хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Зміни клімату. До і після (20 фото)

Клімат змінюється, а з ним змінюється вигляд нашої планети. Вже ні для кого не секрет, що головним винуватцем цих змін є ми - люди. Ці зміни можна чітко переглянути, завдяки фотографіям на сайті NASA. Різниця між цими знімками від 5 до 100 років.

изменение климата : Живая планета Земля, практическое восстановление.

Багато скептиків аргументують що, «ніякого глобального потепління не існує і навіть якщо щось десь відбувається, то це природні  процеси».

Льодовики, що покривають Гренландію і Антарктиду зменшилися в три рази з 1990 року, а Арктика втратила за цей час 700 000 кв км льоду. Скорочення льодовиків не тільки підвищує рівень океану в глобальному масштабі, це руйнує екосистеми, що призводить до зникнення рослин і тварин.

Льодовик Тобогган. Червень 1909 - вересень 2000

Ледник Тобогган: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Арктичні потепління впливають на погодні умови по всьому світу, що безпосередньо призводить до браку продовольства. Посіви пшениці страждають через різкі похолодання в зимовий період, у місцях з м'яким кліматом. Підвищення температури з наступним таненням льодовиків також впливає на шкідників, допомагаючи їм розмножуватися швидше. Ялинові короїди на Алясці відтворюються більш швидкими темпами, ніж будь-коли раніше, і в результаті вони з'їли 3,4 млн акрів лісу.
Льодовик Педерсон, Аляска. Літо 1917 - літо 2005

Ледник Педерсон, Аляска: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Льодовик Керролл, Аляска. Серпень 1906 - вересень 2003
Ледник Кэрролл, Аляска: Живая планета Земля, практическое восстановление.
Льодовик Маккарті, Аляска. Липень 1909 - серпень 2004 рЛедник Маккарти, Аляска: Живая планета Земля, практическое восстановление.
Льодовик Муир, Аляска. Серпень 1941 - серпень 2004
Ледник Муир, Аляска: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Льодовик Корі Калис, Перу. Липень 1978 - липень 2011
Ледник Кори Калис, Перу: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Чорна Гренландія - ще одне свідчення швидких змін кліматичної системи

У міру того, як глобальне потепління посилюється, поверхню льоду в останні роки влітку може ставати просто чорною від накопиченої пилу і сажі.  У міру танення льоду на поверхні можуть виявитися шари, забруднені не тільки в цей рік, але і в попередні. Чорний вуглець, тобто сажа - це один з безлічі чинників, які можуть каскадно посилити швидкість потепління.

Висихання річок і морів
Одним з яскравих прикладів екологічної катастрофи, яка відбулася завдяки активній людській діяльності можна назвати зникнення морів, річок та озер. Наприклад, Аральського моря в Казахстані не стало завдяки екстенсивному зрошенню бавовняних полів. Зараз це процес практично незворотній.
Аральське море, Центральна Азія. Серпень 2000 - серпень 2014

Аральское море, Центральная Азия: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Така ж доля у озері Урмія на північному заході Ірану, воно було одним з найбільших морських озер на Близькому Сході. Озеро в даний час покриває близько 10 відсотків тієї площі, яку вона покривала в 1970-х роках. Ці знімки зроблені у вересні 2000, серпні 2010, липні 2014 років

озеро Урмія Іран: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Ще одним винуватцем зникнення річок є греблі і дамби великих і малих ГЕС. 

Озеро Пауелл, штати Арізона і Юта. Березень 1999 - травень 2014

Озеро Пауелл, штати Арізона і Юта: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Озеро Мар-Чікіта, Аргентина. Липень 1998 - вересень 2011 р

Озеро Мар-Чікіта, Аргентина: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Збільшення біомаси, поява нових лісів

Останнім часом вчені зафіксували і позитивні зміни, поява рослинності там, де раніше її практично не було. Загальне збільшення біомаси на планеті допомагає поглинати викиди вуглецю і стримує глобальні процеси зміни клімату. Але чи надовго, адже людська діяльність на землі не скорочується, а скоріше навпаки росте і росте вуглецевий слід .
Ось як виглядає вирубка тропічних лісів в Бразилії
Ліси в Рондонія, Бразилія. Червень 1975 - серпень 2009 р 

Ліси в Рондонія, Бразилія: Жива планета Земля, практичне відновлення.

А ось Уругвай зміг збільшити площу своїх лісів з 45000 гектарів до 900 000. Однак при цьому зменшилася різноманітність тварин і рослин. Березень 1975 - лютий 2009 

Ліси Уругваю: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Велика рукотворна річка, Лівія. Це грандіозний інженерний проект у світі: система труб, акведуків і свердловин на глибині більше 500 метрів. Складна мережа водоводів постачає пустельні райони водою. Квітень 1987 - квітень 2010 Ліси Мабір, Уганда.

Лівія: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Листопад 2001 - січень 2006 Річка Дашті, Пакистан. 

Ліси Мабір, Уганда: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Побудована гребля Мірані постачає прилеглі райони питною водою та енергією. Крім того, вона підтримує місцеву агрокультуру.

Серпень 1999 - червень 2011 р

Річка Дашті, Пакистан: Жива планета Земля, практичне відновлення.

Міський тепловий острів

Ще одним фактором, що впливає на зміни клімату можна назвати зростання міських теплових островів , які підвищують температуру в цілому.
Нове дослідження показує, що в період між 2000 і 2009 роками фізична інфраструктура Пекіна виросла в 4 рази. Зростання кількості нових будівель і доріг, включаючи забруднення, створювані новими жителями і їх транспортними засобами - збільшило зимову температуру в місті приблизно від 3 до 4 ° С і знизило швидкість вітру приблизно від 1 до 3 метрів в секунду, що робить повітря більш застійним. За матеріалами

 

Пекін теплової острів: Жива планета Земля, практичне відновлення.

0

Коментарі