хочу сюди!
 

Лия

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-50 років

Найкращий день


  Написати хотілося, але спати дужче, останні днів шість спала не більше п'яти годин на добу по два заходи, вчора так взагалі в маршрутці свою зупинку ледве не продрімала . Не до оцих маленьких буковок , коли екран пливе перед очима. 
   Але зайшла сьогодні на ай.юа... Пишу! День ще не закінчився))))

   Найкращий день мого життя. Я не пам'ятаю точно дату, тоді про таке не думалося, але зараз якраз річниця - це сталося 31 рік тому якраз десь в ці дні, на початку січня. 
   О, як давно ми з сестрою чекали на це! І ось вона, мрія, вже є, тільки ховається у діда з бабусею по батькові, вже три дні як є, а завтра їдемо побачити... Пів ночі заснути не могли))) І ось він ранок! Вірніше який там ранок - прямо скажемо обід, бо то нам аби пошвидше, а що батькам - поки ми виспались ( пів ночі ж не спали)) , поснідали, вдяглися, тоді батько завів свого "Запорожця" ( машина-звір , класичного жовтого кольору була в батька)) і ми поїхали.
   День був як сьогодні, до речі - морозець, яскраво-сліпуче сонце і пухнастий мерехтливий сніг, на який було навіть боляче дивитись.. гарно. Чомусь немає спогадів про те , "як довго їхали", мабуть тоді такою дорога не здалася, пам'ятаю тільки вкриті інеєм вікна і оце відчуття, що ось-ось.. зараз... Зараз, коли вже дорослою іноді трапляється щось отримати схоже, давно омріяне, завжди є відчуття невеличке неможливості, нереальності того, що це ось, бери, а тоді батько сказав - значить точно! Діти завжди вірять. Тільки доросле життя вчить, що слова іноді кажуть просто щоб сказати ((
  Пригадую наче зараз, як машина зупинилася біля воріт, і як з нетерпінням , бо не можеш відразу вискочити, задніх дверей в "запорожці" немає, чекали поки батько обійде машину і відкине переднє сидіння. 
 - Па, куди, куди??
  Батько сміється і відразу веде не в будинок, вітатися з дідом і бабусею, те почекає, а направо, за літню кухню. Дід з бабусею обоє невисокі, і все побудовано під них, дощаті двері з накинутою клямкою невисокі, старі вже, причорнілі, з даху звисають сяючі на сонці бурульки.
  А за дверима...
  Скільки дитині треба для щастя? 
  Одна красивенна, пухнаста наче хороший такий зимовий кіт, сіра в яблуках кобила )))))
  Вона висунула до нас у відкриті двері сарайчика свою голову і з цікавістю, нашорошовши пухнасті, з гострячками зверху вуха-рурочки , дивилася своїми вологими чорними розумними очима. В мене й досі перед очима ця картина - білосніжний сяючий сніг, скляні бурульки і наче рама з сіруватого почорнілого нефарбованого дерева з якої виглядає біло-сріблясто-чорна Зорька.
   Своя коняка!! Вдома, і тепер можна буде щодня ходити її гладити і годувати хлібом..О, скільки планів на неї відразу в дитячій уяві))) Дорослі інакше дивляться на світ, а я й досі так само часто)))  Я іноді й зараз не можу багато кому пояснити нащо я тримаю коней? З ними ж мороки більше як прибутку, бо от чесно - буває, що за день тільки поїсти присяду, зате вони обидві лежать ліниво в тіньку під грушею, ще й перебирають накошеною мною і принесеною досить здалека травою)))) От як пояснити отим всім "практикам", що кінь він не для роботи, він для погладити, дати яблуко і полюбуватися?
  Зорьки в нас давно немає, хоча мені на все життя рам'ятатиметься оте перше погладити по боку, по пружній густій і дивно пухнастій для коней шерсті, і своє захоплене "ой, яка пухнаста!", на що батько засміявся і з виразом сказав - "так, як ковер" )))
  Ось це завжди буде в моїй пам'яті.
  Дитячі мрії мають справджуватися....
  З тих пір в мене було повно щасливих днів, з тихим чи навпаки - неймовірним щастям. Були здобутки і взаємне кохання, були перемоги і просто - вперше вдалі пиріжки. Але ось той день для мене найщасливіший. Просто тому, що я згадую його вже 31 рік і не можу забути.
  Якось так от. Відклала справи і пишу оце зараз, хоча думала, що таки ні, ручки не стоять, оченята не бачать))), але прочитала Сказочника конкурсне, про скарб, і так щемливо подумалося - дитячі мрії мають справджуватися... Я щаслива людина, в моєму житті це було cvetok
39

Останні статті

Коментарі

124.01.22, 14:17

певно,дитяче щастя - і справді саме ...очікуване

    224.01.22, 14:21

    дуже яскраво, та гарно написано
    привіт, Акварелька

      324.01.22, 14:23Відповідь на 1 від disu

      певно,дитяче щастя - і справді саме ...очікуванеВ дитинстві все сильніше відчувається - і річка вологіша, і морозиво смачніше...

        424.01.22, 14:25

        мені тут подумалось втебе вроду ніхто з циганами не трахався???

          524.01.22, 14:25

          Куркульскому роду нема переводу. Бо як без коня, то бедняк и революция.Зовсім випадково майже влучили
          Я себе жартома зву куркулякою
          До речі якраз вчора читала спогади очевидців подій про розкуркулення, дуже пізнавально про "найкращу країну в світі". Треба якось буде написати дещо й своє з цього приводу

            624.01.22, 14:26Відповідь на 2 від kettlebell

            дуже яскраво, та гарно написано
            привіт, Акварелька
            Привіт
            Коли все отак перед очима інакше не напишеш...

              724.01.22, 14:27Відповідь на 4 від НеЖриМоэСало5

              мені тут подумалось втебе вроду ніхто з циганами не трахався???Ні, одні вільні козаки в роду, Наливайки і Хмари

                824.01.22, 14:28Відповідь на 7 від Акварель

                мені тут подумалось втебе вроду ніхто з циганами не трахався???Ні, одні вільні козаки в роду, Наливайки і Хмари...а батька папою кликала, от ганьба

                  924.01.22, 14:30

                  Спи моя радость усни

                    1024.01.22, 14:35Відповідь на 8 від НеЖриМоэСало5

                    мені тут подумалось втебе вроду ніхто з циганами не трахався???Ні, одні вільні козаки в роду, Наливайки і Хмари...а батька папою кликала, от ганьбаВзагалі в мене в родині в ходу все життя всі можливі варіанти цього слова - і тато, і батько, і папка, і о великий!
                    Але навіть за союзу російською мовою не розмовляли навіть в школі

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      12
                      попередня
                      наступна