хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

В Україні меншає прихильників російського вектора

Кількість українців, які пов’язують своє майбутнє з Європою з кожним роком зростає, натомість кількість прихильників російського вектора зменшується. До такого висновку дійшли експерти Інституту Горшеніна, порівнявши результати свого останнього соціологічного дослідження «Оборонна стратегія держави очима українців» з результатами досліджень минулих років.

Як розповів УНІАН експерт Інституту Горшеніна Володимир ЗАСТАВА, спостерігається стійка тенденція зменшення кількості людей, які пов’язують перспективи розвитку України з Росією, та збільшується кількість прихильників інтеграції України з Європейським Союзом. За його словами, на сьогоднішній день 28,6% українців пов’язують перспективи розвитку України з ЄС та 28,1% - з Росією, а у жовтні 2006 року цифри були 18,9% та 33,5% відповідно.

«Ця тенденція обумовлена й тим, що на фоні позитивних очікувань від політики Євросоюзу стосовно України (вступ до СОТ, можливе спрощення візового режиму), спостерігаються негативні очікування економічної загрози з боку Росії (ціна на газ, «торгові війни», економічні санкції)» - каже В.ЗАСТАВА.

Народний депутат України від Партії регіонів Тарас ЧОРНОВІЛ, коментуючи отримані Інститутом Горшеніна результати, підкреслив, що ця тенденція має місце не тільки протягом останнього року. «І це є абсолютно логічним в плані, перше, загально проголошеної всіма, і підтриманої політичними силами, євроінтеграції. Друге: поступове відходження значної частини людей від асоціацій з Радянським Союзом. Молодші люди більше зорієнтовані на Європу, мають певні надії, якщо не задля держави (тут накладається особистий певний стереотип), то свої особисті надії розвитку життя, майбутнього з якоюсь з країн Європи. І тому такий процент абсолютно є закономірним», - зазначив Т.ЧОРНОВІЛ.

З ним погоджується народний депутат Україні від НУ-НС Владислав КАСЬКІВ, який також вважає, що значна кількість українців орієнтована в своїй щоденній життєдіяльності на країни Європи. «Те, що відбувається в українській економіці: наближення до світових стандартів і розвиток ринку, дає все більшу уніфікованість зі світовими правилами і механізмами співіснування в суспільстві, в економічній площині. І плюс геополітичний фактор, який все гостріше позиціонує Росію, як опонента України… Ну якщо все це підсумувати, то просто Україна стає подібною на західний світ з кожним роком все більше», - заявив В.КАСЬКІВ.

Дослідження «Оборонна стратегія держави очима українців» проводилось Інститутом Горшеніна в рамках річної програми соціологічних досліджень 2008 року «Проект країни» з 7 по 18 лютого 2008 року у 129 населених пунктах України.

За матеріалом УНІАН.

А яку думку з цього приводу маєте Ви? Будь ласка, в коментарях зазначте і обґрунтуйте свій вибір.


57%, 32 голоси

34%, 19 голосів

2%, 1 голос

7%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
21

Останні статті

Коментарі

Гість: pivolub

13.03.08, 17:49

Хочу в НАТО, не хочу в ЄС. Чому так - довго пояснювати, в камєнт не вміститься, можливо, колись викладу пост на цю тему.

    Гість: Г-е-т-м-а-н

    23.03.08, 17:51

    а толку МЫ СЛАВЯНЕ и должны быть с ними, запомни укр нужна европе как рынок збытка товаров и все!

      33.03.08, 17:53Відповідь на 1 від Гість: pivolub

        43.03.08, 17:53Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

        а России зачем нужна, не задумывался? Подумай наж этим, для начала.

          Гість: Stalin-Ka

          53.03.08, 17:54Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

            анонім

            63.03.08, 17:54Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

            а толку МЫ СЛАВЯНЕ и должны быть с ними, запомни укр нужна европе как рынок збытка товаров и все!
            +1

              73.03.08, 17:56Відповідь на 6 від анонім

              а словами можна висловити свою думку?

                Гість: pivolub

                83.03.08, 17:57Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

                а толку МЫ СЛАВЯНЕ и должны быть с ними, запомни укр нужна европе как рынок збытка товаров и все!Да, мы славяне. Поляки, чехи, словаки, словенцы, болгары - тоже. А в России кто составляет большинство населения, не задумывался? Совокупно: татары, чеченцы, башкиры, ингуши, чукчи, якуты, и прочая мордва.

                  93.03.08, 17:59Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

                  почитай тут для початку: http://blog.i.ua/user/381784/?p=1

                    Гість: vitaliч

                    103.03.08, 17:59Відповідь на 2 від Гість: Г-е-т-м-а-н

                    а толку МЫ СЛАВЯНЕ и должны быть с ними, запомни укр нужна европе как рынок збытка товаров и все!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      17
                      попередня
                      наступна