Профіль

Lerbod

Lerbod

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

Мінус пару батарейок :)

Поза тим, триває епопея з хімреактивами з лабораторії. Викидати їх звичайно просто так не можна, доведеться здавати на утилізацію.

Поза тим, якщо віддати частину барахла в добрі руки, то об'єм утилізації стане меншим.




На фото панове забирають під 100кг артефактів: в 5-ти ящиках та 50-ти літровій бочці. Вже трохи менше мороки :)

Шиїтаке на каві

Остання фотка з циклу: "як я провтикав "відпустку"... І ботансько-пробірочний батл виграє контрольна група намбер три.




Сіє означає, що при одинаковій вологості, температурному режимі та пропорції міцелію — нашому шиїтаке найбільше засмакував саме третій рецепт суміші кави з чотирьох запропонованих варіантів.

Писульку з рецептом передаємо на кухню, колби після душу заселять іншим грибом, а ваш покірний слуга валить розбирати таски, ібо надворі дощ, понеділок і сонячне затемнення накупу.

З чим вас і вітаю

Процес дозрівання

Різниця між двома фото: 7-8 годин.
Останній тиждень гливи розвиваються дуже інтенсивно.



Церемонія зачистки

  • 16.08.17, 16:14
Ще пару років тому життя було простішим і ти не парився що й куди викидати...



Сьогодні ловлю себе на думці, що за два тижні виніс "аж 5 мішків" будсміття з лабораторії — більшість барахлішка доводиться сортувати, оскільки його просто так не викинеш.



В кожному куточку та ящичку тебе чекає незрозуміла купка реактивів, які здатні отруїти не одну тонну води, якщо просто попадуть на смітник.

Поза тим, більшість артефактів, хоч і радянської свіжості, зате ще можуть бути використані на благо суспільства. Зараз веду балачку зі знайомими майстрами, котрі працюють з кальванікою — поки плекаю надію, що комусь це ще буде актуально.

Гриби, вирощені на каві


Традиційно гливи вирощують з "гівна та палок": всілякої там тирси, соломи та кінського гною...

Проти класики, звісно, не попреш, але є ще чисто львівська альтернатива.




Подібна структура, яка потрібна для повноцінного визрівання деяких грибів є також в звичайній каві...




Відтак, якщо порахувати всі ті чорні купки, що лишають за собою орди туристів та айтішників в період дедлайну, то місцевим коникам залишається лишень вкакатись, але ті об'єми вони ніяк не переплюнуть (пардон за каламбур).




На фото гливи, вирощені на кавових фусах. Ще пару днів і можна на пательню.

Берлога програміста. Челябенський люкс :)

Кожен чолов'яга має право на свою територію: майстерню, барлогу, мисливський будиночок в Карпатах тощо

Основна вимога: наявність холодильника з пивом та важкодоступність.



На днях ваш покірний слуга зробив дурницю — розжився ось таким челябенським люксом. Залишилось прибрати, обставити і можна робити територію для душі.

Інструмент з Китаю

  • 21.12.16, 18:54
Не вірте тим, хто гонить на китайський продукт, в них просто руки з жопи.

Буквально за 300 гривень Ви не лише отримуєте добротний ноунейм електролобзика, але й маєте всі шанси застосувати класичні молоток, зубило і якусь маму.



Чим я думав при покупці не скажу, але після того як за перші 10 хвилин апарат вийшов з ладу, я довго шукав квитанцію аби скористатись правом повернення.

Квитанцію я не знайшов, тому аби не визнавати перед дружиною, що затупив -- знайшов неполадку й залив все мастилом.

Зараз електролобзик сумлінно працює, непорядно гріється при роботі й час від часу повонює проводкою.

P.S. Коли купуєш добротне (навіть б/у) німецьке авто, то в тебе нема жодних шансів дізнатись, що під капотом. У випадку ж з азійськими товарами -- будь-який дрищ-програміст може відчути себе інженером.

P.P.S. Фото не моє. Мій малюк чорний, менш благородно укомплектований та не має зайвих деталей.

Чорний бамбук -- Phyllostachys Nigra Dendrocalamus

  • 17.12.16, 13:41
Сьогодні день натурального ботаніка. Неділі дві тому отримав дві порції насіння з Китаю, а розібрати руки дійшли тільки зараз. Якщо вірити продавцям, вислали мені: Phyllostachys Nigra Dendrocalamus ... . Чорний бамбук, якщо по-простому.

Більшість видів цієї трави цвіте раз в 40-70 років, після чого успішно подихає. В честь цього насіння бамбуку намагаються цінувати і його висадка ще той ритуал:
  • спершу вимочуємо в теплій воді 20-30 хвилин;
  • потім готуємо плацдарм для висадки;
  • цьомаємо та благословляємо кожне зернятко і відправляємо це добро проізростати на 20-40 днів.


Поціновувачі відводять кожному зернятку окрему торф"яну таблетку (вона розбухає і набуває діаметру 5-10 сантиметрів), потім усе це добро ставлять все це на бритванку (здоровий піднос).

В силу здорового западла мені було влом возитись з таблетками, тому я вирішив освоїти гідропонічний спосіб пророщування. Спочатку я підготував лише один пакет з насінням, а другий хотів висадити заради чистоти експерименту в грунт. Проте подивився на календар... і от поки пишеться матеріал, зернята з другогої упаковки успішно промокають та чекають своєї черги.

Деталі способу розповім опісля результату, якщо буде хоч щось позитивне. В більшості випадків проростає 20-50% від всього матеріалу.

Born to die

  • 11.12.16, 18:37
Про причинно-наслідкові зв"язки деяких речей варто не згадувати. Вони просто стаються та й годі. 

Наприкінці серпня я розжився трьома системними блоками. По пляшці сидру за кожен.
 

Пригадую, що тоді я активно вишивав паялничком, тому волік додому все, що могло згодитись на деталі та комплектуючі. Два системних блоки й справді послужили високим цілям, частинки їхньої душі зараз поливають розсаду, відганяють шкідників та навіть працюють в офтальмології, проектуючи діткам знаки. 

Проте третій я вирішив спробувати використати за призначенням. Перепаяв здуті конденсатори, замінив термопасту, цьомнув у щічку. В результаті, скотина не без скреготу, але почала шкутильгати й моєму взору повстав мегараритет: ліцензійний Windows 98....

 

Хард на 4гб, 300мб+ оперативки, на відеокарту навіть не дивився -- вєщ. Напевне завтра обдзвонюватиму оголошення по лому плат :)

P.S. Знайомий маньяк зізнався, що використовує аналогічний пилосос для качання торентів. хз, може й справді є якийсь набір адекватних завдань для подібних потужностей.

про модну електроніку

  • 06.12.16, 19:34
Сьогодні бачив чілавєка з сьомим Iphone в десятому тролейбусі. Сам апарат був дбайливо закутаний в чохол, а в іншій руці -- йогурт.

Приємно, що еліта переходить на електротранспорт і тут вже не принципово чи це Тесла, чи старенький тролейбус :)

я теж мрію перейти на щось пристойне, але спершу дочекаюсь, поки мій кнопочний апарат почне тримати заряд до двох днів -- щоб підготуватись морально до високих технологій.

На разі вся обновка електроніки зводиться до таких маленьких радостей. В допотопний щиток допотопного будинку запхнули двофазний лічильник.

Заплатили трохи більше тисячі гривень, подали заявку, почекали три тижні. Врешті решт прийшов ніндзя з обленерго, голими руками вирвав старий лічильник і присобачив ось цей.



Тепер вдень ми платитимемо по звичайному тарифу, а з 11-ї вечора по 7-му ранку -- півціни. Враховуючи, що в нас все на електриці (опалення, гаряча вода та приготування їжі), артефакт доволі цікавий.

Єдине сумно -- екран не сенсорний :)