Профіль

Акварель

Акварель

Україна, Кременчук

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Весняні клопоти


  Жити в селі то особлива насолода. Всі думають, що весна, то весняні клопоти.. це так, але треба взяти до уваги час - зараз то лише початок березня, які там клопоти, листя вигребти поперед двору для краси, якесь з осені ще вітром нанесло? І ще часник прополоти, виключно тому, що сніга вже місяць немає, і земля пересихає, треба зробити гарно, бо власне прополювати немає що, на городі зеленіє тільки цей часник і клубника. 
  Зате турбот весняних - повно! Перша - лісники, друга ветеринари, третя - рибнадзор, але то більше проблеми бобрів, ніж мої lol Лісникам бобри теж не сподобалися lol
  В нас активізувалися лісники, запахло весною і грошимаlol . Вони за річкою, до речі якраз в тому селі, куди щороку їздить Лесь Подерв'янський з Миколою Вереснем , впіймали, не знаю як це назвати, крадія лісу мабуть, і з поліцією вписали йому 300 тисяч штрафу з конфіскацією трактора з причепом і бензопили. І на цій хвилі вирішили провести перевірку інших ділянок, куди зазвичай не доходить лісник, от біля мого будинку якраз така - лісника ми востаннє бачили років вісім-десять тому, і то лише через потребу заготівлі ділової осики, яка в нас є місцями основною культурою, а так ми далеко, і ліс в нас худий і довгий - ходити не переходити, тому лісник сидить вдома)). А зараз давай ліс шерстити, ніяк і прогулятися нормально. Хоча щодо прогулятися - теж війна, не дуже й вільно. Принаймні ппошники просили хоч під час повітряної тривоги гриби не збирати) , а їздити взагалі типу не можна, таблички на кожній дорозі в ліс, тільки хто на них зважає..на відміну від води, яка перетопила вже половину доріг в лісі і реально каже "сюди не можна". Річка дуже повна, наче початок паводку. Відповідно й рівень грунтових вод дуже високий, знаю багатьох, в кого картоплю з консевацією в погребах вже підтопило. Тому ось з водою в нас можуть бути весняні турботи - адже на болотах то сніг ще не тане, і навіть не думає танути, бо це в нас вже всім якби в шльопках ходити бо "весна ж", а там мороз і впевнені сугроби. Уявляю, що ж буде, коли прийде білоруська і московитська вода - ми живемо в низині річки, тут все в старих руслах і озерах -старицях, вода розливається лабіринтом, топить ліс , і звивистими рукавами тече пастівниками, в дитинстві нічого цікавішого за високу воду знайти, мабуть, неможливо. Дорослим сприймаєш вже трохи інакше, але частина дитячого захоплення є щоразу lol, як і розуміння дорослого геморою від цього розливу.
  Ще є така весняна турбота, як сказ. Теж чудова і цікава, особливо коли ти живеш під лісом і маєш десять котів з собаками. В нас ще до війни років два-три не проводилась вакцинація диких звірів від сказу ( для Вови і його ніяк не нажершоїся грошей голодної молодої команди то не є цікавим - державне фінансування на якому практично неможливо заробити на відкатах, то в останню чергу), ну і під час війни два роки теж, хоча минулого року були розмови про можливість, на наш Кременчуцький район треба 800 тисяч доз-брикетів, але ні, так і не профінансовано, тому прогнозований результат - третій рік фіксується активні випадки сказу, в цьому році вже хворий кіт покусав дві людини, за минулий рік було три випадки підтвердженого сказу домашніх тварин, через що проводиться поголовна вакцинація в п'ятикілометровій зоні, куди ми, і наші коти з собаками, стабільно потрапляємо. Тому сьогодні зранку до нас прийшли дві особи в синій формі і перекололи мені вісім котів і одного песика, а на одну кицю і ще одного песика я дозу тримаю в холодильнику, тільки прийдуть додому - так і вколю. 
  До речі ще про одну весняну турботу - гульки)) Пес мій завіявся десь на чергове собаче весілля, а молодший пес просто не зміг втекти)) , тому був вдома і отримав професійну вакцинацію)). Про котячі веселощі то окрема розмова. Мій пес, та власне обидва пси, дуже люблять коли котики ото стають один навпроти одного і починають качати права хто сильніший, тобто верещати. Такі котики добре бігають lol. В звичайному житті чхали мої коти на моїх псів з високої гори lol, не те щоб бігати з вереском, що пес обожнює. В нього в житті одна розвага - поганяти котів, причому не догнати і задавити, а саме щоб котик біг. Можна і не котик, можна, наприклад, кури щоб бігали чи літали, йому одинаково, мій пес просто любить екшн lol і з таким щастям в очах його влаштовує, що я навіть не сварю , тільки зітхаю.
  Оце, мабуть, всі наші суто сільські весняні турботи відповідно календаря lol. Ще там є десь рибнадзор, але то проблеми сусідів, мене риба мало цікавить, більше лісники, бо дрова, які мене більше цікавлять суто через подарованих тіткою 16-ти курчатам, яким є потреба тримати температуру, для чого треба досить багато дров, але тонких, гілля, що в принципі навіть лісники не забороняють брати.... але лісники то всерівно ненадовго, приблизно як і котячі веселощі, тому прийде квітень, прийде тепло, от тоді і подивимося...podmig

Клятий склероз


 Знову вкотре пропустила день святого Конона і можливість дізнатися, хто з сусідок відьмаwakeup
Ех unsmile

Трохи думок


  Війна, але хочеться весни.
  Вибухи, тривоги.. Сирену перенесли на будинок культури, тепер можна ніби спокійніше жити, але стало не так колоритно, мені сирена певним чином подобається, особливо вночі, в повній тиші, коли на декаданське затухання її виття накладаються голоси підвиваючих місцевих собак - то й досі викликає в мене відчуття нереальності того, що відбувається.
 Точно як і ракета, що не вибухнула впавши на подвір'я мого шкільного однокласника, менш як за сотню метрів від квартири батьків. 
 Тиша весь день, без сирени, вже викликає підозру.
  А хочеться весни, щоб потепліло і головне - підсохло, бо не земля, а майже болото, річка повна, протитанкові рови майже по вінця з водою. 
І лютий, а в мене квітують підсніжники в вишнях та так по весняному токують синички і обсцикають все коти.
 В них і це вже весна. Ех. 
 В середу забула в магазині в камері схову сумку з щойно отриманою на НП коробкою. Згадала про неї через п'ять годин, вже під вечір. Подзвонила на гарячу лінію, запитала чи можливо глянути чи є і раптом - то потримати до п'ятниці. Сказали що поглянуть. Скільки щастя було в п'ятницю, коли принесли)). Все в житті в дрібницях, і далеко не головному. А от оцінити оте "головне"... то треба ще вміти. Для початку зрозуміти - що воно таке? В чому? Я давно знаю.. я дуже щаслива людина насправді. 
 Вчора саме сказала сестрам, що все відносно, в чому те щастя - але вони вже до тридцятки мали першу сивину, а я й досі жодної сивої волосини на голові. В нас якось в суспільстві не прийнято жити хоча б з мінімальним задоволенням , особливо жінкам. Мене якраз вчора намагалися знову пожаліти за відсутність в моєму житті зайвого геморою)), бо то ж "для жінки щастя"))). Ну, це кому як, а в мене й так купа бажань як витрачати свій, вільний від цього всього, час, і його, часу, на все це не вистачає)). 
 І треба завжди мати бажання, що виконуються, і мрії, які мають залишатися мріями). Але про весну - це бажання. 

Телефонний номер

В кіно щойно почула діалог:

- а ти що, її номер мобільного на пам'ять знаєш?
- звичайно. Якщо кохаєш - це тобі важливо.

Задумалася. Та я й свій пам'ятаю тільки тому, що там комбінація цифр, яку важко не запам'ятати. Для мене якось більше завжди важливими були і є зовсім інші речі відносно того, хто мені дійсно дорогий.
Пам'ятаю, яке обличчя в нього, коли він спить, зовсім спокійний і розслаблений. В житті ми всі носимо маски, і собою стаємо рідко, дехто взагалі тільки коли засне. Тому особливо пам'ять тримає моменти, коли бачиш таке ж абсолютно розслаблене обличчя в момент, коли разом.
Пам'ятаю, як жартує і про що - в чоловікові секс це мозок, єдина еротично приваблива його частина, що б вони там не думали)
Пам'ятаю, як комфортно разом мовчати, і про що цікаво розмовляти.
Пам'ятаю з яким дитячим захопленням він якось говорив про своє хобі, зазвичай не цікаве жінці, але оте щастя дитяче в голосі...яке не ховав, бо не страшно показати.
Пам'ятаю багато що, але не номер. Просто тому, що я жінка, а він чоловік, і якщо він хоче мене знайти - мій номер телефона для нього все ще той самий незмінно.

І подумалося - а недаремно ж цей діалог з фільму чоловічий , це "онлі фо мен"

Чоловіки і щедрість, нагадало

 
  Прочитала оце замітку Вівьен про щедрих чоловіків в її житті дівочому, і згадалося дещо..))
  Двадцять років була в мене сусідкою, через два будинки, Анджела, жінка нашого місцевого культуриста -нудиста, одна з чотирьох тих, хто на моїй вулиці в сорок з гаком будинків - не пенсійного віку. Зараз вже років п'ять як колишня сусідка, бо розвелася і вже давно щасливо заміжня і живе в місті.
  Так про що я.. про щедрість))). Колись сиділи увечері, пили чай з тортиком, і заговорили про одного місцевого персонажа, до речі він недавно помер, серце, але ну ніхто не жалкує, якщо чесно. Так от вона мені й каже - о, та то такий кадр був.. я сюди до рідні вперше як приїхала в гості, пішла на танці з дівчатами знайомими. Ну дурачилися, танцювали, нам то по 15 років, танці наше все)) і тут він підходить і коробку цукерок дарує. Ну я то малолєтка, дарує так дарує, пару сама з'їла, остальні роздала дівчатам. А тоді він вже як танці закінчилися пора розходитися підходить і каже "ну шо, пішли?". Я така "куди?" Виявилося, що за ту коробку цукерок я з ним переспати повинна, бо як інакше, він он скільки витратився "на мене". І сильно образився, що я не буду. Вимагав повернути коробку цукерок lol
  Вся чоловіча щедрість зводиться тільки до цього, якщо просто і без прикрас. Хоча я знаю один випадок...була свідком безкорисливого бажання щось подарувати lol
  Стояла біля магазину і тут чую , як першокласник Мішка каже - мама, дай мені гроші, я он той перстень куплю, і подарую його Карині з нашого класу! Вона така гарна, всі хлопці мріють їй якийсь подарунок зробити!lol Але мама Міли жіночка практична, і не дала..і правильно, бо зараз їм вже по 18 років, і гарна струнка і дуже балувана батьками Карина гуляє з найгарнішим хлопцем на її кутку, а товстий Міхон їй не цікавий, як і його подарунки. Хоча на мою думку дівчина Мишка, фігуриста натуральна блондинка Ксюша, набагато гарніша циганкуватої Карини, і любить його просто так...
  Але його оте дитяче бажання зробити подарунок було чистим і від душі, просто так. На таке здатні тільки діти, і ті хто справді кохає.

Цвяточек вялєнькій


  Їду сьогодні в справах. В місця, де, на відміну від моєї повсякденності, є великі супермаркети і кондитерські.
  Сестри зараз працюють віддалено, з дому, і в такі райські місця потрапляють можливо раз в місяць lol, тому я стаю картинно в позу, наче купець в мультику, і звертаючись до них запитую:
  - Що вам привезти з країв заморських?

  Молодша сестра, сумно:
  - "Алохол" і "Панкреатин"...

  З віком уподобання сильно змінюються...lol

Стрес і таракани

  • 16.04.23, 03:07


  Минулого тижня купила собі нову бензопилу.
  Люблю все, що воняє бензином і гучно реве lol

  А до чого тут стрес і таракани? Дуже просто - мої таракани коли стрес десь ховаються. А от під чудовий настрій збираються на мітинг і скандують "роби дурниці, роби дурниці!!" lol

  Ну і просто дійсно люблю оте все - і косити, і пиляти...ну і ще багато чого різного smutili

Сорок днів тому..

  • 06.08.22, 20:41
  
  А я про зовсім не смішне зараз. Сорок днів по загиблим в ТЦ Амстор. На фото усміхнені, гарні , зовсім юні хлопці і дівчата.
 Завжди дивувало, що коли подивитися на фото десь в випускному альбомі - всі гарні. Завжди списувала на силу макіяжу і бога фотошопу, ретельно підігнаних для цього альбому, але оце дивлюся на колаж з фото загиблих - а всі такі красиві.. і це прості , домашні часто, фото, буденні, ніхто не розраховував, що їх отак розглядатимуть. І через це тільки тяжче дивитися.
  Я все ще дуже добре пам'ятаю той день - бо в "Амсторі" під час вибуху мав бути мій середній брат. Він буквально за десяток хвилин до влучання ракети приїхав рейсовою маршруткою з Полтави, і висадився на майданчику перед цим торговим центром, де в них офіційно стоянка. Він рідко приїжджає, взагалі то, і ми чекали на цей приїзд) Розклад рейсів такий, що йому треба ще годину і 20 хвилин чекати вже на маршрутку до нас, тому він завжди заходив в "Амстор" скоротити час, купити морозиво, чи замовити піцу в єдиному в місті "Сільпо", бо піца від "Маркетопту" на зупинці біля ринку, звідки їде вже до нас, йому, бачте, не така смачна, просто походити по магазинчиках , це був цікавий ТЦ з набором хороших магазинів.Одним словом - пів годинки і перечекати непомітно. 
Але цього разу в мами десь щось пригоріло, і вона ще напередодні попередила брата, щоб як тільки приїде - відразу набрав, їй, бачте, треба купити зіп-пакети в певному магазині майже біля ринку, а тоді вже "хай йде по свої піци і морозиво".  Ну, він майже дійшов якраз, метрів двадцять залишилося. Я якраз розповідала йому телефоном куди йти, бо це навпростець старими вуличками зигзагом, коли гримнуло так, що ми всі навіть пригнулися. На хвилинку до мого будинку від місця вибуху - кілометрів під тридцять якщо прямо. В брата ж на очах посипалися склянки з вікон, і те, що не на голову - теж випадковість - він відійшов до проїжджої частини і оглядався де вивіска потрібного магазину, а от я б на його місці впевнено б йшла під самими будинками, в тіньочку під самими вікнами, бо знаю куди.
  Горіти почало швидко.. брат виходив вже вуличками, заповненими димом. Оці сім-десять хвилин і мамине зовсім нераціональне бажання тих пакетиків тільки тут і сьогодні - можливо врятувало його життя. Я б, мабуть, на його місці після двогодинної зовсім некомфортної при його зрості майже в 190 см поїздки в маленькій маршрутці на спеці - спочатку б сходила по морозиво, чи щось прохолодне попити, а тоді вже б дзвонила, але він не я , відповідальніший)), як сказав, що відразу набере - так і зробив. В мами з тиждень починали трусилися руки коли згадувала, а про ті пакети взагалі згадала тижнів за два, коли вони дійсно були потрібні. 
  Я двічі на тиждень проїжджаю мимо згарища. Раніше ніколи не уявляла розмірів "Амстору", в моїх очах це був плоский височенний фасад весь в склі і вивісках, з боків я його ніколи не бачила, через парк з одного боку і будівлі з іншого. А зараз це видовище вражає - згорілий каркас з товстого двутавру з рештками впалої покрівлі раптово надають йому тривимірності і видно його гігантські розміри - близько 10 000 квадратних метрів зі стелею метрів в шість висоти. Там все, що можна було прибрати і вимести - прибрано. Пересіяно навіть, в пошуках хоч якихось решток тих, хто згорів в епіцентрі вибуху і пожежі. Це саме ті гарні, усміхнені хлопці і дівчата, продавці-консультанти з "Комфі", єдиного в місті, ракета розірвалася просто всередині їхнього торгового залу. Щоразу коли проїжджаєш мимо отих товстелезних обгорілих і поржавілих колон - думаєш про це. 
 І про сміх та насмішки росіян в коментарях під відео в Ютубі. Звичайно, їх президент краще знає , що ТЦ не працював і там всюди як не база нацистів, так склад боєприпасів, куди нам то, місцевим... Будь вони прокляті.
  

Нерви

  • 05.08.22, 22:22

  Не канати lol. Що цікаво на вибухи не реагують, а от по дрібниці звук якийсь - то капець.

  

  На фото момент, про можливість якого останнім часом якось навіть не мріялося - на весь Центральний парк - одна я. Я і теплий тихий рясний дощ lol. Я навіть завмерла, хоча як завжди бігла, поглядаючи на годинник)), і хвилин п'ять любувалася цією неймовірною самотністю в не просто центрі міста, а в практично самому популярному його місці влітку. 
  Я не знаю, як можна пояснити відчуття в цей момент. Це такий релакс...і я чудово розумію японську любов до їх дощового сезону і прогулянок садами. Плюс оце відчуття нереальності моменту і самотності, краплі, що здіймають фонтанчики навколо твоїх ніг, і м'яке світло обіднього сонця за хмарою... І все це посеред міста в 250 тисяч населення...)) 

 

А це вдома, де така самотність і тиша в мене є щодня, увечері..На фото, до речі, ранок, дуже незвична мені майже четверта година ранку, схід сонця і неймовірної краси туман, навіть спати тоді перехотілося))
  Зараз стільки думок в голові.. але то якось іншим разом. Так хочеться знову тут, на сайті, бачити всіх-всіх .. І перемоги. Чекатиму podmig

Хто пояснить що це було?


  Сьогодні вперше місяців за три на екрані телефону висвітлилося "гугл-хронолонія, місця, де ви побували протягом місяця" і цей самий Гугл запропонував мені проглянути де ж я була в квітні. 
  Заглянула, перше, що кинулося в вічі, що я нібито за місяць проїхала на авто 6 км, а пройшла пішки 5 км (??)
Та мені одного разу поїхати в місто це під 55 км на авто і ще з 7 пішки по місту, і так двічі на тиждень. Ну та то таке. Далі йшла карта місць, де я побувала. Там теж було повно цікавого - крутий ресторан, готель, кожвендиспансер, автосервіс, два салони епіляції, два банки, автовокзал, купа магазинів в тій частині міста, куди з початком війни я взагалі не їжджу, відділення НП там же, і відділення Укрпошти про існування якого я тільки здогадуюсь, бо буваю виключно на головпоштампті , разом 78 локацій. І серед них одна взагалі цікава - десь в лісах між Харковом і Охтиркою, десь там якраз йдуть військові дії схоже.
  Ну я ще по Кременчуці можу якось виправдати зафіксовані локації, але між Харковом і Охтиркою?? 
 Хто може пояснити мені що це таке могло бути?


Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
28
попередня
наступна