хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Краще ворог хорошого



  На днях перемикаючи мамі канали по ТВ побачила десь в новинах сюжет, якого не бачила вже, вважай, майже 20 років - жіночки в синіх робах клали асфальт... Подумала, що той кадр, побачений мельком - то здалося, просто сюжет не про наші, українські, дороги.
  А ні, не здалося.. Як виявилось - наша країна, яка щиро бажає приєднатися до всього сучасного і європейського, просто "покращила існуюче законодавство для вирівняння гендерної несправедливості в сфері праці". Просто відмінивши дію закону, за якого я дуже поважала всі ці роки Ющенка - саме він ввів в дію закон, яким заборонялося брати на важкі фізичні роботи жінок. І о чудо - з тих часів побачити жіночок передпенсійного віку, які лопатами розрівнюють купи асфальту, чи кладуть шпали, чи ще щось подібне - було нереально.
  А так завжди було одне - їдеш, а тут дорожнє полотно ремонтують.. і десяток жіночок горнуть паруючий асфальт, а біля них три чоловіка - бригадир з папочкою, шофер вантажівки, що отой асфальт висипала, і шофер на котку. А тут раптом виявилося, що якщо заборонити брати жіночок-пенсіонерок, яким немає куди дітися й змушені за копійки працювати, то й зарплати можна підняти, і чоловіків знайти...
  А тепер, з просуванням в наші ряди фемінізму й гендерної рівності, цей закон виявився неправильним. От. Правду кажуть - краще ворог хорошого. Або народна мудрість - що хотіли як краще, а вийшло як завжди. От точно про цю ситуацію.
  Хотілося б запитати якусь феміністку - невже жінка створена не для любові, а для роботи?
5

Останні статті

Коментарі

111.03.19, 14:45


Фемінізм - то боротьба жінок за право не бути жінкою.

    211.03.19, 14:48

    Вы эти патриархальные замашки про любовь бросьте! Если женщина хочет бурить скважины и добывать в забое уголь, ей должны быть созданы все возможности, и отдельные помещения под женския надобности!

      311.03.19, 14:51

      Хотели равенства? получите

        411.03.19, 14:55Відповідь на 2 від T Rex

        Вы эти патриархальные замашки про любовь бросьте! Если женщина хочет бурить скважины и добывать в забое уголь, ей должны быть созданы все возможности, и отдельные помещения под женския надобности!І кімнатка в забої з пеленальним столиком!
        Воно то так... але жоден чоловік не піде на важку монотонну низькооплачувану роботу по своїй волі. А жінка піде... А в нас замість того, щоб дійсно ВРІВНЯТИ, в чомусь хорошому, в нас з нашими умовами таке законодавство тільки погіршує становище жінок. Дурня цей фемінізм.
        Причому що "скляна стеля" дійсно існує, так само як і дискримінація в оплаті праці, але ж вони вирішуються не такими формальними речами.

          511.03.19, 14:55Відповідь на 3 від Тарас Музичук

          Хотели равенства? получитеА мій голос враховується? Я проти

            611.03.19, 14:59Відповідь на 1 від Сyрi


            Фемінізм - то боротьба жінок за право не бути жінкою.
            Точно, от десь так це і є
            Мені взагалі здається, що якщо людина дійсно щось хоче - вона й так зможе. Бо якщо ти професіонал - ти професіонал. І я якось не думаю, що хоч одна з отих жіночок в дитинстві мріяла класти асфальт, і все життя билась, щоб отримати на це право

              711.03.19, 15:02Відповідь на 5 від Акварель

              Хотели равенства? получитеА мій голос враховується? Я протиА як же!

                811.03.19, 15:04

                Если женщина считает для себя правильным идти на такую работу, имеет право. Но зарплата тогда должна быть такая же, как и у мужчины, который мог бы там работать. В этом и есть равноправие - в зарплатах.

                  911.03.19, 15:06Відповідь на 6 від Акварель


                  Фемінізм - то боротьба жінок за право не бути жінкою.
                  Точно, от десь так це і є
                  Мені взагалі здається, що якщо людина дійсно щось хоче - вона й так зможе. Бо якщо ти професіонал - ти професіонал. І я якось не думаю, що хоч одна з отих жіночок в дитинстві мріяла класти асфальт, і все життя билась, щоб отримати на це право

                  Нема рівності полів, завжди спіткнешся.
                  Жінку яка хоче бути схожою на чоловіка і досягла чогось в бізнесі звуть бізнес-вумен, а мужика який хоче бути схожим на жінку - ...
                  Так, як тільки піднявся феменський рух - жінки втратили свої привілеї.
                  Цікаво ще одне - і фемен і сексменьшини чомусь кричать, а їх то -купка.

                    1011.03.19, 15:08Відповідь на 8 від Taly

                    Если женщина считает для себя правильным идти на такую работу, имеет право. Но зарплата тогда должна быть такая же, как и у мужчины, который мог бы там работать. В этом и есть равноправие - в зарплатах.Жоден чоловік не піде працювати на важку малооплачувану роботу, на зразок укладання шпал під дощем, чи асфальту в любу погоду. А жінка піде, вони там всі передпенсійного віку, коли пару років до пенсії стажу не вистачає. І жодну жінку не візьмуть туди ж бригадиром чи отим шофером, якщо на цю ж посаду буде претендувати чоловік. Рівноправність не в зарплаті скоріше має бути, а в рівному доступі до посади... А це не в законі, а в головах.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна