хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Обов'язкові зелені дахи в Копенгагені

зеленые крыши Копенгаген: : Зеленые крыши, сады на крыше

Данія вирішила зробити свою густонаселену столицю Копенганен повністю вуглецево-нейтральною до 2025 року. Тому вона зобов'язала всі нові споруди робити тільки із зеленими дахами, хоча є також плани покрити зеленню і старі будинки.

Крім того, що Копенгаген вважається лідером стійкої транспортної системи, тут також активно працюють і в області зменшення споживання енергії, скорочення та утилізації відходів.
І ось тепер вони взялися за озеленення дахів.
 
Копенгаген не перше місто, яке прийнло закони з цього питання: спочатку це відбулося в Торонто, Канада. Прийняття подібного закону призвело до появи 1,2 мільйона квадратних метрів зеленого покриття на різних типах будівель і річної економії енергії більше 1,5 млн кВт-год для власників цих будівель. Невичерпний ресурс для міст.
 
5 переваг зеленого даху:
Поглинання до 80% дощової води, що допомагає зменшити повені.
Зменшення температури, міський ефект «теплового острова».
Захист будинку від ультрафіолетових променів і різких змін температури.
Вирощування продуктів, для міських жителів
 
Потенційно в Копенгагені близько 20000 квадратних метрів дахів, які незабаром будуть покриті зеленню. В даний час тут знаходиться 30 будівель із зеленими дахами, але з цим новим законом, очікується щорічний приріст приблизно 5000 квадратних метрів на рік.
 
Цю ініціативу взяли у Швейцарії, де зелені дахи також є обов'язковими у всіх нових будинках. У Мехіко, люди, що використовують цю ініціативу отримують 10% знижку в оплаті їх податків на нерухомість. 


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/obovyazkovi-zeleni-dakhi-v-kopengageni/

0

Коментарі