хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Нардепи окрім мови, знищили ще й закон про екологію

  • 06.06.12, 17:36
Нардепи відзначили міжнародний День довкілля прийняттям антиекологічного законопроекту


Сьогодні партія влади відзначила міжнародний День довкілля голосуванням в першому читанні законопроекту № 10218, який знищує вщент систему державного екологічного управління та екобезпеки, яка будувалася в Україні більше 20 років.

Список "героїв дня" - депутатів, які підтримали законопроект Мірошниченка, в додатку.  Очевидно, що ніяких персональних позицій там не було - голосували чітко за помахом руки лідерів фракцій. Показово, що "за" проголосував п. Шершун, перший заступник голови екологічного Комітету Верховної Ради, попри рішення свого ж таки Комітету про відхилення цього законопроекту.

Всього на розгляд законопроекту з усіма виступами і двома голосуваннями (про розгляд за скороченою процедурою та прийняття в першому читанні) вистачило аж 10 хвилин. Загалом можна побачити, що схема відрежисована та реалізована в однаковий спосіб практично на всіх законопроектах, яких в цей день, користуючись наявністю більшості голосів в Партії регіонів і Ко., в такий експрес-спосіб прийнято чимало.

Потрібно думати, що робити далі і які важелі застосовувати, бо проти "лома" Партії регіонів "нет приема", і наші апеляції до Комітету екополітики і до окремих депутатів наразі не є результативними.

Ряд громадських організацій звертаються до суспільства з черговим попередженням щодо загроз, котрі несуть Україні та довкіллю і конкретний законопроект, і ті люди, які його лобіюють та підтримують (див. Заяву в додатку). Сьогодні ми ще можемо говорити про відтермінування другого читання і для цього маємо розгорнути кампанію серед НУО та громадян.

Тільки наше об’єднання в скоординований екорух здатне дати шанс довкіллю, а наша солідарність з демократичним рухом України – шанс державі. Нам також слід залучити у союзники журналістів, адже саме завдяки ЗМІ більшість українців дізнаються про екологічні проблеми і завдяки гласності вирішена більшість екологічних негараздів, які всім нам вдалось подолати у останні роки.

Організації – автори Заяви – пропонують приєднуватися до неї, сприяти подальшому поширенню цієї інформації, обговорювати разом подальші дії, а також планують провести прес-конференцію найближчим часом.

 

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86»
    

Зоряна Міщук, Виконавчий директор

Всеукраїнська громадська організація «Національний екологічний центр України»
    

Ярослав Мовчан, Голова

Екологічна група "Печеніги" (Харків)
    

Сергій Шапаренко, Голова Ради

Еколого-культурний центр «Бахмат» (Донецька обл.)
    

Володимир Березін, Директор

Кримська республіканська асоціація «Екологія і Мир» (Сімферополь)
    

Андрій Артов, Заступник Голови

Міжнародна благодійна організація «Екологія. Право. Людина» (Львів)
    

Олена Кравченко, Виконавчий директор
14

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

128.07.12, 20:07

Бандитизм по полной программе. "После нас хоть потоп"

    228.07.12, 21:00Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

    Я отримую екологічну розсилку, то це просто жах! в що перетворюють реги територію України. Чорнобиль виглядає дитячим садочком у порівнянні з тими масштабами, як йде руйнація екології і дерибан надр!

      318.08.12, 16:56Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      Лохів було більше, тепер поменшало!

        41.12.12, 14:11Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

        жах

          51.12.12, 14:15Відповідь на 4 від с любовью

          Це тільки початок. Якщо їх не зупинити, Україна скоро перетвориться на один цілковитий карєр. Введіть в пошук карта Кривого Рогу і гляньте на супутникові фото. Кривбас вже суцільний карєр, а заплановано відкриття ще п"яти карєрів.

            61.12.12, 14:18Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

            У меня тетя из Кривого Рога, а ранее жила в Марганце... увы

              71.12.12, 14:19Відповідь на 6 від с любовью

              Марганець в такому ж становищі.