хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Що на нас чекає у недалекому майбутньому?

Яценюк викрив сценарій проведення нових дострокових виборівГолова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК заявляє про існування сценарію проведення нових дострокових парламентських виборів. "Я не виключаю, що є сценарій: щоб уникнути відповідальності, давайте проведемо ще одні дострокові вибори", - зазначив А.ЯЦЕНЮК і додав, що ще одні вибори не принесуть нічого нового”.

"Мені відомий сценарій, який пропонувався: давайте максимально підвищимо прохідний бар’єр, давайте внесемо зміни до Конституції, це стане підставою для дострокових виборів, а потім прийдемо й швиденько поділимо владу", - повідомив спікер.

За його словами, він "категоричний противник того, щоб політичні сили користувалися достроковими виборами тільки для одного: щоб поділити електорат, який не поділений, викинути політичні сили, які мають невисокий рівень підтримки і сформувати біпартійність”.

А.ЯЦЕНЮК нагадав, що ця ідея вже давно крутиться в українських політичних колах. "Давайте поділимо країну на дві зони відповідальності. Перша – це зона відповідальності тих, хто набере більшу кількість голосів, а друга – це опозиція. І всі будуть при кориті. Такої політичної конструкції не буде", - запевнив голова ВР.

За матеріалом УНІАН

Що ми маємо:

- ЮВТ заявила, що хоче парламентської республіки, на кшталт Німеччини, де Прем'єр буде ключовою фігурою, яку обиратиме Парламент. А Президента з мізерними повноваженням - народ;

- Якщо ми матимемо парламентську республіку, тоді Парламент має бути функціональним, а не таким недієздатним як зараз. Тому то ЮВТ планує скорі перевибори до ВР, після зміни Конституції. Для цього вона хоче створити в Раді спеціальну комісію. При цьому планується збільшити прохідний барєр і у Парламенті опиняться лише найрейтинговіші партії (скоріше за все дві, можливо три), не важко здогадатися - які це партії. ПР і БЮТ. Таким чином владу буде поділено між двома силами. Одні - при владі, інші - в опозиції.З часом вони змінюватимуть одна одну по мірі розчарування електорату у політиці влади;

- На даний момент Президент має невисокий рейтинг підтримки серед виборців. Він здійснює непопулярні кроки ("абарзєвший" Секретаріат, критика в тему і не дуже діяльності уряду, розхитування коаліції, відверте плювання на "ідеали майдану" і т.п.). Навіть щирі прихильники серед виборців зараз від нього відвертаються.  Але Президент напевно що так просто не "здасть" свої повноваження. Тому дуже ймовірною вбачається відставка уряду, розвал коаліції (та й самій ЮВТ це вигідно - мовляв, "бачте, що мені не дають робити зміни на краще") і постановка "свого" або компромісного Прем'єра. Але вибори Президента не за горами, а хто у нас найпопулярніший зараз політик?

Які з цього можна зробити висновки? Що це все дасть нам, простим громадянам?

1) Можливо, з формуванням нового устрою в країні нарешті не буде хаосу у владних повноваженнях різних гілок влади - буде один сильний центр - Парламент з призначеним ним Прем'єром. Все гарно - у країні нарешті запановує спокій і процвітання (можливо, з часом). Але де гарантія - що той Парламент не буде таким як зараз недієздатним?

2) ЮВТ відправляють у відставку, і це стає їй гарним трампліном до Президентського крісла. Адже зроблені за період Прем'єрства популістичні кроки забезпечать їй значну перевагу на виборах. Враховуючи, що рейтинги Ющенка і Януковича зараз стрімко падають. Гарантій, що буде все добре - жодних. Оскільки зараз можна цілком наочно спостерігати неспроможність Уряду розвивати (та навіть - підтримувати на сталому рівні) економіку. Адже соціальними виплатами народ не прогодуєш. Скоро вже не буде чого продавати, і ні з чого буде збільшувати виплати. Крім того, потрібні реальні зростання доходів громадян, тобто збільшення купівельної спроможності.

Як не крути, але я не бачу в найближчому майбутньому можливості для простих громадян зміни їх життя на краще. Політики декларують мізерні доходи (це смішно, коли декларується декілька тисяч, а машини, будинки і одяг тягнуть на мільйони) - і це практично у всіх видних політиків. Тоді як пенсії, стипендії і мінімальні зарплати простих громадян з'їдає інфляція. Реальні доходи громадян падають невпинно.

Як не крути - а ЮВТ напевно буде в недалекому майбутньому керувати Україною у тій чи іншій іпостасі. Але чи покращилося наше з вами життя зараз? І яким воно буде потім? Можливо (та, навіть, напевно) Ви маєте іншу думку. Було б цікаво її почути.

13

Останні статті

Коментарі

Гість: Idy_Vpered

121.04.08, 15:31

Щось у мене наша влада довіри не викликає. Інфляція, глобальні освітні реформи, які втілюють через одне цікаве місце, суцільний розбрат...
Що ж далі, людство?

    221.04.08, 15:38

    Перепрошу за подібну нецензурщену, але інших слів немає....
    http://blog.i.ua/user/34416/48730/

      321.04.08, 15:45Відповідь на 2 від Plast

      та нє - ну не можна ж так одразу посилати! треба вихід шукати з ситуації, а послати - це значить дозволити їм продовжувати й далі жити своїм життям.

        421.04.08, 15:48

        по поводу "що мы маемо"..
        1. а разве у нас и сейчас не ТАК?))
        2. на деле у нас есть трио большинства, которое не может между собой договориться..
        так что движемся мы к однопартийной системе..
        остальные - и так лузеры..
        3. а Президент умер, да здравствует, Балога!))

          Гість: lyudyna

          521.04.08, 15:52

          Що до змін до конституції, я вважаю, це дуже віддалена перспектива бо вона має багато противників во глові з президентом.
          Так позиції ЮВТ зараз як ніколи, майже, непохитні хоча відверта війна з Ющенком може їх пошатнути, або ще більше укріпити.
          А що до варіантів, є ще варіант коли НСНУ і ПР об"єднаються в коаліцію яка не допустить дострокових виборів, але при цьому, за дуже малий термін, від президента і цієй коаліції буде вимагатися зробити диво в внутрішній політиці, якщо вони хочуть зберегти прихільність виборців.

            621.04.08, 15:52

            1) двухпалатный парламент нам даст - возможность определить, кто реально работает, а кто только по телеку языком телепает, и тратит бюджет на выполнение необдуманных предвыборных лозунгов т.е победившая полит сила имеет время в один срок чтобы выполнить свою предвыборную программу, а оппозиция выполняет больше контролирующую роль. Но здесь есть один "минус" за 1 срок можно все распродать наф.
            2) полностю не согласен) она не выполнила и половины своих громких обещаний, поэтому я не верю не единому ее громкому заявления с телевизора, если вы еще верите, то мне вас жаль поэтому трамплин это к президентам либо в бездну на фоне других оппонентов - это еще спорный вопрос. и далее по тексту, мол, рано или поздно она станет Президентом не верю, разве что силовой захват, но у нее кишка тонка

              721.04.08, 15:54Відповідь на 4 від Ta_ta

              так так, я ж і написала "що ми маємо". питання було - що ми матимемо?
              однопартійною система не буде, буде 2.

                821.04.08, 15:56Відповідь на 5 від Гість: lyudyna

                ЮВТ може домовитися з ПР, і тоді більшістю голосів у парламенті можна прийняти зміни.
                НСНУ в повному складі з ПР не об'єднаються - оскільки частина НУНС тяжіє до БЮТ. У них голосів не вистачить.

                  921.04.08, 15:58Відповідь на 7 від NATALI_YA

                  так и я написала))
                  а движемся мы именно к однопартийной)))
                  особенно, если будет парламентская республика)))

                    1021.04.08, 16:01Відповідь на 6 від gen1usualex

                    1) все уже майже наф розпродано. а чергування політсил при такій компетенції сьогоднішніх вищих керівників - буде щоразу з виборами. і т.д. - до безкінечності...
                    2) де там таке написано про те, що я вірю в її обіцянки )) але популізм - справа підкупна, особливо для малозабезпечених і наївних виборців. (як це було з призовом в армію, виплатою компенсацій...).

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна