хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Бій під Крутами: дослідження військових істориків.ч.4

...Згідно матеріалів Комісії з розслідування бою під Крутами 1918 р. хроніка подій того дня виглядає таким чином:

а) 2 г. ночі -- 5 г. ранку -- радянські війська розклали багаття та намагалися налагодити тор, їх атакували на залізничній платформі та розстріляли з гармати. До 5 ранку тривала артилерійська дуель. Після цього Муравйов почав зосереджувати всі сили для наступу. б) близько 12 українські частини надіслали розвідку наперед, яка повернулася лише о 14-00 та доповіла, що більшовики готуються до наступу великими силами. в) о 16-00 повернулася щ одна розвідка, яка доповіла про наступ рад. військ великими силами та широким фронтом -- загинаючи края наступу (згодом зупинилися). г) о 17-00 убік ст. Пліски виїхала платформа з гарматою та почала обстрілювати радянські сили. Цікаво, що саме це їх підхлеснуло до атаки. д) властиво наступ радянських військ. Бій тривав біля години. Потому укр. війська відступили до своїх ешелонів. Як бачите, якщо відраховувати з 2 години ночі до 17-00, то можна встигнути перекинути резерви не тільки з Конотопу, а навіть з Курська!

Між іншим, той факт, що Замоскворецька червона гвардія вистрибувала з ешелону саме на початку бою (тобто -- тільки-тільки прибула) --підтверджує те, що Муравйов не хотів наступати, доки в його розпорядження не прибули всі сили (і чекав до 16-00) ...у бою під Крутами брали участь замоскворецька червона гвардія та загін балтийських моряків (спогади комісарів Моісєєва, Ховрина та ін). Ховрин побіжно згадує про те, що один з батийських загонів брав участь у бою під Крутами. Але про безпосередню участь у бою під Крутами є згадка матроса з Києва -- колишнього арсенальця (прізвища не пригадаю). з побіжних згадок, тіла були привезені до Києва та по закінченні боїв були поховані у спільній могилі разом з іншими червоногвардійцями у Маріїнському парку. Тобто, під Крутами нікого не ховали. Також відомо, що тіла деяких московських червоногвардійців були поховані у Москві       За участю та науковим керівництвом автора книгиПравда про бій під КрутамиВ. Улянича на військовому цвинтарі села Крути з дозволу відповідних адміністративних органів було виявлено, розкопано (частково) і зафотографовано 300 поховань красногвардійців зреволюційної арміїМ. Муравйова (див. Звіт вищеназваноїДержавної Міжвідомчої Комісії у справах увічнення жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України). Розкопки підтвердили, що в могилах поховані тільки красногвардійці, бо захисників Крут нападники категорично заборонили ховати, залишивши їх спотворені катуванням тіла (перед тим по-мародерськи роздягнені нападниками) для залякування населення.
14

Коментарі

129.01.12, 00:08

Слава героям! Смерть ворогам! Окупантів - геть з України!

    229.01.12, 00:50

    от сволота

      329.01.12, 00:52Відповідь на 2 від Пробіотик

      от сволотаТипова поведінка більшовиків та й білогвардійців теж загалом.

        429.01.12, 00:58Відповідь на 3 від Росомон

        от сволотаТипова поведінка більшовиків та й білогвардійців теж загалом.я вважаю білі опустилися до рівня червоних, що ввели таку "моду". саме червоні розпочали "диктатуру пролетаріату". так що жорстокість завжди порождує ще більшу жорстокість. я ще сперечався з цього приводу з "кремлядями" в історичній групі вконтакту. все дарма - володька ульянофф - велика людина більше я до таких груп не ходжу.

          529.01.12, 01:03Відповідь на 4 від Пробіотик

          от сволотаТипова поведінка більшовиків та й білогвардійців теж загалом.я вважаю білі опустилися до рівня червоних, що ввели таку "моду". саме червоні розпочали "диктатуру пролетаріату". так що жорстокість завжди порождує ще більшу жорстокість. я ще сперечався з цього приводу з "кремлядями" в історичній групі вконтакту. все дарма - володька ульянофф - велика людина більше я до таких груп не ходжу.Бережи нерви і час. А то один чи то наївний. чи...теж намагався організувати *хрестовий похід* на *сусідські блоги*. Там мало доходить. Пересвідчився особисто. Хоч і не програв жодного диспуту, але вирішив не витрачати задарма час. Тут справ багато. Моза про не лише інтернет

            629.01.12, 01:11

            слава героям!!!!

              729.01.12, 01:21Відповідь на 6 від Ivan_Tom

              слава героям!!!!І смерть ворогам...

                829.01.12, 03:09Відповідь на 7 від Росомон

                І понесе в Чорне море кров ворожу!!!!!

                  929.01.12, 03:10Відповідь на 7 від Росомон

                  Мені сподобалось Прикольно. Дуже покійний.... Василь Гонтарський подобається


                  Чорне море. Врунгель.

                  http://video.i.ua/user/3871267/58862/341428/#advA_advC_341428_1257700

                    1029.01.12, 10:54Відповідь на 5 від Росомон

                    ніяких походів не було. просте спілкування, яке продемонструвало всю москальску сутність. так само місцеві тролі - спілкування з ними -це просто витрачений час, бо ніякі аргументи нічого не змінять. правда потрібна розумним людям, а не зомбі.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна