хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

НОВИНИ - даремно потрачений час

Економія часу - це далеко не єдина причина назавжди відмовитися від читання новин.
 
Новини, особливо в тому форматі, до якого ми звикли, не тільки не допомагають розвивати мозок і пам'ять, але і, навпаки, сприяють розвитку поверхневого мислення, провокують багатозадачність і хоронять людину під тоннами непотрібної інформації.
 
Новини захоплюють і затягують
 
Новини перестали бути просто повідомленнями про те, що відбувається - вони стали засобом заробітку. Тому за увагу споживача, тобто вас, борються багато новинних передач, канали, сайти та програми.
 
Велика частина новин не викличе у вас ніякої реакції, якщо подати її зазвичай, без сенсації і помітних виразів. Тому люди, які розповідають вам про новини, спеціально прикрашають, підміняють поняття і роблять сенсації зі звичайних подій.
Більше того, новини не відпустять вас просто так. Прочитавши одну сенсацію, яка насправді виявилася "пустушкою", ви ловите очима наступну схожу новину, і це знову сенсація, і ви знову переходите на неї.
 
У підсумку ви міцно в"язнете і витрачаєте час на марну для вас інформацію, яка подана таким чином, що відмовитися від її прочитання практично неможливо.
 
Дійсно важливі новини ви не пропустите
 
Мало того, що ви витрачаєте свій час, ви ще нічого і не отримуєте натомість. Адже більшість новин насправді ніяк вас не стосуються і не відбиваються на вашій роботі, рівні життя, відносинах.
 
Якщо новини, які ви читаєте, не пов'язані безпосередньо з вашою професією або навіть з країною, в якій ви живете, вони з величезною ймовірністю не знадобляться вам. Навіть щоб почати розмову з незнайомцем в барі або перервати незручну паузу в розмові.
 
Може здатися, що, ігноруючи новинні ресурси, ви випадаєте з життя соціуму. Це не так.
 
По-перше, більшість новин перемелює давно минулі або ті що ще не настали, але «дуже очікувані» події.
 
По-друге, дійсно серйозні і важливі новини про кардинальні зміни у світі ви дізнаєтеся від інших людей: розкажуть друзі та рідні, побачите пародію у смішному пабліку, прочитаєте на дверях під'їзду, почуєте після звуків сирени на вулиці.
 
Новини погано впливають на мозок і псують настрій
 
Спочатку наш мозок автоматично вірить у все, що говорять і пишуть інші люди. Дещо пізніше ви переосмислюєте інформацію і, можливо, сумніваєтеся в написаному. Але тут є один важливий момент - трата енергії.
 
За рахунок вигостреного за століття механізму виживання мозок не любить витрачати енергію, а сумніви і роздуми - це витратна справа.
 
Розслаблено перегортаючи новини, ви навіть не замислюєтеся про те, правда це чи вигадка новинарів для залучення уваги.
Ви автоматично вірите всьому, що написано, і перескакуєте з однією короткої новини на іншу. Мозок звикає до поверхневого мислення, і вам стає все важче зосередитися на серйозних речах, заглибитися в ту чи іншу тему.
 
Велика кількість швидкої інформації та яскравого контенту змінює сам спосіб мислення, так що людина все менше здатна до концентрації. Звучить не дуже привабливо, чи не так?
 
Більше того, новини шкодять і вашій  емоційній сфері, привносячи в неї порожні розлади про те, що ви не в силах змінити. Наше життя і так наповнене  хвилюваннями і стресами, чи варто ще додавати в неї негатив, який ніяк до вас не відноситься?
 
Ви не поповнюєте знання - ви втрачаєте час
 
Тільки дуже невеликий відсоток новин доносить до людей корисні відомості, інші статті потрібні виключно для розваги. Це легкі знання, які забуваються практично відразу після прочитання і нічого вам не дають.
 
Читання розважального інформаційного фастфуду відволікає вас від дійсно важливих речей, але відмовитися від нього так само важко, як від перекусів в мережі швидкого харчування. Коли звик гортати новинні ресурси та паблік з легкою подачею інформації, перший час доведеться змусити себе читати хоча б художню літературу, не кажучи вже про професійну.
 
Але, коли ви все-таки зважитеся на цей крок і видалите зі свого життя все, що пов'язане з «новинами широкого споживання», дуже скоро відчуєте всі переваги: зміниться саме мислення і звільниться більше часу для дійсно корисних речей.


7381АК
0

Коментарі