хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

3 види дерев для повноцінного харчування круглий рік

деревья для полноценного питания круглый год: Органическое земледелие, пермакультура

1. Необхідні продукти
 
Курага. Цей продукт точно входить в коло «їжі богів». Висушену без хімії знайти важко, та й дорога вона. Притому ніяк не перевірити, чи правду розповідає торговець або, як звичайно, обманює. Довіри інтернет-магазинам правильного харчування теж немає. Бізнес, як кажуть, є бізнес. Тому садимо абрикоси самі. Головне підібрати саджанці з високою зимостійкістю. Якщо ви живете в 3 зоні - шукайте насіння солодкоплідної форми абрикоса манчжурского.
 
Чорнослив. Його дасть будь-яка  слива , яка витримує вялення 
 
Гриби. Вони не по темі, але і це - їжа богів. Як і пророслі зерна пшениці та жита. Як і мед  від диких бджіл. 
 
Горіхи. Відмінна тема, їжа - вищої якості
Садіть кедрові сосни. Порід їх багато, для будь-яких кліматичних зон. Кедри, прищеплені на звичайну сосну, починають давати горіхи вже через кілька років, а не через 15-25, як звичайні кедри з насіння. Можна міняти їх на свої плоди.
 
Горіхи волоські і пекан. Волоські горіхи відмінно ростуть, починаючи з зони 5. В 4 зоні слід садити тільки акккліматізовані дерева. При бажанні насіння і чи саджанці таких - знайдете. Значно простіше знайти насіння диких родичів волоського - горіхів манчжурского, айлантолистного, серцеподібного.
 
Інші горіхи. Чекалкін горіх. Ліщина звичайна і деревоподібна. Дикі кущові миндали типу мигдалю Вавілова. Останні, щоправда, рідкість, хто займеться їх просуванням - озолотиться.
 
2. Продукти потрібні, але не обов'язкові
 
В'ялена вишня. Беремо дику чагарникову вишню. Ягоди зав'ялили, а насіння - продали. І всім добре! :)
 
Дика шовковиця. В'ялена - це просто ласощі!
 
Мушмула німецька. Одне з небагатьох справжніх плодових для нашого клімату. Ягоди, правда, їстівні лише після початку заморозків. Зате висять на гілках всю зиму.
 
Айва їстівна, але йде, в основному, на переробку.
 
В'ялену грушу всі знають. Питання тільки, де взяти найбільш корисні груші - ті, що смачні і добре передають смак через насіння і поросль. В'ялені яблука.
 
 
 
3. Свіжі сезонні плоди
 
Найсмачніша ягода. Це шовковиця та актинідія.
Сама рання ягода. Жимолость їстівна
Найкорисніша ягода. Лохина і чорниця.
 
Багато хто недооцінює глід. А даремно. . Найсмачніші ягоди у видів моліссіма, флятеляза і деяких інших. І лікувальні ці ягоди.
 
Малину і суницю розводити необов'язково, цих ягід багато в природі, дикі ягоди корисніші.
 
Виноград нині просунувся навіть з околиці країни . Правда, підібрати неукривні сорти для міст нелегко. І дика плутанина сортів у торговців. Є сорти, ягоди яких зав'ялюються прямо на гілках!
 
Черешня . Зараз багато зимостійких сортів її. Брянські сорти настільки гарні, що ростуть більш стійко, ніж вишня, в тамтешніх краях. Хороші і сорти Іпуть, Ревна, Тютчевка та ін
 
Персики. Добре ростуть, починаючи з зони 5. В 4 зоні зимостійкі знайти важко, але можна. 
 
Шоколадне печиво роблять з насіння стафілому. Надзвичайно корисна випічка з солодкоплідних жолудів. Теж - їжа богів. Абсолютно достатня для організму як монодієта.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a3-vidi-derev-dlya-povnotsinnogo-kharchuvannya-kruglij-rik/

0

Коментарі