Излучение от черных дыр может создать жизнь

В охоте на инопланетную жизнь ученые часто сосредотачиваются на «зоне Златовласки», области вокруг звезды, где температура будет как раз подходящей для существования жидкой воды на поверхности орбитальной планеты.

Но теперь, команда из Гарвардского университета предлагает еще одну зону Златовласки, которую мы должны рассмотреть в нашей охоте на инопланетную жизнь - и вместо звезды в ее центре, она имеет сверхмассивную черную дыру.


Сверхмассивные черные дыры окружены закрученными дисками из газа и пыли, называемыми активными ядрами галактик (AGN). Эти диски испускают невероятное количество излучения и света, и многие исследователи предполагают, что это излучение разрушит атмосферу любых соседних планет, создав «мертвую зону» вокруг черной дыры.

Апарат NASA виявив ознаку присутності живих марсіан

На Марсі виявлені незвично високі рівні метану, які можуть свідчити про життя на планеті, повідомляє The New York Times з посиланням на аерокосмічне агентство NASA.

Офіційного оголошення від NASA поки що не було, однак за даними джерела, фахівці американського космічного відомства провели аналіз отриманих на цьому тижні в четвер даних, зібраних марсоходм «К’юріосіті» і виявили в атмосфері Марса значну кількість метану, газу, який на Землі зазвичай виробляється живими організмами.

Автокефалія УПЦ буде надана у найближчі тижні – митрополит Гальс

Представник Константинопольского патріархату, митрополит Гальський Еммануїл вважає, що автокефалія Українській церкві буде надана за дуже короткий проміжок часу, напевне, у найближчі тижні. Про це йдеться у статті митрополита в газеті  TA NEA від 20 жовтня.

Ана Брага. Скоро Хеллоуїн!

Бразильська модель Ана Брага, одягнута в шкільну форму для вечірки з нагоди Хеллоуїна, фотографується на АЗС в Лос-Анджелесі.

Читати далі

Цікаві факти про віскі

Можна стверджувати, що віскі – вічний напій. При правильному зберіганні запечатана пляшка може зберігатися невизначено довго.

Віскі – низькокалорійний напій. У ньому мало цукру, а значить, регулярне вживання не позначається на фігурі. Віскі містить в собі великий обсяг еллагонової кислоти – антиоксиданту, що протистоїть розвитку серцевих і онкозахворювань.
Докладніше

Місячний календар садівника і городника на 2018 рік

  • 10.03.18, 14:45

Сіяти, садити, доглядати за рослинами та квітами, а головне збирати урожай – наші улюблені заняття в городі і саду Місячний календар городника і садівника на 2018 рік допоможе Вам з’ясувати, коли краще садити або пересаджувати рослини, скласти розклад догляду за урожаєм.

Всі прекрасно знають, що крім усього іншого, фази Місяця впливають на стан та самопочуття рослин. Якщо посадити рослини в період зростаючого Місяця, то вони будуть рости значно швидше, ніж вже після посадки при спадною Місяці. У час молодика астрологи не рекомендують сіяти і садити будь-які рослини. У такі дні посадка може навіть вкорочувати життя рослин, забираючи їх енергетику і здоров’я.

Відтак на допомогу приходить місячний посівний календар городника. Бажаємо успіхів у Вашій роботі в саду та на городі.

Місячний календар садівника і городника на 2018 рік

Із конкурсами в 1-й клас школи покінчено – МОН

  • 06.03.18, 11:35

Міністерство освіти і науки України ініціює зарахування дітей до початкової школи на засадах її територіальної доступності. Про це йдеться в проекті МОН. 

Документ описує механізми зарахування дітей до початкової (1-4 клас), базової (5-9 клас) і старшої (10-11 клас) школи. Зокрема, новий порядок зарахування до початкової школи ґрунтується на засадах її територіальної доступності. Тобто кожна школа має прийняти дитину, яка живе на території її обслуговування.

Також гарантується першочергове право дитини з цієї території навчатися в державній або комунальній школі, але, за бажанням, батьки можуть віддати дитину й до іншої школи за наявності там вільного місця.

Продовження

Які купюри в Україні підробляють найчастіше

В Україні більшість фальшивих гривневих банкнот, що вилучаються з обігу – купюри номіналом 500 гривень зразка 2006 року.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

У 2017 році їх частка в загальній кількості фальшивих банкнот зросла до 61%.

Прожовження про фальшиві гривні і долари

Модні тренди весна-літо 2018 року від Емілі Ратаковскі

Нещодавно американська модель та кіноакторка Емілі Ратаковскі з’явивилась в рекламній кампанії DKNY’s Lingerie, повернувшись до демонстрації модних трендів весни-літа 2018 року.

Мансарда чи другий поверх? Що краще

Добудовуючи другий поверх будинку слід враховувати наслідки для дому. У вас зросте удвічі житлова площа, але водночас збільшиться навантаження на фундамент і доведеться переробляти кроквяну систему і покрівлю. 

Натомість, якщо ви обмежитеся мансардою, площа верхнього рівня дому вийде меншою, ніж першого за рахунок втрат в зонах, прилеглих до стін, на які спираються крокви.

Розмір мансарди буде залежати від особливостей даху: ухилу (чим крутіший, тим більша корисна площа), кількості скатів.

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
11
попередня
наступна