хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

10 прекрасних книг про становлення духу!

1. Деніел Кіз - "Квіти для Елджернона"
 
"Квіти для Елджернона" Деніела Кіза входять в програму обов'язкового читання в американських школах. Це єдина історія в жанрі наукової фантастики, автор якої був двічі нагороджений спочатку за розповідь, а потім за роман з однією і тією ж назвою, героєм, сюжетом.
Тридцятитрирічний Чарлі Гордон - розумово відсталий. При цьому у нього є робота, друзі і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь в небезпечному науковому експерименті в надії стати розумним ...
Ця фантастична історія має вражаючу психологічну силу і змушує задуматися над загальнолюдськими питаннями моральності: чи маємо ми право ставити один над одним експерименти, до яких результатів це може привести і яку ціну ми готові заплатити за те, щоб стати "найрозумнішим"? А одиноким?
На питання, які піднімали ще М.Булгаков в "Собачому серці" і Дж.Лондон в «Мартін Іден», Деніел Кіз дає свою однозначну відповідь.
 
2. Томас Манн - "Чарівна гора"
 
Історія про мешканців дорогого туберкульозного санаторію в Швейцарських Альпах, де час тече непомітно, життя і смерть як би втрачають сенс і значимість, а найдрібніші нюанси людських відносин, навпаки, набувають хворобливої гостроти.
Любов, веселощі, дружба, ворожнеча, ревнощі - для мешканців санаторію всі ці почуття немов відзначені тінню небуття.
Хтось із них одужає і назавжди покине Альпи. Хтось помре.
Але ніхто ще не знає, якою буде його доля ...
 
3. Джордж Оруелл - "Хай живе фікус!"
 
Поет повинен бути голодний?
Генію необхідно зневажати "міщанський затишок"?
Забезпеченість, радість буття і матеріальне благополуччя вбивають істинний талант?
Молодий літератор Гордон Комсток звик вважати ці істини святими і непорушними.
Він не тільки не шукає успіху і благополуччя - він оголосив їм війну.
Але одного разу доля грає з Гордоном кепську штуку.
Він попросту ... закохується. У саму звичайну, зовсім богемну дівчину.
Так починається його шлях ... чи то до творчого самознищення, чи то до звичайних радощів людського буття ...
 
4. Герман Гессе - "Деміан"
 
Тільки-но з'явившись на книжковому ринку в 1919 р, роман найбільшого прозаїка, поета, есеїста, одного з класиків німецької та світової літератури Германа Гессе "Деміан" відразу завоював величезну популярність. Томас Манн писав: "Незабутньо електризуюча дія, викликана незабаром після Першої світової війни романом" Деміан ", твором, який з нещадною точністю зачепив нерв епохи і викликав вдячне захоплення цілого покоління молоді ..."
 
5. Чарлз Діккенс - "Великі надії"
 
Роман, який витримав неймовірну кількість екранізацій і театральних постановок і ліг в основу культової усучасненої версії з Гвінет Пелтроу і Робертом де Ніро в головних ролях.
Історія Піпа - хлопчака з простої селянської родини, який неждано-негадано отримав можливість "вибитися в люди" і ввійти в краще лондонське суспільство, і Естелли, яку опікунка - напівбожевільна аристократка - зробила знаряддям своєї помсти, виростивши з неї фатальну красуню, що розбиває чоловічі серця , заворожує читача з перших сторінок,  обрамляють її колоритні і яскраві картини вікторіанського Лондона 
 
6. Антуан Де-Сент Екзюпері - "Цитадель"
 
"Цитадель" - найбільше творіння Антуана де Сент-Екзюпері, вершина його художньої філософії. Ця потужна, незламна часом літературна фортеця зводилася письменником протягом довгих років з максимальною віддачею і нескінченною любов'ю, вона виросла на міцному фундаменті раніше створених творів і стала підсумком усієї його творчості.
 
Оскільки "Цитадель" не була завершена (сам письменник завжди повторював, що не завершить її ніколи) і книга виявилася дуже об'ємною і складною для прочитання, французький літератор Мішель Кенель на прохання родини Сент-Екзюпері зробив спробу вдосконалити твір, провівши деякі скорочення і вилучивши повтори , тим самим яскравіше виділивши всі художні достоїнства. Новий варіант виявився більш доступним і популярним, допоміг наблизити читачів до цього неповторного шедевру великого письменника-зодчого, що будує в серці кожного непорушну цитадель. Відредаговане видання "Цитаделі" вже стало бестселером у Франції.
 
 
7. Річард Бах - "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон"
 
Річард Бах - знаменитий американський письменник, льотчик, нащадок Йоганна Себастьяна Баха. Він автор численних книг, 
 вже тільки однієї філософської казки "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон" виявилося достатньо для того, щоб письменник назавжди увійшов в "Зал Слави" світової літератури.
Змінюються покоління читачів, але "Чайка ..." рік за роком входить в десятку найпопулярніших книг світу.
 
8. Джеймс Джойс - "Портрет художника в юності"
 
Джеймс Джойс - класик англо-ірландської літератури, який надав колосальний вплив на прозу XX ст. В історію світової літератури він увійшов як автор роману "Улісс", що став "євангелієм" модернізму і поклав початок літературі "потоку свідомості". Роман "Портрет художника в юності" з надзвичайною гостротою і яскравістю малює внутрішній світ молодої людини, самотнього поета і філософа Стівена Дедала, в якому вгадується сам автор.
 
9. Емма Донохью - «Кімната»
 
П'ятирічний Джек все своє життя провів в одній кімнаті. Ця кімната була цілим світом для нього і в'язницею для його матері, в якій вона перебувала ось уже сім років. Тут вони грали, читали книги, дивилися телевізор. Джек думав, що все, що він бачить на екрані, - лише фантазія і за межами кімнати не існує нічого, тільки нескінченний космос. Але його мати знала, що їх обитель - це звуконепроникний сарай на задньому дворі божевільного маніяка. Вона змогла забезпечити синові повноцінний розвиток, але Джек ріс, і разом з ним росло його цікавість. Рано чи пізно кімната стала б занадто тісною для них. З ув'язнення потрібно бігти, але їх тюремник дуже жорстокий і небезпечний ...
 
10. Джон Брейн - "Шлях на гору"
 
"Шлях наверх"- роман зі знаменитої дилогії Джона Брейна, знакова книга, далеко виходить за рамки звичайної белетристики, твір яскравий і гіркий, не здатний залишити читача байдужим. Чим може пожертвувати людина, що рветься наверх? Самоповагою? Чесністю? Скількох він зрадить, скількох, навіть і не бажаючи того, погубить? Чи буде, страждаючи продовжувати йти до успіху, переступаючи навіть через самого себе? Ці питання застаріти не можуть. А тому не втратив за довгі роки - і не втратить, напевно, ніколи - своєї сили роман Джона Брейна, роман-скальпель, безжально розчленяє людську душу.

7381АК
0

Коментарі