хочу сюда!
 

Катюша

31 год, дева, познакомится с парнем в возрасте 35-85 лет

Квашена капуста

  • 20.10.12, 13:49

Категорія Думка автора автор Taras Ambroz




Традиція квашеної капусти прийшла до нас з давніх давен. Щороку в середині осені більшість прогресивних людей відриває собі руки мішками з капустою.

Процедура починається зранку, коли людиська марширують на глобальні пункти продажу капустяних голів. Вони там сваряться і торгуються, а також дуже довго вибирають. Потім одне одному кажуть, що вони купили найкращі капустини саме от в цієї цьотки. Хоча всі продавці беруть товар з однієї фури, машини чи городу. Але, коли капуста потрапляє в квартиру, хату, замок - починається дорікання і наїзди одне на одного, чого ти таке гімно викупив, на що йде відповіть, а курва мать твоя засрана ти де була і на наступний раз підеш сама бо я маю всьо в дупі.

Цей ритуал, капустянський, є обов'язковим до виконання. Це як молитва самурая перед діставанням катани з полки. В даному випадку розчехляються шатківниці, котрі попередньо клянчаться в сусідів, друзів, родичів і трагаються за сотні кеме.

Коли капуста збоку і ти сидиш на шатківниці. Починається час мегасварок, котрі правда закінчуються взаємним ремигання першорубленої головки чи партії головок, все солиться, додається кмин, сіль, морква і трамбуються бочища, бочки і бочечки чи баняки і виварки. Розмір посудини залежить від фантазії її власника. Дуже часто посудина орендується в когось. І чим менше людей є тим більше тої капусти кваситься. В подальшому половина згниває на смітниках чи купах гною. Але то таке. Шо там буде то пофіг, головне процес і процедура і шо сусіди скажуть якщо я не наквашу капусти.

Вертаючись до теми сварок. Бувають вони за таких причин. Мало солі, врізаний палець і заляпання кровю половини бідона капусти або крутіше - коли палець не ріжеться, а зрізаються всі нігті і то добро падає вже в нарізану капусту, і його відшукати нереально. Воно звісно ж знайдеться. Зимою. Коли будуть пригощати дорогих гостей. Ну нічого. Хтось сплюне, хтось пережує але яка ням-нямка буде. Також в процесі трамбування капусти гарно відмиваються руки і вимивається все, що є під нігтями. Ууууммммм це супер приправи.

Все. Капуста почищена. Пошаткована. Натрамбована. Хата засрана. Люди втомлені. Ждітє. Попри накваску, ще ж звичайно з залишків і відходів робляться голубці і тушена капуста, приблизно місяць часу ще жеруть ото шо залишилося. А чого має пропадати. Доречі качани теж треба їсти, щоб глисти не плодилися.

Скоро починаються перші смороди. Вода булькає. Так має бути. То почався процес гниття і розкладання та накопичення колоній мікроорганізмів.

Фсьо. Капустка готова. Воду не виливайте. Її пити можна. Так, пити, коли голова зранку болить. Після того як ввечері гарно закусили цією ж капустою.

Капуста згуртовує сімейки "адамсів" по всій західній Україні. А, ні, по всьому світу затяті капустомани виконують ці складні процедури і танцють танці з бубнами навколо бочок з капустою.

А ти любиш квашену капусту? Я люблю. Як без неї:) Смачного.
3

Комментарии

120.10.12, 14:09

я тоже люблю квашеную капусту и готовить и кушать и закусывать и бросаться ею

    Гость: r@vlyk

    220.10.12, 14:11

    Асоціації з бульбою... Два дні сиділа на овочах - умираю. Давайте не будемо... Не їм сала, борщу і вареників. Народилася в Києві, люблю бринзу... Гени.

    Давайте не будемо більше про Азарівську капусту і бульбу. Як вони такі розумні, то давайте їх замкнено поряд із Тимошихою, і най жеруть свою капусту і бульбу, яко ті межигірські казли.

      Гость: Дед Кондратий

      320.10.12, 14:51

      Квашена капуста и гола жинка-шо щэ мушчини патрибно?

        421.10.12, 13:04Ответ на 2 от Гость: r@vlyk

        Вибачте,я зовсім не мала на увазі політику! Просто ці "ритуальні танці" навколо квашення капусти здалися мені близькими і смішними.Останнім часом ми так мало сміємося...