації - режисера Роберта Уайза (1963) і Яна Де Бонт за участю Стівена Спілберга (1999). 

9. Айра Левін - "Дитина Розмарі"

 Більше всього на світі Розмарі мріє про дитину. Здається, щастя зовсім близько - вони з чоловіком знаходять чудесну квартиру у старовинному будинку, Гай несподівано отримує роботу. Але майбутня мати з жахом розуміє, що за подарунки долі доведеться заплатити непомірну ціну: вона впевнена, що чоловік пожертвував душею їх ненародженої дитини заради кар'єри.Розмарі не сумнівається, що її сусіди - ексцентричне  літнє подружжя - слуги диявола, і саме вони втягнули Гая в сатанинську змова ... 

10.Стівен Кінг - "Воно"

 У маленькому провінційному містечку Деррі багато років тому сімом підліткам довелося зіткнутися з непроглядним жахом - живим втіленням пекла. Пройшли роки ... Підлітки подорослішали, і ніщо, здавалося, не віщувало нової біди. Але кошмар минулого повернувся, невідома сила повернула сімох друзів назад, в нову битву зі Злом. Бо в Деррі знову ллється кров і безслідно зникають люди. Бо повернулося породження нічного кошмару, настільки неймовірне, що навіть не має імені ...



Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a10-divovizhnikh-mistichnikh-knig/

0

Коментарі