Профіль

Акварель

Акварель

Україна, Кременчук

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Торкнуло. "Смотри, братан, как красиво!"

  • 10.01.20, 21:38
"Мезальянс - это не всегда плохо. Иногда это здорово помогает розширить горизонты. Сидеть на высоком дереве страшно, если ты - собака, но куда деваться, если твой друг - кот, и он даже озаботился лестницей! Дружи пёс с другой собакой - и никогда бы не видать ему крыш осенней промзоны с высоты птичьего полёта, не сидеть высоко на дереве с бутылочкой спиртного в компании лучшего друга. Картина - о дружбе без границ, о равенстве и братстве."


Я як побачила цю картину Васі Ложкіна, до творчості якого я небайдужа, щось таке ворухнулося всередині.. Справжнє, як дружба оцих двох на дереві. А вже потім знайшла текст, що супроводжує в альбомі цю картину, і зрозуміла дві речі - перше, що в мене всередині є розуміння речей, і друге - що я свої відчуття оформити в слова так і не змогла, а автор тексту зміг))

Текст подаю мовою оригіналу, мені здалося, що так буде краще і точніше відчувається зміст. І вибачаюсь, що це банальний скрин, я як справжній лузер не змогла зробити краще швидко))) 

Мені #невсеодно

  • 03.01.20, 21:08


Для мене справді є різниця, де.

Для мене є різниця, з ким, куди і звідки.

Все очевидно: хтось вперед іде,

А хтось стає навколішки й навшпиньки.

А щодо того, хто кому товариш, друг і брат,

На щастя, кожного я право поважаю,

Але не поважаю я порад,

Як через пекло проповзти до раю.

І як підставити щоку під чобіт зла,

І як закрити гідність у коптьорку,

І тих, хто молиться на голову козла,

І тих, хто всує одягає гімнастьорку.

У кожного свій погляд на життя,

Свої слова, гріхи і протиріччя.

Старіють очі і від сміху і від сліз,

Та не буває без очей обличчя.

Як не буває без облич людей,

І не буває без людей держави.

Какая разніца, под чєм под кєм і с кєм,

Коли овець зганяють вовкодави.

Коли нема зубів, вже все одно:

Жувати шоу чи смоктати серіали.

Яка різниця: сало чи попкорн.

Коли тебе на мило готували.

Ви кажете, що кожного колись

Ви кажете, що кожного колись

Потрібно врешті-решт нагодувати.

Я згоден з цим. Але навіщо всім

Солодку вату в душу заганяти.

Ми творимо державу чи колгосп?

Ми пишемо історію чи казку?

Ми хочем без наркозу перемог

Чи хочемо під опіум – поразки?

Для мене справді є різниця, де.

І хто і з ким готовий побрататься.

Не проживе держава без людей.

Людей, що вовкодавів не бояться.


                               С. Вакарчук. 

Про подарунки

  • 31.12.19, 18:35
В моєму житті подарунки траплялись багато разів. Іноді, правда, як в анекдоті - "підарки. А кому може й що хороше буде". Але в основному ні те, ні інше - просто щось таке, що не жалко подарувати і гарно виглядає, але притулити нікуди, одним словом - якась фігня.
Найперше що саме "подарунок" пам'ятаю - коли з Ленінграда приїхав батьків брат, дядько Василь, царство небесне, вбили його в 2000 - му, і привіз телефон, майже як справжній, пластмасовий, блакитного кольору, в якого коли покрутити диск з цифрами, лунав деренчливий дзвінок, як справжній)) От він в пам'яті чомусь, вразив мабуть. Зараз це було б така дрібниця, бо здається немає нічого такого "дорослого", щоб не було такої ж іграшки - і касові апарати, і бензопили, і все-все.
Пам'ятається один зі шкільних, "від класу", подарунків - невелика декоративна дощечка з випаленим малюнком курчати, розфарбованого акварельними фарбами. Я його пам'ятаю мабуть тому, що вона в мене й досі є, в батьків нещодавно відшукала, там ще позаду пам'ятний напис, тому точно знаю, що було це в п'ятому класі))) Інших подарунків шкільного часу не пам'ятаю. А щось же дарувалося щороку.
Новорічні подарунки то окрема тема.. Й досі пам' ятаю оті відчуття, коли зранку щойно проснешся і відразу до ялинки, під якою подарунки.. І нічого більше не треба)))) Але найкращим подарунком на новий рік всіх часів для мене було коли батько купив сіру в яблуках, просто класичну, кобилу Зорьку))) і ми першого числа їздили до діда з бабою, а вона така гарна, по-зимовому біло-чорна, пухнаста.. І оті чорні м'які ніздрі, які дихали паром нам на долоні, коли ми годували її хлібом))) Це був той подарунок, що буває може раз в житті - здійснення найбільшої дитячої мрії.
Є ще дорослі подарунки)) і тут можу пригадати, так би мовити, кілька категорій. Нікому не потрібні і не цікаві парфуми і светри мабуть дарували всім, тут здивувати нічим. Потім те, що купуєш сам собі на свято, типу подарунок, давно не роблю так, суто з причини, що купую тепер "просто так", коли зустрічаю саме ту річ, що дійсно треба і хочу, без прив'язки до свят чи дат. Далі йдуть подарунки "від колишніх". Тут таке - щось завжди непрактичне чомусь)))) Чорні атласні босоніжки на оригінальному каблуку-шпильці від хлопця-фетишиста, які страшне гарні, але страшне незручні, взувала їх разів зо три, так в коробці й лежать ці роки. Комплект білизни, за нереальні мені тоді майже три тисячі гривень, дуууже гарний.. А на ділі виявилося, що "преміальна лінійка" тільки по ціні преміальна, а якість - не сильно від китайського риночного відрізняється. Але гарне яке... Й досі думаю, що якби зараз випускали цю модель - купила б заново))))
Про ще один пам'ятний подарунок краще промовчу...))) Раптом тут діти читають))))
Ну і переходжу до того, що, мабуть, теж кожна жінка пам' ятає все життя - коли очікуєш класично листівку з цукерками як максимум ще щоб і смачними)), а отримуєш від прихильника неймовірної краси букет з кількох десятків червоних троянд, привезений симпатичним кур' єром...))) Я особисто була вражена просто тим, що це був такої нереальної краси БУКЕТ, що взагалі аж за кілька днів подумала, скільки ж це може коштувати в "жіноче свято", коли навіть десять простеньких тюльпанчиків коштують під чотири сотні.. Чоловіки - повірте, хай це ніби й не практичний подарунок, і на таку суму можна багато що.. Але кожна жінка пам'ятатиме його в такій ситуації потім все життя)))
І от хочу на завершення згадати про ще один, отриманий на день народження. Я взагалі до подарунків ставлюсь так.. Спокійно. Це не та річ, яка має бути обов'язково, бо саме вона мені каже про любов і ставлення до мене. В мене це інше, без чого важко)) а подарунки так, ну приємно, не більше. Іноді навіть незручно брати, не те що показувати всім своїм виглядом, яка я щаслива. От і отримавши на день народження в подарунок смартфон, я, до свого сорому))) максимум, що змогла, це не показати мімікою свого ставлення)) і то не впевнена))) Просто я до цього десять років користувалась кнопковим, і міняти нічого не збиралась. Мені, як ото кажуть, він і даром не треба був. Ну, принаймні я тоді так думала))) Понти мені мало цікаві, а нічого такого, що можна на смартфоні і чого не можна на нокії моїй - мені не треба. Хоча сама вмовляла старшу сестру купити, щоб не ганьбитися, солідна ж людина))) В свою чергу брати теж неодноразово і безуспішно переконували мене "яка то чудова річ смартфон")) І от тут тримаю його в руках, і думаю - а що з ним робити??))) А на днях підбивала підсумки року подумки, і раптом зрозуміла - це був найкращий подарунок в моєму житті. Не зможу тут пояснити чому, довго писати, та й нічого розповідати яким чином і скільки заробляєш "на дрібниці"))) але він настільки полегшив мені життя і покращив справи.. Це та річ, без якої зараз мені було б важко. Ну і просто - це єдиний в моєму житті подарунок, від якого одні плюси і яким дійсно користуюсь, який люблю і бережу, при тому, що не знала, що мені з ним взагалі робити коли отримала.

От так подумки згадавши все, що пригадалося з подарункової теми, висновок зробити можу тільки один - найкраще запитати, що саме хотілося б отримати в подарунок))) Але якщо раптом ви краще знаєте, чого дійсно не вистачає ось цій конкретній людині - даруйте!!! І раптом вам потім теж задумливо скажуть "а знаєш, твій подарунок - мабуть найкращий в моєму житті" ;)))

Допінг

  • 15.12.19, 19:15
Мені в п'ятницю лікар приписав препарат мельдонію, тепер щодня їстиму на сніданок 500 мг допінгу. Цікаво, які будуть відчуття /результати. От дійсно цікаво.. 

Зима і витрати

  • 08.12.19, 01:49

Саме так думає більшість коли випадає перший снігlol  

Все для людей, все для авторів!

Кілька днів щось напала хандра й небажання займатися якимись справами в реалі, а от є бажання повіртуалити й трішки щось написати. А оскільки в житті я яскравий візуал - без картинок нє, не воно... А з картинками напряг щось-не знаю як в інших, але в мене з мобільного при написанні статті доступне тільки НАПИСАННЯ статті, навіть редагування тексту недоступне, я вже мовчу про смайлик який вставити, чи фото.

Трішки бісить. От як, як розповідати про суперські носки від DODO Socks??!))

Про кавунчики и норму.



  Почитала в Антона про кавуни, як там всі кинулись в калорії і грами.. Тьфу, гидко читати huh lol
  Кавунчик, то радість, яка завжди з нами влітку, коли є можливість купити хорошого, не маленького кавунчика!!


  Сьогодні купила невеличкий, всього сім кіло. Минулого разу було 12, і точно як на картинці smutili lol День, можна сказати, вдався, а якщо їсти поближче до вечора - то й ніч теж lol
  Люди! Купуйте кавуни зараз, поки спека надворі дозволяє з'їсти не триста грамів за раз, а хоч кіло!!! А то калорії.. дві скибочки.. Менше картоплі чи хліба, а кавуна - більше!! Картопля й хліб весь рік смачно, а хто б мені що не казав - кавун сезонна ягода не тому, що його взимку не купиш, купиш, що там складного зараз, а тому, що хочеться його тільки коли спека за вікном, і ЛІТО

Як я все ще проводжу літо


  Літо ще далеко не закінчилося, майже повна третина ще.
  Як проводжу літо.. Традиційно, працюю, абсолютно так само, як останні 19 років проводжу літо. Хоча зміни є - цього року купальник навіть не діставала, минулого хоч дістала приміряти, позаминулого разів три на пляж сходила. Тенденція, однако. Аж задумалась lol На річці була один раз - треба було відерко піску для домашніх потреб smutili lol Ніяких "літніх відпусток" традиційно немає і не передбачається, принаймні наступні кілька років.
  А так літо пройшло настільки буденно, що нічого й пригадати. Навіть з сусідами не сварилась lol.
  Страшенно хотілося хоча б три оті дні тиші, спокою і Юрчика, але, як свідчить реальність - літо не для цього , ех nini lol
  Робота, робота, і ще раз робота. Цього сезону, правда, хоч без травматизму dance
  


  https://oblacco.com/wp-content/uploads/2015/07/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B0%D0%B4%D1%8C.png

  Р.С. Треба буде якось твір на тему "Як я провела літо" написати справжній... Але то під настрій, під хороший podmig

Краще ворог хорошого



  На днях перемикаючи мамі канали по ТВ побачила десь в новинах сюжет, якого не бачила вже, вважай, майже 20 років - жіночки в синіх робах клали асфальт... Подумала, що той кадр, побачений мельком - то здалося, просто сюжет не про наші, українські, дороги.
  А ні, не здалося.. Як виявилось - наша країна, яка щиро бажає приєднатися до всього сучасного і європейського, просто "покращила існуюче законодавство для вирівняння гендерної несправедливості в сфері праці". Просто відмінивши дію закону, за якого я дуже поважала всі ці роки Ющенка - саме він ввів в дію закон, яким заборонялося брати на важкі фізичні роботи жінок. І о чудо - з тих часів побачити жіночок передпенсійного віку, які лопатами розрівнюють купи асфальту, чи кладуть шпали, чи ще щось подібне - було нереально.
  А так завжди було одне - їдеш, а тут дорожнє полотно ремонтують.. і десяток жіночок горнуть паруючий асфальт, а біля них три чоловіка - бригадир з папочкою, шофер вантажівки, що отой асфальт висипала, і шофер на котку. А тут раптом виявилося, що якщо заборонити брати жіночок-пенсіонерок, яким немає куди дітися й змушені за копійки працювати, то й зарплати можна підняти, і чоловіків знайти...
  А тепер, з просуванням в наші ряди фемінізму й гендерної рівності, цей закон виявився неправильним. От. Правду кажуть - краще ворог хорошого. Або народна мудрість - що хотіли як краще, а вийшло як завжди. От точно про цю ситуацію.
  Хотілося б запитати якусь феміністку - невже жінка створена не для любові, а для роботи?

На злобу дня...


D1E0inaWkAc0YN_.jpg-large

Згадалося минулого року.. ех lol  важко, коли чоловік практичний точно як я smutili lollol