хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Правда про тютюн

  • 05.03.11, 00:20
Правда про тютюн

Україна займає друге місце у світі по кількості випалених цигарок на людину.

15,5 млн. українців (в тому числі — 50% дорослого населення) палять. Палять 50% чоловіків, 25% жінок й 17% школярів.

Опитування Українського інституту соціологічних досліджень ім. Яременка показують, що до 11 років 17% школярів починають палити цигарки. Кожен п'ятий школяр в Україні у віці 11-12 років палить.

За результатами дослідження, щодня палять цигарки щонайменше 40% восьмикласників, 50% десятикласників, 70% першокурсників ПТУ, 55% першокурсників вузів.

За статистикою за рік українці викурюють 124,5 мільярда цигарок! Це більше 6 мільярдів пачок. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно у світі від хвороб, викликаних палінням, помирають 5 000 000 людей. Одна людина — кожні 6 секунд. 10 чоловік за хвилину. Майже 14,5 тисяч за день. В Україні статистика ще більш смутна: через тютюн щорічно з життям прощаються 120 000 курців.

Наукою давно доведена шкода куріння. Розумну людину і переконувати не треба: знає, що дуже вже тяжкі наслідки виникають від тютюну. Ще в 1974 році Всесвітня організація охорони здоров'я присвятила проблемі куріння величезну доповідь, що підводила підсумок багаторічній роботі вчених всього світу. Безневинна на вигляд цигарка, що є для багатьох спочатку забавою, а потім задоволенням, перетворюється з часом на ворога, що віднімає здоров'я у кожного, хто не зумів вчасно одуматися.

Після десяти-п'ятнадцяти років згубна звичка стає обтяжливою для курця, але на той час влада цигарки як наркотика така сильна, що вона долає і розум. Можливо, в затяжних випадках наступає деградація розумових здібностей, коли людина перестає розуміти елементарні істини, зрозумілі всім, крім тих, що палить.

Ведмежу послугу роблять народу деякі легковажні літератори, діячі кіно, театру; часто можна бачити, як герой кіно або п'єси в скрутні хвилини життя замислено затягується цигаркою. Є немало лікарів, що працюють в тютюнових компаніях. На жаль, деякі з них продають не тільки свій лікарський час і знання, але і свою лікарську совість...

Але найстрашніше те, що знаходиться маса людей, які вдають, що їм незрозумілий вплив тютюну на здоров'я людини! Зазвичай такі захисники тютюну, не маючи в своєму розпорядженні серйозних наукових даних, всі, як один, посилаються на «дідуся», який нібито «не випускав трубку з рота і прожив до сімдесяти років». Ось цей бідний «дідусь» і виставляється всіма проти безперечних наукових даних. Але ніхто не знає, скільки б той прожив, якби не мав згубної звички. Не знають, як отруювали йому і людям, що оточували його, життя, настрій і здоров'я цигарки.

Кожна викурена цигарка коштує тому, хто палить п'ятнадцять хвилин життя: королівське товариство лікарів Англії спеціально вивчало це питання. Вони взяли сто тисяч людей некурящих і таку ж кількість тих, що палять. У всьому іншому обидві групи були однакові за віком, за місцем проживання і по заняттях. Виявилось, що середня тривалість життя тих, що палять на декілька років менша, ніж некурящих. Розділивши різницю років на кількість викурених за тридцять — тридцять п'ять років цигарок, вони і встановили, що кожна цигарка обійшлася їм в п'ятнадцять хвилин.

Для переконування тих, хто вже почав палити і все ще не кинув це згубне заняття, пропонуємо використовувати фільми про куріння.

Багатьом людям допомагла безболісно розлучитися з цією шкідливою звичкою книга «Легкий спосіб кинути палити», яка доступна сьогодні в аудіоформаті.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. «Человек среди людей».


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
0

Коментарі