хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Казка про самотній годинник.





  У будинку  старої бабусі на стіні вже багато років висить годинник. І хоча він живиться від батарейки, але в кімнаті, де панує тиша, його цокання чується досить виразно.  
  Роками годинник відмічає миті та довгі дні самотньої бабусі, яка звикла до нього, як до живої істоти. Розмірене цокання годинника створює в кімнаті атмосферу присутності життя, де час не зупинився і господарем не стало запустіння. 
  Бабуся завжди заздалегідь міняла в годиннику батарейку, і щоразу після цього він, наче із вдячності, починав цокати голосніше і навіть трохи починав поспішати.   
  Але цієї зими бабуся захворіла, і її забрали родичі до міста. Аж до самої весни. А годинник залишився висіти в порожній кімнаті. Йому здавалося, що ось-ось до хати зайде бабуся і звично подивиться на годинник. Він цього чекав і з надією продовжував невтомно цокати, хоча від смутку це цокання було не таким гучним і ритмічним.   
  Годинник дуже нудьгував в самотності, і якщо за вікном чувся якийсь шум, він з надією на повернення бабусі  починав цокати голосніше. Але старенька не поверталася…
   Довгими зимовими ночами в холодній кімнаті годиннику було особливо важко. Його механізми охолоджувались, і годиннику було важко підтримувати свій хід. Але він стійко тримався і чекав, коли відчиняться двері і на порозі з'явиться  господиня будинку. 
  До весни заряду батарейки майже не залишилося. Годиннику не хотілося вмирати, і він з  надією на повернення бабусі  якимось дивом продовжував підтримувати свій хід.   
  Довгоочікуваний день таки настав. Привітно скрипнули вхідні двері і поріг переступила господиня будинку.   «Дивіться, а годинник то йде» - здивовано сказала бабуся. У відповідь  годинник, використавши останній заряд  батарейки, з останніх сил зацокав часто-часто, хоча вже й зовсім тихо. І тієї ж миті зупинилися. В кімнаті стало тихо і порожньо, наче чиясь душа покинула цей світ. 
  Бабуся дбайливо дістала з валізи нову батарейку і вставила в годинник. І наче сталося диво! Годинник ожив і радісно наповнив гучним бадьорим цоканням всю кімнату. І було враження, що і кімната начебто прокинулася після довгого сну.
4

Коментарі

Гість: Apriory

114.01.23, 20:16

А я помітила,що саме перед тим , як "померти" годинник починає дуже гучно передвігати стрілки
Він прям нагадує - погодуй мене

    214.01.23, 20:30Відповідь на 1 від Гість: Apriory

    А я помітила,що саме перед тим , як "померти" годинник починає дуже гучно передвігати стрілки
    Він прям нагадує - погодуй мене
    Механізм, а живе своїм життям.

      314.01.23, 21:40

      Все ж таки пропоную перечитати Фелікса Кривіна та наново прочитати Сент Єкзюпері.
      Вибачаюсь, та все ж маю зазначити:
      Ви вже значно краще опрацьовуєте свій текст, та головна теза у вас ще досі розмита та залишена на вибір та смак читача.
      А це - не годиться, імхо.
      Бо читач приходить до вас, а не до себе.
      Він хоче слухати казку, а не створювати її.
      Бо ж він - читач, а не казкар.

      Вибачте, ще раз

        414.01.23, 22:07Відповідь на 3 від идиётец

        Все нормально. Зауваження цілком справедливі. Просто я мало приділяю і часу, і уваги своїй творчості, якщо її можна так назвати. Все мною написане як правило на тимчасовому пориві. І в мене рідко виникає бажання довести текст до розумного стану. Боюсь, що я і надалі буду досить невимогливо до цього ставитись, бо пишу це для блогів, а не широкого загалу.
        Звичайно, хотілося б досконалості, але я песимістично ставлюсь до своїх здібностей..

          514.01.23, 22:20Відповідь на 4 від Микола Казкар

          здря.
          Чудові здібності, приємно читати.
          Але кожен раз бісить якась недовершеність.
          Не та, що між окремими частинами казки. А та, що саме тут, у цій частині.
          Але є пропозиція.
          Перед тим, як відправляти твір до загалу...
          Збережіть його. Відкладіть на 15 хвилин. Просто відійдіть від місця його створення. Потім поверніться. Перечитайте. І як немає, що додати - то й публікуйте.