хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Партия регионов теряет электорат

Парламентские выборы – 2012, как известно, пройдут по новым законодательным правилам. 50% депутатского корпуса Рады будет избрано по партийным спискам, столько же – по мажоритарным округам. Новая избирательная формула – это, помимо прочего, табу (впервые, кстати, в истории независимости) на участие в выборах блоков партий, а также отсутствие в бюллетенях графы «Не поддерживаю ни одного кандидата/партию».

Комментируя в интервью «Обозревателю» причины и следствия упразднения графы «Против всех», известный социолог, директор Фонда «Демократические инициативы» имени Илька Кучерива Ирина Бекешкина, отметила: «Однако упразднение данной графы, привело к следующему. Согласно нашим последним опросам, наибольшее количество тех, кто не желает идти на выборы, сосредоточено в регионах, бывшей наибольшей поддержки ПР (более
30%). Для сравнения: в Западном регионе таких людей только 13%. Я уже не говорю о том, что падение рейтинга Партии регионов произошло, прежде всего, за счет традиционных регионов их поддержки. Если, скажем, в
октябре 2010-го в этих регионах за ПР готовы были проголосовать 60%, то сейчас 36%», - заявляет г-жа Бекешкина.

Если бы выборы проходили в следующее воскресенье, пятипроцентный проходной барьер преодолели бы 5 политических сил (проценты даны по тем,кто собирается принять участие в выборах): «Батькивщина» (18.8%),
Партия регионов (17.8%), «Фронт змин» (11.4%), Компартия (8.4%), «УДАР» (5.8%). Не определились с выбором 15,7% украинских избирателей.

Об этом свидетельствуют результаты общенационального опроса, проведенного Фондом «Демократические инициативы» имени Илька Кучерива в период с 22 ноября по 6 декабря 2011-го.

Детальнее о выборах и всевозможных рисках с ними связанными – в материале Ирина Бекешкина: Выборы-2012 – это тест на демократию 
11

Коментарі

13.01.12, 17:54

Щось проценти якісь ліві...

    23.01.12, 17:57

      33.01.12, 17:58Відповідь на 1 від Gaydamaka

      Щось проценти якісь ліві...Взагалі то Демініціативи не помічені в фальсифікації опитувань. На виборах-2010 у другому турі наприклад, вони дали найточніший результат екзит-полу. Просто у статті не вказані політсили, що межують з 5%.

        анонім

        43.01.12, 18:05

        Знову вибір між купками лайна, різниця між якими -- обгортка. Доведеться просто піти і забрати свій бюлетень. Навіть ні за кого не кидати, а просто унести!

          53.01.12, 18:05

          Нова виборча система сама по собі є антиконституційною, оскільки заперечує пряму норму на волевиявлення громадян і сфабрикована для потреби ПР, яка будь якою ціною хоче утриматись біля керма якнайдовше. Уже зараз ми бачимо передвиборчу агітацію нібито незалежних кандидатів, які потім дружно опиняться (в разі обрання) у провладній більшості. А далі усе буде відбуватись під диригування Чечетова чи іншого парламентського клоуна.

            63.01.12, 18:19Відповідь на 4 від анонім

            Знову вибір між купками лайна, різниця між якими -- обгортка. Доведеться просто піти і забрати свій бюлетень. Навіть ні за кого не кидати, а просто унести!Ні в якому разі! Голосуємо за Свободу і поб'ємо їхній 5%-ий бар'єр!

              73.01.12, 18:23Відповідь на 5 від Мреє DAD

              Нова виборча система сама по собі є антиконституційною, оскільки заперечує пряму норму на волевиявлення громадян і сфабрикована для потреби ПР, яка будь якою ціною хоче утриматись біля керма якнайдовше. Уже зараз ми бачимо передвиборчу агітацію нібито незалежних кандидатів, які потім дружно опиняться (в разі обрання) у провладній більшості. А далі усе буде відбуватись під диригування Чечетова чи іншого парламентського клоуна.100% !

                анонім

                83.01.12, 18:24Відповідь на 6 від Gaydamaka

                Знову вибір між купками лайна, різниця між якими -- обгортка. Доведеться просто піти і забрати свій бюлетень. Навіть ні за кого не кидати, а просто унести!Ні в якому разі! Голосуємо за Свободу і поб'ємо їхній 5%-ий бар'єр!Тоді треба не тільки голосуватиза Свободу, але і в комісії та спостерігачами усім іти! Тоді точно візьмемо більше 5%.

                  93.01.12, 18:27

                  Компартія таки дійсно ПРихопила голосів. Мої знайомі брали участь у безпосередньому опитуванні на Сході. Але ж за рік число виключно прихильників КП зменшиться природнім шляхом.

                    103.01.12, 18:31Відповідь на 8 від анонім

                    !Ні в якому разі! Голосуємо за Свободу і поб'ємо їхній 5%-ий бар'єр!Тоді треба не тільки голосуватиза Свободу, але і в комісії та спостерігачами усім іти! Тоді точно візьмемо більше 5%.Так що ж заважає? На виборах це єдиний можливий шлях. І добрати ще загалом до 6-8% цілком реально. Бекешкіна правильно вказала на тенденцію розчарування у виборах в базових регіонах для ПР та КПУ. Хоча там будуть *заохочувати*...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна